Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Εγκατέλειψε την Ελλάδα και έκανε στροφή στην καριέρα της η Όλγα Καρλάτου: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 76 της και με τι ασχολείται η κοκέτα του ελληνικού κινηματογράφου

Ακολούθησε μια πολύ επιτυχημένη πορεία σε άλλο τομέα

24 Μαρτίου 2023 10:16
Εγκατέλειψε την Ελλάδα και έκανε στροφή στην καριέρα της η Όλγα Καρλάτου: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 76 της και με τι ασχολείται η κοκέτα του ελληνικού κινηματογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Όλγα Καρλάτου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του ελληνικού κινηματογράφου για περίπου μια 20ετία, ωστόσο το ενδιαφέροντά της ήταν πολλά και πέραν της υποκριτικής, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μια διαφορετική ζωή, με μια ακόμη ιστορική ηθοποιό να έχει εξαφανιστεί.

Η ίδια είναι περισσότερο γνωστή για τις ταινίες τρόμου, που γύρισε στην Ιταλία. Μεγαλύτερες κινηματογραφικές τις εμφανίσεις, θεωρούνται οι: Zombi 2, Murder Rock, Purple Rain, My Friends και το Κάποτε στην Αμερική.

Έχει παίξει σε πολλές ταινίες στο εξωτερικό και μόνον 5 στην Ελλάδα με τις ταινίες «Έξοδος Κινδύνου» το 1980 του Νίκου Φώσκολου και την ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη να ξεχωρίζουν. Στο εξωτερικό συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Σέρτζιο Λεόνε, Λούτσιο Φούλτσι κ.ά., ενώ το 1983, έπαιξε στο πλευρό του Γκρέγκορυ Πεκ, στην ταινία «The Scarlet and the Black».

Στην ταινία «έξοδος κινδύνου» η Όλγα Καρλάτου δείχνει και τις τραγουδιστικές ικανότητες της, καθώς ερμηνεύει δύο τραγούδια του Γιώργου Κατσαρού, το «Πιάσε μου τα χέρια», στους τίτλους, και ένα ντουέτο με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ.

Η ίδια έχει πει σχετικά: «Δεν ήμουν ακριβώς ηθοποιός, το έκανα για κάποια χρόνια για να επιβιώσω. Δεν ήξερα να κάνω και τίποτε άλλο».

«Αργότερα είπα στον εαυτό μου ότι δεν ήθελα να πεθάνω απλώς και μόνο ως ηθοποιός τότε πήγα στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω με υποτροφία. Έτσι κατάφερα να πάρω τέσσερα πτυχία και σήμερα είμαι δικηγόρος πια. Δεν είναι ότι αρνούμαι την ταυτότητα της ηθοποιού, αλλά ήθελα να της προσθέσω κι άλλες ιδιότητες».

Η σχέση με τον Παπατάκη και η νέα της ζωή

Η σχέση της με τον σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη ήταν περίεργη. Αρκετά χρόνια αργότερα η Όλγα θυμάται για εκείνη τη περίοδο της ζωής της: «Στο Παρίσι ζούσαμε σαν μποέμ. Ούτε δικό μας σπίτι δεν είχαμε – μας φιλοξενούσαν φίλοι. Όταν γέννησα, δεν μπορούσαμε να μεγαλώσουμε το παιδί.Τριών μηνών το έστειλα στους γονείς μου στην Ελλάδα.Έπρεπε, όμως, κάποιος να φέρνει το “ψωμί στο τραπέζι” – έτσι πήγα στην Ιταλία, όπου μια ταινία μου είχε κάνει επιτυχία, και δούλεψα για να στέλνω λεφτά στην Ελλάδα. Ο Νίκος με αγαπούσε πολύ, ήθελε να γυρίσω και να μην ξαναφύγω».

Όλγα Καρλάτου σήμερα

Το 1984 η Όλγα Καρλάτου χωρίζει τον σκηνοθέτη Νίκο Παπατάκη και την επόμενη χρονιά παντρεύεται το σκηνοθέτη Άρθουρ Ράνκιν Τζούνιορ με τον οποίο έμεινε μέχρι το θάνατό του το 2014. Σήμερα ζει στις Βερμούδες και είναι μια καταξιωμένη δικηγόρος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share