Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμένος από παντού στα 86 του ο Γιάννης Ευαγγελίδης: Δείτε πώς είναι σήμερα ο ιστορικός ηθοποιός της βιντεοταινίας που άφησε εποχή ως αρχηγός της Αστυνομίας στο «Καλημέρα Ζωή»

Κι όμως, ακόμη τον βρίσκουμε... στο σανίδι

19 Μαρτίου 2023 10:31
Χαμένος από παντού στα 86 του ο Γιάννης Ευαγγελίδης: Δείτε πώς είναι σήμερα ο ιστορικός ηθοποιός της βιντεοταινίας που άφησε εποχή ως αρχηγός της Αστυνομίας στο «Καλημέρα Ζωή»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ηθοποιών, που έχουμε γνωρίσει, τόσο για τα χρόνια του στις βιντεοταινίες όσο και για τους ρόλους του στην τηλεόραση, όπως το «Καλημέρα Ζωή» ή η «Μαρία η Άσχημη».

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1936 και ξεκίνησε την πορεία του ως ηθοποιός το καλοκαίρι του 1964 στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Ιούλιος Καίσαρ). Οι πρώτες του συμμετοχές στην τηλεόραση ήταν στις σειρές Παράξενος ταξιδιώτης, Στησιχόρου '73, Μαρίνα Αυγέρη και Οι δίκαιοι. Ακολούθησαν οι συμμετοχές στις σειρές Ένοχοι, Μεθοριακός σταθμός, Ο δρόμος και Λούνα Παρκ. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες Ερωτική συμφωνία το 1972 και Γυναίκες στα όπλα το 1979.

Από το 1994 μέχρι το 2003 είχε τον ρόλο του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Χρυσολωρά στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου Καλημέρα ζωή στον ANT1.

Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Παράξενος ταξιδιώτης, Στησιχόρου '73, Μαρίνα Αυγέρη, Οι δίκαιοι, Ένοχοι, Μεθοριακός σταθμός, Υποψίες, Ο δρόμος, Λούνα Παρκ, Τρεις και ο... κούκος!, Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα, Οι κουτσομπόλες, Οικογένεια - Οικογένεια Καζινο, Το κλειδί, Το τίμημα, Τα στραβά κι ανάποδα, Η Καλή Πεθερά, Καλημέρα Ζωή, Εμείς κι Εμείς, Ελλάς το μεγαλείο σου, Μαρία η άσχημη, Χαρά Αγνοείται, Η Πολυκατοικία.

Υπήρξε παντρεμένος για δέκα χρόνια με την επίσης ηθοποιό Βίλμα Τσακίρη. Κόρη τους είναι η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου (1973) και ο μουσικός Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης (1977).

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης έχει κλείσει 60 χρόνια ατελείωτης παρουσίας στην υποκριτική και έχει φτάσει στα 86 χρόνια ζωής. Αν κρίνει κανείς, όμως, από την εμφάνισή του και την ενεργοποίησή του στα social media, με θέσεις εναντίον των μέτρων κατά του κορωνοϊού και όχι μόνο, παραμένει ακμαιότατος, προκαλώντας θαυμασμό με βάση την ηλικία του, με μια κυρία του κινηματογράφου να είναι επίσης εξαφανισμένη.

Το διαζύγιο και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε ξανά

Για το διαζύγιό του και τους λόγους για τους οποίους δεν ξαναπαντρεύτηκε μετά τον χωρισμό του με τη Βίλμα Τσακίρη μίλησε ο Γιαννης Ευαγγελίδης.

-Ισορροπήσατε σωστά τα επαγγελματικά με τα προσωπικά σας;

«Στην προσωπική μου ζωή δεν στάθηκα ευτυχής. Όταν είσαι παντρεμένος με μια ηθοποιό, πάντα υπάρχει μια επαγγελματική αντιζηλία, ασυμφωνία χαρακτήρων, τα οποία εξαρτώνται και από τους δύο. Το αντιμετώπισα, πλήρωσα τα σφάλματα μου, αλλά και τα σφάλματα για λογαριασμό άλλων, κέρδισα έναν αγώνα», τόνισε στο Λοιπόν.

- Αναφέρεστε στο γάμο σας με την ηθοποιό Βίλμα Τσακίρη.

«Το ιδανικό σε μια σχέση είναι να μεγαλώσει κάποιος με τον άνθρωπο που αγάπησε και να πηγαίνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Είναι κάτι που το ζηλεύω, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμο».

-Άρα, δεν θέλατε να χωρίσετε;

«Όχι. Δεν παντρεύτηκα για να χωρίσω, αλλά για να μείνω στο γάμο μου. Έτυχε να χωρίσω. Την απόφαση την έφερε η κατάσταση. Έμεινα 10 χρόνια παντρεμένος. Είναι αρκετά 10 χρόνια αγώνα».

-Δεν αποφασίσατε να ξαναπαντρευτείτε.

«Δεν χρειαζόταν να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, όχι. Δεν είχα τη μανία αυτή. Όταν χώρισα, η κόρη μου ήταν 8 χρονών και ο γιος μου 6. Χρειαζόταν ένας αγώνας για να μεγαλώσουν τα παιδιά, δεν ήταν προτεραιότητα να φτιάξω τη δική μου ζωή, να δημιουργήσω μία άλλη οικογένεια. Δεν το θέλησα. Δεν μου αρνήθηκε η ζωή να ζήσω καλά. Έζησα μια χαρά και μετά το χωρισμό μου, μέχρι σήμερα. Αν μου συνέβαινε ένας μεγάλος έρωτας, θα το αντιμετώπιζα. Προτεραιότητα για μένα ήταν τα παιδιά, οπότε, είπα ότι θα προτιμήσω να μείνω μόνος μου, με τα παιδιά μου. Τα παιδιά πολλές φορές είναι πολύ σκληρά, ενώ τους δίνεις την αγάπη».

Γιάννης Ευαγγελίδης εμφάνιση

-Σας έριξαν ευθύνες;

«Ουσιαστικά όχι, ίσα-ίσα, δεν έχουν το περιθώριο να κάνουν αυτό. Έμεινα μαζί τους μέχρι εκεί που εκείνα μπόρεσαν να προχωρήσουν μόνα τους. Ως σύζυγος θα ήθελα να είμαι σωστός. Εκείνο που φρόντιζα πάντα ήταν να είμαι έντιμος απέναντι στη σχέση μου. Ποτέ δεν πρόδωσα κάποια για κάποια άλλη, δεν απίστησα ποτέ. Όταν έφευγα από τη σχέση, στην πρώτη ευκαιρία έφτιαχνα μια άλλη ζωή. Ποτέ δεν πήγα με παντρεμένη γυναίκα. Δεν θέλησα να πιάσω ηλίθιο έναν άλλο άντρα. Όταν μου τύχαιναν τέτοιες περιπέτειες, ρωτούσα αν έχει πάρει διαζύγιο. Αν ερωτευόμουν μια παντρεμένη, θα της έλεγα να χωρίσει».

Η συνεργασία με τον Φώσκολο και ο εμβληματικός ρόλος

«Οι αστυνομικοί με χαιρετούν ακόμα! Ξέρετε, όταν ο Νίκος Φώσκολος μου πρότεινε τον ρόλο στο «Καλημέρα Ζωή», αρχικά ήταν για ένα επεισόδιο, αλλά τελικά συνεργαστήκαμε δέκα χρόνια! Την Καλλιόπη την εντόπισε σε θεατρική παράσταση. Δεν γνώριζε ότι ήταν κόρη μου. Πήγε στο καμαρίνι και της πρότεινε τον ρόλο της Τατιάνας Δράκου κι εκείνη απάντησε πως θέλει να το σκεφτεί! Ο Φώσκολος σοκαρίστηκε. Δεν περίμενε τέτοια απάντηση. Όταν εκείνη με ενημέρωσε τι έγινε, τη συμβούλεψα να δεχτεί κι αυτό έκανε» εξήγησε στην espresso.

Γιάννης Ευαγγελίδης σήμερα

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share