Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Τη γνωρίζουμε ως Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αυτό είναι το αληθινό όνομα της «βασίλισσας της νύχτας» - Ο λόγος που το άλλαξε

Η εξήγηση δείχνει και το πώς πέρασε τη θρυλική ζωή της

20 Μαρτίου 2023 09:57
Τη γνωρίζουμε ως Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αυτό είναι το αληθινό όνομα της «βασίλισσας της νύχτας» - Ο λόγος που το άλλαξε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει εξελιχθεί πια σε ένα τοτέμ του καλλιτεχνικού χώρου, με την ίδια δικαίως να έχει τον τίτλο της «βασίλισσας της νύχτας», γράφοντας ιστορία και καταφέρνοντας ακόμη και σήμερα να συγκλονίζει τα πλήθη.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 1950, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης (Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος, κ.ά.). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «βασίλισσα της νύχτας».

Η μητέρα της σε ρόλο μάνατζερ ζητούσε πάντα πολλά χρήματα για να υπογράψει συμβόλαιο για ταινία ή δίσκο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες. Η καριέρα της στην Αμερική και την Κωνσταντινούπολη υπήρξε σημαντική. Στην Αμερική βρέθηκε απλά για να «πικάρει» ένα παλιό της φλερτ, ενώ στην Πόλη είχαν κυκλοφορήσει ακόμα και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της.

Την εποχή που τη φώναζαν «βασίλισσα της νύχτας» κάποιος την αποκάλεσε παχουλή και από τότε έβαλε στόχο και έχασε τα περιττά κιλά.

Η πυρκαγιά στην Κινέτα και τα δικαστήρια

Τα χρόνια της ακμής της η Σαπουντζάκη αποφασίζει να χτίσει ένα σπίτι στην Κινέτα με τα περίφημα 139 σκαλιά που φρόντιζε να ανεβαίνει καθημερινά ώστε να διατηρεί τη σιλουέτα της, όπως η ίδια έχει δηλώσει. Η φωτιά του Ιουλίου του 2018 κατακαίει την Κινέτα (συνολικά 60.000 στρέμματα) και μαζί και το σπίτι της Σαπουντζάκη. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει και η ίδια, από τη φωτιά σώθηκε μόνο ένα μέρος από το βεστιάριό της με τις περίφημες τουαλέτες της.

Το 1968 κατηγορήθηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και ψευδορκία εξαιτίας ενός συντρόφου της, του Ευθυμίου Παπαναστασίου, ο οποίος ως λογιστής της Πειραϊκής-Πατραϊκής, καταχράστηκε χρήματα της εταιρείας. Στο στόχαστρο βρέθηκαν η νεόδμητη, τότε, οικία της στην Κινέτα, κοσμήματα, μία Mercedes και 10 άλογα ιπποδρόμου, τα οποία ο σύντροφος της δώρισε στον αδερφό της Σαπουντζάκη. Σύμφωνα με την Πειραϊκή-Πατραϊκή οι αγορές αυτές προήλθαν από χρήματα που καταχράστηκε ο Παπαθανασίου το 1964 από την εταιρεία, τα οποία υπολογίστηκαν σε 15 εκ. δραχμές.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη διέψευσε όλες τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν ήταν επισήμως αρραβωνιασμένοι, ότι τον γνώρισε το 1966 και όχι το 1964 και ότι το σπίτι, τα κοσμήματα και τα άλογα προέρχονταν από τις μεγάλες αμοιβές που λάμβανε ως πρώτο όνομα της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο αδελφός της Θεόδωρος Σαπουντζάκης έδειχνε ατάραχος, ενώ η ηθοποιός είχε αρκετά ξεσπάσματα και μια λιποθυμία. Πλήθος κόσμου και γνωστών καλλιτεχνών μαζεύονταν καθημερινά για να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία. Πολλοί καλλιτέχνες υποστήριξαν την Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία συνεχώς τόνιζε ότι το μόνο που έχει δεχτεί από αυτόν είναι τα κοσμήματα του αρραβώνα τους. Τελικά, έπειτα από μήνες το δικαστήριο καταδίκασε τη δημοφιλή ηθοποιό σε 5 μήνες φυλάκιση για ψευδορκία, αλλά την αθώωσε για τη βίλα. Ο αδερφός της απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και ειδικότερα για τον στάβλο «Χολαργό» με τα 10 άλογα. Όσο για τα κοσμήματα, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου δραχμών, η Ζωζώ Σαπουντζάκη τα είχε επιστρέψει στον πρώην σύντροφό της, μετά τον χωρισμό τους.

Το αληθινό της όνομα

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, όμως, είχε και μια ακόμη αποκάλυψη να κάνει για τη ζωή της. Αυτή αφορά το όνομά της, εξηγώντας το πώς υιοθέτησε το ονοματεπώνυμο, με το οποίο τη γνωρίζουμε σήμερα.

Η εξήγηση ήταν πολύ απλή. «Με βάφτισαν Ζωή και επειδή ήθελα δυό ζωές να ζω, Ζω και Ζω και είμαι η Ζωζώ», είχε απαντήσει κάποτε και... σίγουρα έχει ζήσει μια ζωή για επτά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share