Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Δεν ήταν μόνο η ηλικία: Αυτός ήταν ο λόγος που ο Βασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε από το μπάσκετ

Τι εξομολογήθηκε;

19 Μαρτίου 2023 16:47
Δεν ήταν μόνο η ηλικία: Αυτός ήταν ο λόγος που ο Βασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε από το μπάσκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Πλέον, ο σπουδαιότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού έχει αναλάβει χρέη προπονητή για το Περιστέρι. Αν και η ηλικία σε τέτοιου είδους αποφάσεις παίζει καθοριστικό ρόλο, υπήρξαν και άλλοι λόγοι που τον ώθησαν να αποσυρθεί.

Ο Σπανούλης έχοντας πάρει την απόφασή του είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες της ομάδας να συναντηθούν. Στην επίσκεψη του στα γραφεία της «Arcadia» τους είχε εξηγήσει τις σκέψεις του. Με την ευκαιρία, δείτε για πρώτη φορά τη μητέρα του μπασκετμπολίστα.

Κυριάρχησαν οι καλές στιγμές που έζησαν μαζί από το καλοκαίρι του 2010 κι ύστερα. Ο Σπανούλης είχε φύγει από τη συνάντηση εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά κι ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο που έμειναν πίσω αισθάνονταν ακριβώς το ίδιο.

Το Gazzetta είχε αναλύσει μάλιστα τους λόγους της απόφασής του.

Βασίλης Σπανούλης προπονητής

Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε να φύγει πρωταγωνιστής

Ο βασικός λόγος της απόσυρσης του ήταν η νοοτροπία του. Αυτή που τον έφτασε να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο θρύλος των θρύλων.

Ο Σπανούλης ήταν πρωταγωνιστής και θέλησε να αποχωρήσει ως τέτοιος. Βρισκόμενος στην κορύφωση της καριέρας του και πριν αυτή ξεκινήσει να παίρνει τροπή που δεν θα του άρεσε.

Ο «V Span» γεννήθηκε πρωταγωνιστής και αποφάσισε να φύγει ως τέτοιος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να υποστηρίξει κάποιον διαφορετικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός του είχε ξεκαθαρίσει πως την επόμενη σεζόν θα ερχόταν από πίσω. Το άκουσε, το σεβάστηκε, το «δούλεψε» στο μυαλό του και αποφάσισε πως δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος της απόφασής του.

Δεν ήθελε να γίνει «μουσείο»

Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως έπρεπε να τελειώσει σε γεμάτο γήπεδο. Αυτό ήταν το ωραίο και το σωστό, αλλά ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια.

Ο Σπανούλης δεν ήθελε να γίνει… μουσείο. Δεν ήθελε να πηγαίνει από γήπεδο σε γήπεδο, να αποθεώνεται, να μοιράζει αυτόγραφα χωρίς να πρωταγωνιστεί στο παρκέ.

Ο Σπανούλης ήθελε να αποθεώνεται εντός αγωνιστικού χώρου και αυτό ήταν δύσκολο να συμβεί με συνέπεια τη σεζόν 2021-22.

Το σώμα του αντιδρούσε διαφορετικά

Ο πρόσφατος τραυματισμός στον γαστροκνήμιο ο οποίος τον εμπόδισε από την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας έπαιξε ρόλο, αλλά όχι πιο σημαντικό από τον παραπάνω. Ο Σπανούλης είχε αρχίσει να καταλαβαίνει πως το σώμα του δεν ήταν το ίδιο όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Όσες ώρες προπόνησης κι αν έβαζε δε γινόταν να διορθώσουν τις αδυναμίες που εμφάνιζε το κορμί του.

Ο τελευταίος τραυματισμός ήρθε να του το υπενθυμίσει. Του θύμισε την απαιτητική Euroleague στην οποία αν διαθέτεις την φιλοσοφία του Σπανούλη, δεν μπορείς να «κλέβεις».

Η καταπόνηση μεγάλωνε, το αισθανόταν και δεν ήθελε να μην μπορεί να κάνει πράγματα στο παρκέ για να προσφέρει στην ομάδα του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share