Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η τελευταία της ταινία – Έπαιξε σε ρόλο που δε θυμάται κανείς

Το μακρινό 2015

21 Μαρτίου 2023 13:24
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η τελευταία της ταινία – Έπαιξε σε ρόλο που δε θυμάται κανείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την τελευταία ταινία που έπαιξε η Ζωή Λάσκαρη πριν φύγει από τη ζωή. Δε θυμάται σχεδόν κανείς το ρόλο που έπαιξε, καθώς ήταν μικρός.

Η επιτυχημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου μετά από τη λαμπρή καριέρα της -περίπου το ’90- επέλεξε να σταματήσει τις ταινίες. Ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια το 2015 αποφάσισε να συμμετέχει στην ταινία “The Republic” μια περιπέτεια σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τζέτζα. Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η βίλα της στο Πόρτο Ράφτη.

Η Ζωή Λάσκαρη έπαιξε ένα μικρό σχετικά ρόλο με συμπρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο (Αχιλλέας), Γιάννη Στάνκογλου (Φίλιππος Ευθυμιάδης) και Τάκη Σπυριδάκη.

Η Ζωή Λάσκαρη στην τελευταία της ταινία

Όλα στη φόρα για τη Ζωή Λάσκαρη: «Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αγάπησε την κόρη μου και...»

Λίγο πριν πεθάνει η Ζωή Λάσκαρη τα είχε βγάλει όλα στη φόρα για το γάμο της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, κάνοντας μια εξομολόγηση καρδιάς και αποκαλύπτοντας ότι ο γνωστός ποινικολόγος αγάπησε πολύ την κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Παράλληλα, αυτός ήταν ο λόγος που άργησαν να την κηδέψουν.

Το ζευγάρι, γνωρίστηκε το 1976, πέντε χρόνια μετά το πολύκροτο διαζύγιο της Ελληνίδας σταρ με τον Πέτρο Κουτουμάνο. Η αφορμή υπήρξε καθαρά επαγγελματική, αφού η ηθοποιός χρειάστηκε κάποιες νομικές συμβουλές και απευθύνθηκε στο γραφείο του δικηγόρου. Ο ίδιος, πολλά χρόνια αργότερα, θα αποκαλύψει ότι πάντα αγαπούσε το θέατρο, επιθυμία του υπήρξε να γίνει σκηνοθέτης αλλά και ότι ερωτεύτηκε την σύζυγό του αμέσως.

«Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε αμέσως. Τις πρώτες ημέρες απέβλεπα στον αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης που μου είχε αναθέσει αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με έλκυε η προοπτική μιας ερωτικής περιπέτειας και μόνο. Οι εξελίξεις όμως υπήρξαν ραγδαίες.

Με πρόσχημα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβόλαιο που την απασχολούσε, της τηλεφώνησα και την κάλεσα σε δείπνο. Δέχτηκε. Ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε τη βραδινή μας έξοδο ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, κοινός μας φίλος και στη συνέχεια κουμπάρος μας.

Ζωή Λάσκαρη και Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μετά το δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Ζαφείρη στην Πλάκα, δεν πέρασε πολύς χρόνος και της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου», έχει πει ο ίδιος, σε κοινή συνέντευξη στο ζευγαριού, στο Πρώτο Θέμα.

Ένιωσε, το ίδιο και η σύζυγός του; «Ομολογώ ότι καιγόμουν τόσο που δεν είχα περιθώρια να προσέξω τον Λυκουρέζο», έχει πει η Ζωή Λάσκαρη σχετικά, αλλά, μετά από μερικά επαγγελματικά ραντεβού, δεν μπορούσε παρά να προσέξει τον γοητευτικό δικηγόρο. «Με φλέρταρε επίμονα αλλά διακριτικά. Με διαφορετικό είδος προσέγγισης μπορεί και να ΄χα φύγει. Στους τρεις μήνες παντρευτήκαμε. Και να φανταστείς δεν ήθελα δεσμεύσεις εκείνη την εποχή. Είχα μόλις βγει από έναν αποτυχημένο γάμο!».

Ζωή Λάσκαρη: «Τον έχω πιάσει να με απατάει 100 φορές»

Η ηθοποιός περιέγραψε την τάση για απιστία του συζύγου της και το ότι κάθε φορά τον συγχωρούσε και έφτασαν στο σήμερα όπου είναι ερωτευμένοι ακόμη. «Η σχέση θέλει υποχωρήσεις, ταπείνωση, όχι εγωισμούς, να βλέπει τα πράγματα ξεκάθαρα, να μπορείς να τα βάλεις στη ζυγαριά.

Κάθε φορά του έλεγα ότι ξέρω πως με απάτησε. Τον έχω πιάσει 100 φορές. Του έλεγα γεια σου φεύγω, ήθελε να με κυνηγήσει, αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ποιος έρωτας; Είναι κάτι παραπάνω από τον έρωτα. Είναι όμορφος, γοητευτικός, τον αγαπάω, είναι ο άνθρωπος μου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Κι επειδή έλεγα για τη ζυγαριά, ο Αλέξανδρος είναι πολύ καλός στο ζύγι. Αγάπησε την κόρη και την εγγονή μου σαν δικά του παιδιά».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share