Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Κυρίαρχος στον χώρο της τέχνης και νονός της Λάουρας Λάτσιου: Αυτός είναι ο ευκατάστατος κουμπάρος της Ελένης Μενεγάκη (photos)

Ο πασίγνωστος εικαστικός έχει βαφτίσει τη μεγάλη κόρη της παρουσιάστριας

25 Μαρτίου 2023 14:33
Κυρίαρχος στον χώρο της τέχνης και νονός της Λάουρας Λάτσιου: Αυτός είναι ο ευκατάστατος κουμπάρος της Ελένης Μενεγάκη (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελένη Μενεγάκη έχει φέρει στον κόσμο τέσσερα παιδιά: Την Λάουρα, την Βαλέρια και τον Άγγελο με τον Γιάννη Λάτσιο και την Μαρίνα με τον Ματέο Παντζόπουλο.

Τον Άγγελο έχουν βαφτίσει η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Ανδρέα Φουστάνο, τη Βαλέρια η Τζένη Μπαλατσινού με τις κόρες της ενώ την μικρή Μαρίνα τα αδέρφια της... Αυτό που δεν γνωρίζαμε ή μάλλον δεν θυμόμαστε είναι το ποιος είναι ο νονός της Λάουρας.

Δείτε επίσης: Γενέθλια για τον Γιάννη Λάτσιο: Πόσο χρονών γίνεται - Η διαφορά ηλικίας με την Ελένη Μενεγάκη

Η τυχαία γνωριμία της Ελένης που κατέληξε σε κουμπαριά

Κουμπάρος Ελένης Μενεγάκη

Ο γνωστός εικαστικός Άγγελος έχει βαφτίσει τη μεγάλη κόρη της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου, τη Λάουρα. «Πριν από έναν χρόνο η Λάουρα μου είπε ότι θέλει να γίνει ζωγράφος» δήλωσε στην «Espresso» ο γνωστός ζωγράφος το 2013, αποκαλύπτοντας πως η βαφτιστήρα του έχει πάρει από τα καλλιτεχνικά του γονίδια.

Η γνωριμία του, δε, με την Ελένη Μενεγάκη έγινε πριν από χρόνια, όταν η παρουσιάστρια του τηλεφώνησε μαζί με τον Γιάννη Λάτσιο καθώς ήθελαν να επισκεφτούν το ατελιέ του στο Καπανδρίτι για να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του. Από τότε έγιναν καλοί φίλοι και μετέπειτα η φιλιά του επισφραγίστηκε και με την εν λόγω κουμπαριά. Η παρουσίαση του λευκώματός του θα γίνει στη Γιορτή των Κερασιών στα τέλη Μαΐου, στο Καπανδρίτι.

Δε θα πιστεύετε πόσο πουλήθηκε έργο του κουμπάρου της Μενεγάκη

Κουμπάρος Ελένης Μενεγάκη

Ο Έλληνας ζωγράφος Άγγελος, ο οποίος είναι και κουμπάρος της Ελένη Μενεγάκη, ξεχώρισε στο Greek sale του Λονδίνου το 2017, πουλώντας πίνακα του στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 124.162 ευρώ!

Πρόκειται για το έργο του «Κορίτσι με τα περιστέρια» το οποίο στην 30ή δημοπρασία του οίκου Bonhams σημείωσε την υψηλότερη τιμή πώλησης ανάμεσα σε πολλά άλλα έργα Ελλήνων ζωγράφων, που επίσης δημοπρατήθηκαν.

Το έργο του Αγγέλου εντυπωσίασε για την απλότητα και τον συμβολισμό του.

Ο Άγγελος γεννήθηκε στην Φαρκαδώνα Τρικάλων το 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών με δάσκαλο των Γιώργο Μαυροϊδη. Συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας πολλαπλά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης και ειδικά στο Λούβρο, όπου μελέτησε τάσεις της δυτικής τέχνης.

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική. Σημαντικές περίοδοι της ζωγραφικής του θεωρούνται "Τα Θρησκευτικά" (1983-1990), "Η Σινδόνη" (1995-1997),"Τα περιστέρια"
(1990-2000), "Νεκρές Φύσεις" (1988-2002), "Μεταφυσικά Τοπία" (2000-2008), "Πανσέληνες Νύχτες" (2004-2006).

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share