Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εξαφανίστηκε μετά τον χαμό του αγαπημένου «Κοντού» του ελληνικού σινεμά η Έλσα Ρίζου: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 90 της και με τι ασχολείται

Δεν έχει ξεχάσει ποτέ το σύζυγό της - Απέκτησαν μαζί ένα γιο

22 Μαρτίου 2023 19:58
Εξαφανίστηκε μετά τον χαμό του αγαπημένου «Κοντού» του ελληνικού σινεμά η Έλσα Ρίζου: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 90 της και με τι ασχολείται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλσα Ρίζου έμεινε γνωστή, εκτός των άλλων, ως σύζυγος του Νίκου Ρίζου, του σπουδαίου «Κοντού» του ελληνικού σινεμά, με την ίδια ειδικά μετά το θάνατό του να έχει εξαφανιστεί, όπως έχει κάνει κι άλλη ιστορική ηθοποιός.

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο στην ταινία Το σωφεράκι, το 1953, ως Έλσα Λαμπροπούλου, που είναι και το πατρικό της όνομα. Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές κωμικές ταινίες της δεκαετίας του 1960: Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός, Οι γαμπροί της Ευτυχίας, Κάτι να καίει, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης, Ο γόης κ.λπ., χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα γνωστή, καθότι υπήρξε 44 χρόνια παντρεμένη με τον Νίκο Ρίζο. Ο Ρίζος με τη Ρίζου συμπρωταγωνίστησαν σε 19 ταινίες. Ενώ, πρωταγωνίστησε και στη σειρά του 1977 Ο κόσμος και ο Κοσμάς, της ΕΙΡΤ. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 30 κινηματογραφικές ταινίες, σε 2 τηλεοπτικές σειρές και σε 11 θεατρικές παραστάσεις.

Ο μεγάλος έρωτας και τα λόγια του «Κοντού»

Ο σπουδαίος Νίκος Ρίζος στο παρελθόν είχε ρωτηθεί και είχε μιλήσει για τη γνωριμία τους: «Τη γνώρισα στη Σχολή Ζουρούδη. Σπουδαίο ταλέντο, χορεύτρια και πάρα πολύ όμορφη κοπέλα… Όταν την πρωτοείδα, είπα στη γυναίκα του Φωτόπουλου: «Ρε Μαργαρίτα, τη βλέπεις αυτή την κοπέλα που μοιάζει με την Τζίλντα;». Είχε το μαλλί όπως το είχε η Ρίτα Χέιγουορθ… Λέω: «Αυτή θα είναι η αυριανή μου γυναίκα». «Αϊντε να χαθείς, ρε σαχλέ» μου λέει η Μαργαρίτα. «Δεν ντρέπεστε κι εσύ κι ο Γκιωνάκης…». Μέσα στην ίδια σεζόν πήγα και τη ζήτησα. Ερχότανε η μάνα της, την έφερνε και την έπαιρνε.

Έλσα και Νίκος Ρίζος

Πιάνω λοιπόν τη μάνα της αποβραδίς και της λέω: Πάμε να φάμε; Πήγαμε, φάγαμε και εκεί της το ξεφούρνισα: «Θα παντρευτώ την κόρη σου!». Οι γονείς της κοπέλας, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Ήταν θέλημά της να πάρει το επίθετο του Νίκου Ρίζου και με αυτό έγινε γνωστή στον κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περίπου 30 ταινίες, πολλές από αυτές στο πλευρό του, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους. Ο Νίκος και η Έλσα Ρίζου, απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο.

Έλσα και Νίκος Ρίζος με το γιο

Όταν γνωρίστηκαν, δεν τον ερωτεύτηκε αμέσως, αλλά όπως αποδείχτηκε τα συναισθήματά της ήταν έντονα και αληθινά: «Εγώ δεν τον ερωτεύτηκα, αγάπησα αμέσως όλα τα χαρίσματά του. Ποτέ δεν τον είδα κοντό. Ήταν τόσο ψηλός σε αισθήματα που το κάλυπτε. Εμπιστευόμουν τυφλά τον Νίκο».

Έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατο του πιο ωραίου κοντού του ελληνικού κινηματογράφου: του Νίκου Ρίζου. Ενός γίγαντα του γέλιου. Ενός ανθρώπου που για 50 χρόνια σκορπούσε το γέλιο σε όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλευρό του όλα τα χρόνια της ζωής του, είχε την σύζυγό του Έλσα Ρίζου.

Έλσα Ρίζου σήμερα

Τόσο η Έλσα όσο και ο γιος τους Κώστας, μιλούν με συγκίνηση για εκείνον: «Ο Νίκος μας λείπει ως φυσική παρουσία, όμως μέσα από τις ταινίες του είναι εδώ σχεδόν κάθε μέρα. Τον βλέπουμε, θυμόμαστε τα όσα ζήσαμε στις ταινίες μαζί του και γελάμε. Ο Νίκος δεν ξεχνιέται», είπε η σύζυγος του Έλσα Ρίζου ενώ ο γιος του μεγάλου μας ηθοποιού, αναφέρει στο RespectNews. «Από το πρωί προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν μπορούμε. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που μας λείπει πολύ. Και λείπει περισσότερο στα εγγόνια του Νίκο και Θάλεια που δεν πρόλαβαν να τον γνωρίσουν και τον μαθαίνουν μέσα από τις ταινίες, τις δικές μου αφηγήσεις αλλά και της μητέρας μου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share