Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για την πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σκόπευε να μετακομίσει στις ΗΠΑ χωρίς τους γιους της

Στο φως νέες λεπτομέρειες

14 Μαρτίου 2023 13:26
Νέες αποκαλύψεις για την πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σκόπευε να μετακομίσει στις ΗΠΑ χωρίς τους γιους της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από το τραγικό δυστύχημα που έβαλε τέλος στη ζωή της τόσο πρόωρα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σχεδίαζε να μετακομίσει στις ΗΠΑ χωρίς τους γιους της, ισχυρίζεται ένας από τους πρώην σωματοφύλακές της που προέβη σε νέες αποκαλύψεις.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Protecting Diana: A Bodyguard’s Story», ο Λι Σάνσουμ ισχυρίζεται ότι η πριγκίπισσα ετοιμαζόταν να αποκαλύψει στους παπαράτσι τα σχέδιά της να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τον Ουίλιαμ και τον Χάρι από τον Τύπο, την περίοδο που ήταν σε διακοπές με τον φίλο της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ στο Σεν Τροπέ, τον Ιούλιο του 1997.

Η οικογένεια διέμενε στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ και οι παπαράτσι σχημάτιζαν κλοιό γύρω από το σκάφος καθημερινά, σύμφωνα με τον Σάνσουμ, ο οποίος πρόσεχε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ ποιον ήθελε να παντρευτεί η Νταϊάνα αντί για τον Κάρολο.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους γιους της σε σκάφος

«Οι δημοσιογράφοι ήταν το μεγάλο της βάσανο παντού, όχι μόνο στο Σεν Τροπέ» γράφει ο Σάνσουμ στο βιβλίο του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νταϊάνα του είχε πει ότι «δεν μπορεί πια να κάνει τίποτα στο Ηνωμένο Βασίλειο» αφού ο Τύπος της επιτίθεται σε κάθε της βήμα. «Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη», φέρεται να είπε στον άνδρα η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εκείνη τη στιγμή, ο Σάνσουμ θυμάται ότι ρώτησε την Νταϊάνα εάν θα έπαιρνε μαζί της και τους γιους της, και εκείνη του εξήγησε ότι δεν θα της επέτρεπαν ποτέ να κρατήσει τα αγόρια μακριά από τα βασιλικά τους καθήκοντα. «Αν μετακομίσω, θα μπορώ μάλλον να τους βλέπω μόνο στις σχολικές διακοπές» φέρεται να είπε η Νταϊάνα στον σωματοφύλακά της.

«Ήταν φανερό ότι η Νταϊάνα ήταν μια υπέροχη μητέρα, πολύ στοργική και τρυφερή με τα δύο της αγόρια. Όμως, όπως έδειχναν τα πράγματα, ίσως χρειαζόταν να αφήσει τους γιους της πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποδράσει από τον Τύπο που την καταδίωκε αλύπητα κάθε μέρα. Θα το έκανε επίσης για να τους ελευθερώσει από την προσοχή που προσέλκυαν όταν ήταν μαζί της», γράφει ο Σάνσουμ.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους γιους της και τον Κάρολο

Λίγες μέρες μετά την άφιξή τους στο Σεν Τροπέ, η Νταϊάνα ανακοίνωσε ότι θα πήγαινε να πει στους δημοσιογράφους ότι εγκατέλειπε μόνιμα το Ηνωμένο Βασίλειο. «Είχα ανησυχήσει γιατί το πλήθος των παραράτσι ήταν ήδη τεράστιο και μάλλον θα δεκαπλασιαζόταν αν τους έδινε μια τόσο μεγάλη είδηση», θυμάται ο Σάνσουμ.

Τελικά όμως, παρότι έκανε στον Τύπο δηλώσεις εκείνη την ημέρα, δεν είπε τελικά λέξη για τα υποτιθέμενα σχέδιά της, κάτι που ανακούφισε τον τότε σωματοφύλακά της. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η Νταϊάνα σκοτώθηκε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share