Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μακριά από τη δημοσιότητα και παντρεμένος εδώ και 4 χρόνια ο Κώστας Πρέκας: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 82 του και με τι ασχολείται ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Ζει... τον έγγαβο βίο πια ο σπουδαίος ηθοποιός

3 Απριλίου 2023 13:32
Μακριά από τη δημοσιότητα και παντρεμένος εδώ και 4 χρόνια ο Κώστας Πρέκας: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 82 του και με τι ασχολείται ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Πρέκας θα αποτελεί πάντοτε μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου, με τον ίδιο να γράφει ιστορία ειδικά με τις ταινίες, που εξυμνούσαν την αντίδραση, με μια σπουδαία γυναίκα του σινεμά παράλληλα να έχει επίσης εξαφανιστεί.

Ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη το 1964. Τον ίδιο χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι στο έργο «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, μετέχοντας στο θίασο του Κώστα Μουσούρη.

Το 1971 ίδρυσε το δικό του θίασο ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του '80 στράφηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο, υπηρετώντας κυρίως το κλασικό ρεπερτόριο. Αρκετά νωρίτερα είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει καλλιτεχνικές συνεργασίες με διαφόρους θιάσους, ενώ συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως και το 2010 είχε αποκτήσει ιδιόκτητο χώρο, το θέατρο «Όραμα» στην περιοχή του Παπάγου.

Ο Πρέκας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός και από τον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνίστησε σε περίπου 20 ταινίες, κάποιες από τις οποίες ήταν υπερπαραγωγές. Για την ερμηνεία του στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα Στα σύνορα της προδοσίας τιμήθηκε με το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1968.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Κώστας Πρέκας έλαβε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές. Ο ίδιος σε κατά καιρούς δηλώσεις και εμφανίσεις του στα ΜΜΕ δεν έχει κρύψει ότι παραμένει λάτρης εκείνης της περιόδου όπως και παλαιότερων καταστάσεων εκτροπής.

Παράλληλα, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στις καταδύσεις στο αναπηδητήριο το 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967, καθώς και από τραμπολίνο 3 μέτρων το 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967.

Ο νέος γάμος, ο γιος εκτός γάμου και οι καταδύσεις

Ο Κώστας Πρέκας ανέβηκε πρόσφατα τα σκαλιά της εκκλησίας για πρώτη φορά στα 78 του χρόνια, με την είδηση να γίνεται γνωστή από την Espresso προ τετραετίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκλεκτή της καρδιάς του, είναι η γυναίκα που λάτρεψε όσο καμιά άλλη. Η γνωριμία τους έγινε στο πλαίσιο της δουλειάς, καθώς η συγκεκριμένη κυρία είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, αλλά πολύ κοντά ήρθαν μετά από χρόνια.

«Ο πρώτος γάμος που θα κάνω θα είναι με τη Μαίρη. Τη γυναίκα που λάτρεψα και είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μου έδωσε την ευτυχία. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοια ευτυχία. Μου έχει σταθεί όσο καμιά άλλη άλλη γυναίκα. Είμαι πλέον ένα ήρεμο ποτάμι και νιώθω πανευτυχής που βρέθηκε δίπλα μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κώστας Πρέκας.

Ο Κώστας Πρέκας έχει έναν γιο εκτός γάμου και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι. Ο γιος του ηθοποιού, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε μια γυναίκα στη μέση του δρόμου, όπου συνελήφθη και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

«Είναι γνωστό ότι έχω ένα γιο. Ατύχησε λίγο. Λυπάμαι πολύ που η μητέρα του δεν ενήργησε σωστά για να μεγαλώσει και σωστά. Ακούστηκε ότι δεν αγάπησα το παιδί μου, δεν ήμουν στοργικός πατέρας και τέτοια. Όχι. Είναι ψέματα. Δεν ήμουν σε θέση να πάρω αυτόν τον νέο και να τον οδηγήσω στον δρόμο που πίστευα. Είχα και έχω βαθιά πεποίθηση ότι το παιδί πρέπει να είναι δίπλα στη μάνα. Μη μπορώντας ν' αντιμετωπίσω το πρόβλημα, την παρακάλεσα να κρατήσει το παιδί. Γάμος δεν υπήρχε και συνέβη ότι συνέβη στη συνέχεια» αποκάλυψε στην Espresso.

Η υπόθεση της 12χρονης

Το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μίας δωδεκάχρονης από έναν 53χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται και να την βίαζε και α την εξέδιδε με την αστυνομία να εντοπίζει στο κινητό του περισσότερους από 200 πελάτες.

Το 12χρονο κορίτσι, βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ενώ η μητέρα της που κατήγγειλε το γεγονός τον περασμένο Αύγουστο δήλωσε στον Alpha: «Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει ελεύθερος, γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια θα τον θάψω».

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό» ο δράστης συναντιόταν και είχε σχέσεις τόσο με τον Κώστα Πρέκα όσο και με την Άννα Φόνσου. Ο Κώστας Πρέκας με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον 53χρονο, η οποία διαρκεί τα τέσσερα τελευταια χρόνια.

«Από το θέατρο «Αυλαία» που είχε το μπαρ κάτω, είναι τέσσερα χρόνια περίπου. Όλος ο κόσμος τον γνώριζε. Βοήθαγε το θέατρο, δεν φανταζόμουν ποτέ ούτε εγώ, ούτε όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι ηθοποιοί, η Φόνσου, ο ένας, ο άλλος… Πολλές προσωπικότητες γνώριζε. Έχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα! Δεν μπορώ να το δεχτώ, είναι ασύλληπτο! Παρασύρει κάποιους ανθρώπους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που του έκαναν παρέα και του έκαναν 1002 καλά. Παρασύρει στον όλεθρο όλους αυτούς τους ανθρώπους! Έχει εκθέσει ανθρώπους, προσωπικότητες που εργάζονται… Φρίκη είναι αυτή δηλαδή. Που μπορεί να φτάσει η κοινωνία, μπορείς να μου πεις;» δήλωσε ο Κώστας Πρέκας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share