Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Τα πήρε στην κράνα» η Αννίτα Πάνια: «Δεν γίνεται να με γλεντάτε έτσι» (Video)

«Είστε όλες γελοίες»

2 Απριλίου 2023 20:47
«Τα πήρε στην κράνα» η Αννίτα Πάνια: «Δεν γίνεται να με γλεντάτε έτσι» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο επεισόδιο της εκπομπής «Έλεος!» με τον Ηλία Ψινάκη και την Αννίτα Πάνια που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/3) από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι δύο παρουσιαστές έμαθαν για τις γρουσουζιές και τις δεισιδαιμονίες, με το αποτέλεσμα να είναι ξεκαρδιστικό. Παράλληλα, δείτε εδώ το λόγο που έκανε παιδί με τον Νίκο Καρβέλα!

«Ξέρεις, ε; Είδα μια μαύρη γάτα», έκανε η Πάνια στον Ψινάκη ενώ τους έβαφαν για την εκπομπή και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει εδώ μέσα σήμερα. Έπρεπε να περάσω και κάτω από μια σκαλά». «Κουκουβάγια είδες;», ρώτησε ο Ψινάκης και την προειδοποίησε: «Λένε ότι είναι θάνατος… Σε εμένα έχουν κάτσει 100 κουκοβάγιες πάνω μου, στο αυτοκίνητο, παντού, αλλά τίποτα». «Έχεις το… αλεξι-θάνατο» είπε η Πάνια, αλλά παραδέχθηκε στα γούρια.

«Με έχει πρήξει. Με τόσες κουκουβάγιες που έχω δει θα έπρεπε να έχω πεθάνει από τα 20!», δήλωσε ο Ψινάκης στην κάμερα και το… σόου άρχισε με καλεσμένο τον Γιώργο Φραγκάκη, λέκτορα Πανεπιστημίου και λαογράφο, να τους λύνει τις απορίες.

«Αυτά είναι παγανιστικά έθιμα και κάποτε οι άνθρωποι δεν είχαν τόσες γνώσεις», εξήγησε και πρόσθεσε: «Οπότε θέλανε απλές κουβέντες για να εξηγήσουν διάφορα πράγματα».

Με την πάροδο της κουβέντας στάθηκαν στο γιατί επικράτησε πως το αλάτι ξορκίζει το κακό. «Ναι, γιατί συμβαίνει αυτό, όμως;», αναρρωτήθηκε η Αννίτα Πάνια. «Γιατί το αλάτι ήταν σπάνιο, δεν υπήρχε στα χωριά. Ήταν δύσκολο να βρεθεί. Το αλάτι όταν έλιωνε ήταν λόγια κακά που έλεγαν για την οικογένεια», είπε ο κ. Φραγκάκης.

«Αν ανοίξει κανείς μια ομπρέλα μέσα στο σπίτι, τότε φέρνει τη… βροχή μέσα σε αυτό. Δηλαδή το κακό», είπε για ποιο λόγο θεωρείται γρουσουζιά μια ανοικτή ομπρέλα μέσα σε σπίτι ή άλλο κλειστό χώρο. Κι ενώ η Αννίτα Πάνια ήταν απορροφημένη με το θέμα και τις λεπτομέρειες του πως εδραιώθηκαν αυτές οι αντιλήψεις, ακούστηκε ο ήχος της κουκουβάγιας. «Εντάξει οι άνθρωποι είναι γελοίοι», είπε για τους συνεργάτες της με τον Ψινάκη να την υποστηρίζει. «Είστε όλες γελοίες».

«Ειλικρινά, αυτό το αστείο με την κουκουβάγια δεν το θέλω εδώ μέσα», είπε η Πάνια με γουρλωμένα μάτια κι εμφανώς εκνευρισμένη κι άρχισε να… δυσανασχετεί με τις εξηγήσεις για την κουκουβάγια και τη γρουσουζιά που προκαλεί ο λυγμός της. «Δεν γίνεται να με γλεντάτε έτσι κάθε φορά», είπε η παρουσιάστρια. «Κάποια σχέση έχει με το θάνατο τώρα και δεν τα λέτε όλα», συμπλήρωσε για να της απαντήσει ο Ψινάκης: «Ναι, είναι το κατοικίδιο του Χάρου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share