Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

«Ο Θανάσης δεν το γνώριζε»: Ο λόγος που Βέγγος και Χατζηχρήστος δεν ξαναμίλησαν μετά τον «Ηλία του 16ου»

Τι μαθεύτηκε μετά από χρόνια;

18 Μαρτίου 2023 19:21
«Ο Θανάσης δεν το γνώριζε»: Ο λόγος που Βέγγος και Χατζηχρήστος δεν ξαναμίλησαν μετά τον «Ηλία του 16ου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έγραψαν ιστορία ως κινηματογραφικό δίδυμο στην ταινία "Ο Ηλίας του 16ου", ωστόσο αυτό το φιλμ στάθηκε αφορμή και αιτία για να μην ξαναμιλήσουν ποτέ ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστας Χατζηχρήστος.

Αυτό αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος έχει αφιερωθεί στις βιογραφίες Ελλήνων ηθοποιών και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τι συνέβαινε στα παρασκήνια. Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου πριν φύγει από τη ζωή.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό", η πασίγνωστη σκηνή των δύο ηθοποιών στο αστυνομικό τμήμα προκάλεσε την οριστική ρήξη μεταξύ τους.

"Στον Ηλία του 16ου ο Θανάσης Βέγγος δεν ήξερε ότι θα φάει πραγματικά χαστούκια από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Είχαν συνεννοηθεί ο Χατζηχρήστος με τον Σακελλάριο ότι θα πάει η σκηνή μια κι έξω, να μην την κάνουν δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Βέγγος ξαφνιάζεται, δεν ξέρει τι να κάνει, να τον πλακώσει κι εκείνος στο ξύλο;

Μετά από αυτή τη σκηνή, αυτοί οι δύο δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ο Θανάσης Βέγγος δεν δέχτηκε ποτέ να ξανασυνεργαστεί με τον Χατζηχρήστο μέχρι το τέλος της ζωής του" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψη «βόμβα» από Δημήτρη Πιατά: «Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ...»

Στο περιοδικό People είχε δώσει στο παρελθόν συνέντευξη ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον Θανάση Βέγγο, κάνοντας μια αποκάλυψη «βόμβα» και εξομολογήθηκε το λόγο που ο αείμνηστος ηθοποιός δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις.

Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε ο Γιάννης Αϊβάζης για το Θανάση Βέγγο, αλλά και η Γωγώ Μπρέμπου.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που αντιλήφθηκες ότι είσαι πλέον γνωστός; Πάνε πολλά χρόνια, φαντάζομαι…

Ήταν το 1980. Τη φορά που βρέθηκα να είμαι αφίσα σε τρόλεϊ. Πήγα να πάρω το τρόλεϋ και είδα τη φάτσα μου απ’ έξω. Ντράπηκα… Πάντως, ακόμη μου αρέσει να κυκλοφορώ με τα Μέσα.

Ο λόγος;

Με θέλγει η ιστορία του να επικοινωνώ με τον κόσμο, να υπάρχω ανάμεσά τους. Διατηρώ έτσι αν θέλεις, τη νεανικότητά μου και τη δροσιά μου. Βεβαίως, υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να μην είναι ευγενικό μαζί σου αλλά εκεί, απαντάς ανάλογα. Οι περισσότεροι όμως, με σέβονται όπως τους σέβομαι κι εγώ.

Δεν αισθάνεσαι αμήχανα να «καρφώνονται» τόσα ζευγάρια μάτια πάνω σου;

Καθόλου! Δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Θα με δεις σε εκδηλώσεις ή σε μια ουρά να περιμένω όπως όλοι. Δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω. Πιθανόν, κρύβω μέσα μου έναν πρόσκοπο. Μου αρέσει να προσφέρω, να βάζω τον άλλον στο επίκεντρο της φροντίδας μου. Μάλλον αυτό έμαθα από τους γονείς μου.

Αυτό λειτούργησε μόνο θετικά στη ζωή σου;

Μπορεί κάποιες φορές να λειτούργησε και αρνητικά, μην λέω ψέματα. Κάποια στιγμή γνώρισα στη ζωή μου έναν συγκλονιστικό ηθοποιό, τον Θανάση Βέγγο. Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι δεν επιθυμούσε και είχε τεράστιο πρόβλημα με έναν κόσμο που τον κυνηγούσε με κάθε τρόπο.

Ο Θανάσης δεν παραδόθηκε όμως, έτσι εύκολα. Να κλειδωθεί σε έναν γυάλινο τοίχο. Κυκλοφορούσε έξω στον δρόμο και έγινε ο δικός τους άνθρωπος. Το αποτέλεσμα ήταν να του χρεώσουν ότι είναι αντιστάρ. Γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι είχε άλλη ιδεολογία από τη δική τους. Ίσως κάτι παρόμοιο να χρεώνουν και σε μένα…

Ίσως στην εποχή μας να είναι προτιμότερο από σταρ να είσαι αντιστάρ.

Δεν έχεις άδικο σ’ αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το κάνω επίτηδες. Και ότι δεν έχασα από αυτό. Το αντίθετο!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share