Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το οικονομικό δράμα της Βάσως Λασκαράκη: «Τους είπα ότι δεν έχω λεφτά να έρθω...»

Οι δυσκολίες της ηθοποιού πριν από την καθιέρωση

31 Μαρτίου 2023 14:00
Το οικονομικό δράμα της Βάσως Λασκαράκη: «Τους είπα ότι δεν έχω λεφτά να έρθω...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βάσω Λασκαράκη έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη ζωή της, η οποία πέρασε από τις δικές της δύσκολες στιγμές, με την ίδια να αναφέρεται ακόμη και στα οικονομικά της προβλήματα.

Η ηθοποιός, που είδε τον Γιάννη Τσιμιτσέλη να προχωρά σε αποκαλύψεις για το γάμο τους, είχε δώσει συνέντευξη στο «Στούντιο 4» και σχολίασε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Οι αποκαλύψεις για τα πρώτα της «βήματα»

Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος, εκείνος της «Πολυκατοικίας» τέθηκε προς συζήτηση. «Στην 'Πολυκατοικία" άρχισα να δικτυώνομαι με τους ανθρώπους αλλά δεν μπορούσα εύκολα να κοινωνικοποιηθώ και να κάνω παρέες. Είμαι αρκετά επιφυλακτική, εάν δεν αισθάνομαι άνετα με τους ανθρώπους...», δήλωσε αρχικά.

Η ίδια πρόσθεσε εξηγώντας περισσότερες λεπτομέρειες: «Περνούσα καλά στα γυρίσματα, έκανα κοινωνικά την παρέα μου εκεί αλλά μετά δεν το συνέχιζα πολύ. Ήμουν λίγο μαζεμένη ίσως επειδή αισθανόμουν λίγο σαν αυτό το βλαχάκι που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Νόμιζα ότι δεν ταίριαζα, φοβόμουν να εκτεθώ στους ανθρώπους, νόμιζα ότι δεν έχω τις ίδιες προσλαμβάνουσες, τα ίδια κοινά ενδιαφέροντα».

Στη σειρά του Mega άλλαξαν όλα: «Στην "Πολυκατοικία" ένιωσα πιο σίγουρη, ίσως ήταν και ο ρόλος που βοήθησε, ότι κέρδισα έναν μεγάλο ρόλο, ότι πέρασα 3-4 κάστινγκ για να μου τον δώσουν, ότι μου έδειξαν ότι πιστεύουν πολύ σε μένα. Νομίζω ότι μετά την "Πολυκατοικία' άρχισα να πιστεύω σε μένα, ήταν ο πρώτος μου μεγάλος ρόλος και ήταν για μένα οριακά. Έλεγα ότι εάν δεν βρω δουλειά μέχρι εκεί, κάτι πρέπει να κάνω, δεν μπορούσα να ζήσω και να βιοποριστώ».

Η Βάσω Λασκαράκη δεν έκρυψε πως εκείνη την εποχή αντιμετώπιζε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα: «Δεν δούλεψα εδώ σε άλλες δουλειές, μόνο στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι είχα στην τσέπη και απ' αυτά ζούσα. Στην "Πολυκατοικία" ξεκίνησα γυρίσματα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου του 2008 και τον Μάρτιο δεν είχα λεφτά να πάω στη δουλειά μου. Είχα πάρει προκαταβολή γιατί ζοριζόμουν πάρα πολύ, ήμουν οριακά. Εκεί ήταν τότε που πληρωνόμασταν έξι μήνες μετά, ήταν τρομερό. Μπορώ να πω ότι με βοήθησαν πάρα πολύ τότε και η παραγωγή και το κανάλι. Πήγα και τους το είπα "Δεν έχω λεφτά να έρθω στο γύρισμα". Τώρα εάν είμαι σε παραγωγή και ξέρω ότι κάποιο παιδί δεν έχει λεφτά να έρθει στο γύρισμα έχω πάει γιατί δεν μπορώ, ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου».

Το κομμάτι της έκθεσης μπήκε για τα καλά στη ζωή της μετά την «Πολυκατοικία». Η Βάσω Λασκαράκη πιέστηκε αρκετά από τα φώτα της δημοσιότητας: «Στην 'Πολυκατοικία" ήταν αυτό που λες "δεν μπορεί να μου συμβαίνει". Στην αρχή ήταν πάρα πολύ τρομαχτικό, το είχα πάρει πάρα πολύ στραβά. Τον πρώτο χρόνο ζορίστηκα πάρα πολύ. Ζορίστηκα, ήταν αυτό που κυκλοφορούσες και σε κοιτούσαν όλοι. Εγώ δεν είμαι και ένας άνθρωπος που θα προσέξω πώς θα βγω έξω. Όταν σκάει δηλαδή το πρωί το σχολικό και βγάζω την Εύα, είμαι τσιρκολίκι μεγάλο! Πάντα ήμουν έτσι και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα βαφτώ και θα ντυθώ για να βγάλω το παιδί μου στο σχολικό. Τότε ήταν που έβγαινες να πας στο περίπτερο και όλοι θα σου έλεγαν κάτι δρόμο από την ώρα που θα κατέβαινες από την πολυκατοικία μέχρι στη γωνία, στο αμάξι, στο φανάρι. Αισθανόμουν εκτεθειμένη πολύ. Μου πήρε περίπου ένα εξάμηνο να το συνηθίσω, μετά αναγκαστικά έπρεπε να το συνηθίσω γιατί η ζωή μου πήρε άλλη τροπή. Υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα έκθεσης όταν όλοι ξέρουν την προσωπική σου ζωή. Κάπως πέφτεις στα βαθιά και κολυμπάς».

Αυτή τη δουλειά έκανε η Βάσω Λασκαράκη πριν γίνει ηθοποιός

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη είχε δώσει συνέντευξη η Βάσω Λασκαράκη πριν λίγο διάστημα. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την κόρη της, τους γονείς της και αποκάλυψε τη δουλειά που έκανε πριν γίνει ηθοποιός.

«Ξανθιά έγινα γιατί το ήθελε το κανάλι και ο σκηνοθέτης στην «Πολυκατοικία», μου είπαν ότι έτσι θα μου δώσουν τον ρόλο. Αγχώνομαι πάρα πολύ και πανικοβάλλομαι με τις υποχρεώσεις. Ο Λεύτερης είναι κατεξοχήν βοηθητικός και για τους φίλους μας, κάτι που είναι δυσεύρετο στους άνδρες. Δεν ξέρω αν περιμένεις να έρθει (ένας γάμος, μια σχέση), έτσι τα έφερε η ζωή χωρίς να το πολυσκεφτώ», είπε αρχικά η Βάσω Λασκαράκη.

Η Βάσω Λασκαράκη είπε στη συνέχεια: «Ο Λευτέρης έχει πολλά χαρίσματα, είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός που σε παρασύρει. Η σχέση της Εύας με τον Λευτέρη είναι τέλεια και είναι ένα παιδί ανοιχτόκαρδο και ζωντανό. Η κόρη μου ξέρει ότι οι γονείς της είναι αναγνωρίσιμοι, είναι ένα παιδί που εκφράζεται. Θα ήθελα κι άλλο παιδάκι, αν ο μη γένοιτο… μου αρέσει η οικογένεια, θα ήταν κάτι πολύ ενωτικό, αλλά δεν τρελαίνομαι. Έχω ψυχαναγκασμούς, δεν μπορώ να κοιμηθώ με πιάτα στον νεροχύτη».

Κλείνοντας, η Βάσω Λασκαράκη ανέφερε: «Επέλεξα την σειρά “Σε ξένα χέρια” στην ΕΡΤ, γιατί μου άρεσε το σενάριο. Δεν ένιωθα καθόλου όμορφη από μικρή. Φορούσα γυαλιά. Έχω δουλέψει ως πωλήτρια, σερβιτόρα, σε γκαρνταρόμπα, έχω καθαρίσει σκάλες. Οι γονείς μου είχαν συνεργείο καθαρισμού. Έχω τα 5 κιλά πάνω – κάτω, με κυνηγάνε, το έχω πάρει απόφαση. Δεν αποφασίζω να κάνω εκπομπή μόνη μου, είναι εύκολο να κάνω με τον Λευτέρη; Φοβάμαι!».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share