Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Άναψε...φωτιές ο Γιώργος Νταλάρας: «Εγώ τραγουδάω πάντα ξεμέθυστος και δεν μου αρέσει να...»

Τι δήλωσε;

23 Μαρτίου 2023 13:39
Άναψε...φωτιές ο Γιώργος Νταλάρας: «Εγώ τραγουδάω πάντα ξεμέθυστος και δεν μου αρέσει να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άναψε...φωτιές μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Γιώργου Νταλάρα. Ο ερμηνευτής, μιλώντας στο "tospirto.net” αποκάλυψε πως τραγουδάει πάντα ξεμέθυστος ενώ δεν του αρέσει να γίνεται από κάτω της...μουρλής. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το σπίτι τους στη Φιλοθέη.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Ράλλης τον ρώτησε "αν νιώθει λαϊκός τραγουδιστής" ο Γιώργος Νταλάρας αποδέχτηκε τον τίτλο αλλά διαχώρισε τη θέση του, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του που τραγουδούν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

"Αυτός είναι ο σκοπός του κάθε καλλιτέχνη. Να μπορέσει μέσα από τη δική του ερμηνεία να συγκινήσει και να εκφράσει περισσότερους ανθρώπους. Όσο για τους συνειρμούς της έκφρασης "λαϊκός τραγουδιστής"…

Γιώργος Νταλάρας

Είναι μια μεγάλη κουβέντα. Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι κατά τον κόσμο ο λαϊκός τραγουδιστής. Αυτός που πηγαίνει τη νύχτα στο κέντρο και τραγουδάει μέχρι τις πέντε η ώρα; Και ο κόσμος, ναι, το παραδέχομαι, εκτονώνεται, συγκινείται, ξεδίνει, γουστάρει, γίνεται λιώμα και κατά τα ξημερώματα "ο λαϊκός τραγουδιστής φεύγει και η μέρα με τα πραγματικά προβλήματα έρχεται";

Εγώ δεν νιώθω αυτού του είδους λαϊκός τραγουδιστής. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής. Είμαι λαϊκός μουσικός. Τραγουδάω Καλδάρα από 19 χρονών και ρεμπέτικα και λαϊκά από τότε που γεννήθηκα.

Τραγουδάω πάντα ξεμέθυστος και δεν μου αρέσει όταν ερμηνεύω, να γίνεται από κάτω σαματάς και παιχνίδι, αλλά να έρχονται όσοι θέλουν για ν’ ακούσουν λαϊκά τραγούδια όπως μας τα κληροδότησαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας και οι δάσκαλοί μας και όπως τα εμπλουτίσαμε εμείς.

Βεβαίως αυτό δεν το απαιτώ! Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, όσοι θέλουν, όποτε θέλουν και αν θέλουν, έρχονται και με ακούν".

«Φωτιά οι αποκαλύψεις για Άννα Βίσση και Γιώργο Νταλάρα: «Δεν την ήθελε η μητέρα του...»

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άννα Βίσση ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους και υπήρξαν και ζευγάρι για ένα διάστημα. Ήταν μια σχέση που είχε απασχολήσει την τότε εποχή, καθώς οι δύο τραγουδιστές ήταν ένα βήμα πριν τον γάμο αλλά κατέληξαν να γίνουν εχθροί. Οι αποκαλύψεις για το χωρισμό τους ήταν «φωτιά», όταν μαθεύτηκε ότι δεν την ήθελε η μητέρα του.

Μάλιστα, η δημοφιλής τραγουδίστρια μιλώντας για τον καλλιτέχνη, ανέφερε πως η σχέση τους ξεκίνησε με το που ήρθε στην Ελλάδα από την Κύπρο, σε ηλικία 17 ετών. «Δεν νομίζω ότι ο Νταλάρας με ήξερε σαν άνθρωπο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη ενώ τόνισε: «Δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη σχέση μου με τον Γιώργο». Με την ευκαιρία, δείτε τι εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής για τη γυναίκα του, Άννα.

Εντελώς ακομπλεξάριστη, η σταρ του ελληνικού τραγουδιού δεν έκρυψε και την αντιπάθειά της για τον Νταλάρα, καθώς σύμφωνα με τις Αθηναϊκές Νύχτες δεν την ήθελε για νύφη της η μητέρα του.

«Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν μπορώ να σας απαντήσω και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τρέφω καλά συναισθήματα για τον Γιώργο Νταλάρα. Σε προσωπικό επίπεδο, όχι σε καλλιτεχνικό. Τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη, αλλά έχω μια προσωπική αντιπάθεια που δεν φοβάμαι να την πω – να, την λέω σε σας τώρα για πρώτη φορά- που δεν είμαι αντικειμενική. Συγγνώμη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ήρθα στην Ελλάδα το 1973 και υπέγραψα συμβόλαιο με την Μίνως, ο πρώτος άνδρας που συνάντησα μόλις μπήκα στην εταιρεία ήταν ο Γιώργος Νταλάρας. Τότε μάνατζερ ήταν η μαμά μου. Αυτή μιλούσε εκ μέρους μου για όλα.

Το 1975 τραγουδούσα στο Μετροπόλιταν, ένα μόνο τραγούδι κάθε βράδυ , το Άσπρο Μαύρο του Γιώργου Χατζηνάσιου. Τσαντιζόμουν. Ήθελα να πω και δεύτερο και δεν με άφηναν. Ένιωθα ότι ο κόσμος με ήθελε παραπάνω στην σκηνή.

πρωτοσέλιδο για χωρισμό Βίσση και Νταλάρα

Μπορεί να φταίει η 5χρονη σχέση μου με τον Νταλάρα που δεν διεκδικούσα παραπάνω. Ήμουν παιδάκι και ο Γιώργος για μένα ήταν το παν. Θεωρούσα πως ότι έλεγε ήταν το σωστό, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι. Παρόλα αυτά κάπου τον θυμάμαι με τρυφερότητα. Ήταν ο πρώτος άντρας στην ζωή μου. Σε όλα!», είχε πει η Άννα Βίσση.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share