Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θυμάστε την Μπέτυ Βαλάση; Δείτε πως είναι σήμερα στα 86 της η θρυλική τηλεοπτική «Λωξάντρα»

Έχει αλλάξει αρκετά

17 Μαρτίου 2023 08:26
Θυμάστε την Μπέτυ Βαλάση; Δείτε πως είναι σήμερα στα 86 της η θρυλική τηλεοπτική «Λωξάντρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μπέτυ Βαλάση είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που καθιερώθηκε στην μνήμη πολλών από την θρυλική ερμηνεία της ως Λωξάντρα στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβίο της Μαρίας Ιορδανίδου. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η Πόπη Λάζου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ο μεγάλος αδελφός του πατέρα της σφαγιάστηκε από τους Τούρκους το 1922. Το πραγματικό της όνομα είναι Δέσπω, αλλά η μητέρα της το άλλαξε σε 'Μπέτυ'. Όταν ήταν μικρή, οι γονείς της χώρισαν. Ο πατέρας της έμεινε στην Κατερίνη, όπου είχε ξαναστήσει παραγωγή καπνών όπως είχε η οικογένειά του στη Μικρά Ασία, ενώ η μητέρα της μετακόμισε στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια, η μικρή Μπέτυ ταξίδευε με το τρένο μεταξύ Αθήνας και Κατερίνης για να βλέπει τους γονείς της.

Τη συνέδεε στενή φιλία με τη Μελίνα Μερκούρη, με την οποία έπαιξε μαζί στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Έκανε δύο γάμους και απέκτησε ένα γιο, το Νικόλα-Χάρι Μινισσάλι, ο οποίος σπούδασε σκηνοθεσία στο εξωτερικό. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο γνωστός ηθοποιός Τίτος Βανδής, τον οποίο ερωτεύθηκε το 1982, νυμφεύτηκε το 1984 και παρέμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του το 2003.

Η καριέρα

Η Μπέτυ Βαλάση είχε πολλές επιτυχίες στο θέατρο, στο πλευρό καταξιωμένων ηθοποιών.

Το 1961 έδωσε την πρώτη της παράσταση στο θέατρο "Καλουτά", δίπλα στον Κάρολο Κουν και τη Μαίρη Αρώνη. Ενσάρκωσε τον ρόλο της Παλλάδας Αθηνάς στη σατιρική τριλογία "Οδύσσεια" του θεατρικού συγγραφέα Μανώλη Σκουλούδη.

Έγινε ευρέως γνωστή και δημοφιλής στο κοινό μέσα από την πρωταγωνιστική της συμμετοχή στην επιτυχημένη – και τελευταία ασπρόμαυρη – τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ την περίοδο 1980-1981. Ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο, ο οποίος σύμφωνα με τους κριτικούς ήταν ο καλύτερος της καριέρας της.

Μετά την Λωξάνδρα, πολλοί θα την θυμόμαστε από την κωμική σειρά του MEGA «Χάι Ροκ» και φυσικά στην αξεπέραστη ερμηνεία της ως «Πολίτισσα Πεθερά» στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές.

Πως είναι σήμερα η Μπέτυ Βαλάση;

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη ο γιός της ηθοποιού, Νικόλας Μανισσάλι, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ηθοποιός.

«Η Μπέτυ ζει για το χειροκρότημα, ζει για το performance. Οι ηθοποιοί στην Αμερική που έχουν πάθε εγκεφαλικά, κάνουν ταινίες, επανήλθαν με βοήθεια. Η Μπέτυ είχε θέμα. Θα δουν τη Βαλάση έτσι;»

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη Κουτσούμπα και συγκινούμαι. Την είχα εδώ κι ήμουν φροντιστής της ενάμισι χρόνο. Πολύ δύσκολο. Αρνιόταν την τροφή, με το ζόρι έτρωγε. Ήταν όλη μέρα στο κρεβάτι, κοιτούσε το ταβάνι ή χάζευε την τηλεόραση. Κάποια στιγμή πήρα τον Δημήτρη και του είπα αν θέλεις να δεις τη φίλη σου πριν το χάσει, έλα. Ένα βράδυ κάθισε εδώ και τα ήπιανε. Μετά από αυτό, όταν άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, μου είπε ότι θα τη βάλουμε σε ένα χώρο που έχουμε για δικούς μας ανθρώπους, που χρειάζονται φροντίδα με ιατρικό προσωπικό. Από τότε που η Μπέτυ αρρώστησε, κανένας μα κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον. Όλοι εξαφανισμένοι. Αγωνίζεται. Με όλη τη δυσκολία που έχει αυτήν τη στιγμή, πιστεύω ότι κερδίζει την κάθε μέρα»!

Μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ηθοποιού ήταν στην εκπομπή στην εκπομπή «Μην χανόμαστε» με την Ναταλία Γερμανού.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share