Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Ποιά Σία Κοσιώνη; Με άλλη γυναίκα στο πλευρό παρακολούθησε την παρέλαση ο Κώστας Μπακογιάννης

Η γυναίκα της ζωής του

25 Μαρτίου 2023 18:26
Ποιά Σία Κοσιώνη; Με άλλη γυναίκα στο πλευρό παρακολούθησε την παρέλαση ο Κώστας Μπακογιάννης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της 24ης Μαρτίου η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα. Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μάλιστα, δεν συνοδευόταν από την Σία Κοσιώνη αλλά από την κόρη του, Δανάη Μπακογιάννη, την οποία έχει αποκτήσει από τον γάμο του με την Κάλλια Καμπουρίδου.

Μπαμπάς και κόρη παρακολούθησαν τους μαθητές σχολείων της Αττικής να παρελαύνουν, με τον κ. Μπακογιάννη να μην αφήνει από δίπλα του την ανήλικη κόρη του. Δίπλα του ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Ποιά Σία Κοσιώνη; Με άλλη γυναίκα στο πλευρό παρακολούθησε την παρέλαση ο Κώστας Μπακογιάννης

Ασύλληπτο: Η τεράστια περιουσία που θα αφήσει η Ντόρα στον Κώστα Μπακογιάννη και την Σία Κοσιώνη

Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε με μια ιδιαίτερη ανάρτηση, που αφορούσε τα πέντε χρόνια από το θάνατο του πατέρα της και σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο η ίδια εδώ και πολλά χρόνια έχει νιώσει τι σημαίνει ο θάνατος με τον πιο επώδυνο τρόπο.

Δεν πρέπει να ξεχαστεί, άλλωστε, η άγρια δολοφονία του συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος είχε εκτελεστεί από τη 17 Νοέμβρη, με το θάνατό του να συγκλονίζει την Ελλάδα.

Μια ιδιαίτερη ιστορία που προκύπτει από τότε, όμως, είναι πως τότε η Μπακογιάννη έκανε την πρώτη της διαθήκη, δηλαδή στα 35 της, όπως θα εξομολογείτο η ίδια χρόνια αργότερα.

«Με τη σκέψη του θανάτου εξοικειώθηκα στα 35. Μέχρι τότε δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Μετά τη δολοφονία του Παύλου, εξοικειώθηκα. Τότε, στα 35 έκανα την πρώτη μου διαθήκη», λέει η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η περιουσία της και τι μοιράζεται με τον Ισίδωρο Κούβελο

Ως προς την ίδια την περιουσία, στα 64.808 ευρώ ανέρχονται τα συνολικά έσοδα της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, όπως προκύπτει από τη δήλωση του πόθεν έσχες της.

Ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους περίπου 100.485 ευρώ.

Οι καταθέσεις της ανέρχονται στα 170.138 ευρώ.

Σε ακίνητη περιουσία, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Κούβελος δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 33 ακίνητα, ενώ σε οχήματα δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 4 αυτοκίνητα.

Το πόθεν έσχες Μπακογιάννη-Κοσιώνη και η κληρονομιά που τους περιμένει

Το πόθεν έσχες του Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Αθηναίων είναι από τα πιο εντυπωσιακά καθώς ο 43 ετών δήμαρχος Αθηναίων (41 ετών το 2019) είχε περιουσία άνω του 1.000.000 ευρώ, δίχως να έχει κάποια αξοσημείωτη επαγγελματική καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι όμως γόνος ιστορικής πολιτικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης για το έτος 2019 ο κ. Μπακογιάννης δηλώνει εισόδημα έτους ποσό 780.000 ευρώ από πώληση περιουσιακού στοιχείου. Επίσης είχε έσοδα 44.060 ευρώ εκ των οποίων τα 40.572 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

Η σύζυγός του Σία Κοσιώνη δήλωσε εισόδημα 103.884 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 9.712 από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εντυπωσιακή είναι η θέση του Κώστα Μπακογιάννη σε μετοχές και χρεόγραφα (ομόλογα και μετοχές) εισηγμένων και μη εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Διαθέτει μετοχές ομόλογα με αξία κτήσης 620.799 ευρώ και με αποτίμηση 617.273 ευρώ, που απέκτησε το 2019 (και γι΄ αυτό δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αξίας κτήσης και αποτίμησης). Κατέχει, μάλιστα, μετοχές και ομόλογα των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Αεροπορία Αιγαίου, Attica Συμμετοχών, ΟΠΑΠ, Μοτορ οιλ , ΓΕΚ Τέρνα κλπ.

Σε ό, τι αφορά τις καταθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω ποσά, καθώς ο κ. Μπακογιάννης είχε 56.642 ευρώ στην Alpha Bank και η σύζυγός του 11.043 ευρώ στη Eurobank.

Σχετικά με την ακίνητη περιουσία είναι δηλωμένα 10 ακίνητα.

Επίσης το ζεύγος διαθέτει δύο αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο.

Τέλος, η σύζυγος συμμετέχει στην εταιρεία Desk Δημοσιογραφική ενώ έχει λάβeι και δύο δάνεια συνολικής αξίας 250.000 ευρώ από τα οποία οφείλει μόλις 18.773 ευρώ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share