Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα είπε όλα δημόσια για τον Φοίβο ο Βασίλης Καρράς: «Για μένα πάντα θα είναι...»

Η αποκάλυψη του τραγουδιστή

17 Μαρτίου 2023 10:10
Τα είπε όλα δημόσια για τον Φοίβο ο Βασίλης Καρράς: «Για μένα πάντα θα είναι...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Καρράς έχει συνεργαστεί με ουκ ολίγους καλλιτέχνες, όπως φυσικά και τραγουδοποιούς, με έναν εξ αυτών να είναι ο Φοίβος και τον γνωστό τραγουδιστή να μιλά για τη σχέση τους.

«Για μένα θα είναι πάντα ο πιτσιρίκος. Είναι η τέταρτη επανάσταση στο λαϊκό τραγούδι. Ο πιτσιρίκος κατόρθωσε να παντρέψει τέσσερις γενεές διαφόρων ακουσμάτων, όπως τη ροκ, την ποπ, το λαϊκό και την επανάσταση μαζί. Την έκανε ένα τραγούδι. Έβαλε να ακούει ο ροκάς λαϊκό τραγούδι, αυτός που άκουγε που άκουσε λαϊκό τραγούδι. Αλχημιστή τον θεωρώ βασικά. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητος, φαίνεται σκληρός αλλά δεν είναι, είναι ένα καταπληκτικό παιδί με ωραία αισθήματα, και να νευριάσει δεν το δείχνει», δήλωσε ο τραγουδιστής, που τελευταία έχει προκαλέσει ανησυχία.

«Το 1990 ήρθε ο πιτσιρίκος στο καμαρίνι μου και ανακάλυψα ότι βρήκα ένα πηγαίο ταλέντο. Το 70% του προγράμματος μου είναι Φοίβος και πιστεύω ότι θα κάνουμε και άλλα να το κάνουμε 80%. Τότε γράφτηκε το “Δηλητήριο” με την Κωνσταντίνα και μετά μου έδινε πολλά κομμάτια. Είναι ένας μεγάλος σταθμός για μένα και το ελληνικό τραγούδι. Να παραμείνει αγνός. Ο Φοίβος είναι μια κατηγορία μόνος του», ανέφερε ο Βασίλης Καρράς για τη συνεργασία τους.

Το παρασκήνιο της «Φούστας-Μπλούζας»

Ο Φοίβος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στα παρασκήνια της συνεργασίας του με τον Βασίλη Καρρά.

«Μετά το τραγούδι “Δηλητήριο”, με παίρνει ο παραγωγός του Βασίλη Καρρά και μου είπε να κάνουμε έναν δίσκο. Εγώ ενορχήστρωνα το κομμάτι σε κασέτα, πήγαινα στον παραγωγό έβαζα την κασέτα έπαιζε και πήγαινα δίπλα στο αυτί του και του τραγούδαγα τη μελωδία. Μιλάμε για γραφικότητα γιατί οι τόνοι στους οποίους είχα γράψει το τραγούδι ήταν πολύ υψηλοί. Βάζω το κομμάτι και τραγουδάω στο αυτί του Βασίλη, το “Απορώ”. Δεν μπορούσε να καταλάβει αυτή τη διαδικασία και γυρνάει στον παραγωγό και του λέει “ψηλέ τι είναι αυτά; Φούστα – μπλούζα είναι τα τραγούδια”», αποκάλυψε ο συνθέτης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share