Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ώρες αγωνίας για την Αθηνά Ωνάση: Η μάχη με τις διατροφικές διαταραχές και η ομοιότητα με την Νταϊάνα

Αποκαλύψεις φωτιά

9 Μαρτίου 2023 12:57
Ώρες αγωνίας για την Αθηνά Ωνάση: Η μάχη με τις διατροφικές διαταραχές και η ομοιότητα με την Νταϊάνα
Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα θέμα ιδιαίτερα καυτό, είναι το κατά πόσο η Αθηνά Ωνάση έπασχε από διατροφικές διαταραχές και το κοινό με την Νταϊάνα που λίγοι μπόρεσαν να παρατηρήσουν. Ήταν λίγο μετά το διαζύγιό της με τον Αλβάρο, όταν οι φήμες και τα tabloids εξωτερικού οργίαζαν.

«Η χρυσή κληρονόμος φέρεται τον τελευταίο καιρό να υποφέρει από νευρική ανορεξία. Οι δικοί της άνθρωποι μάλιστα ανησυχούν έντονα για όλα όσα της συμβαίνουν. Μπορεί πλέον να είναι και επίσημα η διαχειρίστρια της τεράστιας περιουσίας που της άφησε ο παππούς της και η μητέρα της ωστόσο το… δώρο αυτό δεν μπορεί να το χαρεί όπως θα ήθελε. Όλο και πληθαίνουν οι φήμες που την θέλουν να αντιμετωπίζει έντονες διατροφικές διαταραχές, να έχει χάσει πάρα πολύ βάρος και να πάσχει από νευρική ανορεξία» αυτά μόνο ήταν μερικά από όσα γράφονταν για εκείνη και στην συνέχεια αντικαταστάθηκαν με… άλλα δημοσιεύματα.

«Η χρυσή Ελληνίδα κληρονόμος απαθανατίστηκε από τους παπαράτσι, λίγο μετά τη συμμετοχή της στους ιππικούς αγώνες International Jumping να καταβροχθίζει σαλάτες, πατάτες τηγανιτές και ό,τι άλλο είχε μπροστά της» ανέφεραν tabloids της εποχής. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι, εκείνοι που την παρομοιάζαν με την Νταϊάνα!

Ώρες αγωνίας για την Αθηνά Ωνάση: Η μάχη (;) με τις διατροφικές διαταραχές και η ομοιότητα με την Νταϊάνα
Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI

Οι διατροφικές διαταραχές της Νταϊάνα και η ομοιότητα

Αν και το παλάτι σχεδόν ποτέ δεν μιλούσε για εκείνη, ερωτηθείς αν νιώθει υπερήφανος για τη δημόσια πάλη της με την ψυχογενή βουλιμία 22 χρόνια και κάτι πριν ο Ουίλιαμ απάντησε καταφατικά.

“Εννοείται. Είναι ασθένεια του μυαλού” είπε αναφερόμενος στην διατροφική διαταραχή που ταλαιπώρησε την μητέρα του. Η ομοιότητα ωστόσο ανάμεσα στις 2 γυναίκες εντοπίζεται στο ότι ήταν πληγωμένες και από τον σύζυγό τους, αλλά και ενίοτε και από τον Τύπο. Όσο για την υγεία της Αθηνάς; Το τι συνέβη ποτέ δεν θα το μάθουμε, όμως εμείς σας παραθέτουμε την γνώμη ειδικού για την βουλιμία, από την οποία αποδεδειγμένα έπασχε τουλάχιστον η Πριγκίπισσα.

«Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής χαρακτηρίζονται από επίμονες διατροφικές συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών βλαβών στη σωματική υγεία ή την εκδήλωση σημαντικής δυσλειτουργικότητας σε ένα ή περισσότερα πεδία της καθημερινής ζωής» αναφέρει ο Κυριάκος Σταυριανάκος, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, και συνεχίζει:

«Η ψυχογενής βουλιμία είναι μια ψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας, τα οποία συνοδεύονται από επαναλαμβανόμενες αντισταθμιστικές συμπεριφορές για να αποφευχθεί η αύξηση του βάρους (πχ. σκόπιμη πρόκληση εμέτων, χρήση καθαρτικών, διουρητικών ή άλλων φαρμακευτικών ουσιών, νηστεία, υπερβολική άσκηση).

Η αυτοεκτίμηση του πάσχοντος ατόμου εξαρτάται κατά προτεραιότητα από το βάρος και το σχήμα του σώματός του, ενώ η προσωπικότητα και τα προσωπικά επιτεύγματα θεωρούνται ανούσια χωρίς την επιθυμητή εξωτερική εμφάνιση.

Η συχνότητα των υπερφαγικών επεισοδίων ποικίλει από ένα την εβδομάδα έως δύο ή περισσότερα σε σχεδόν καθημερινή βάση. Για να τεθεί η διάγνωση θα πρέπει η συμπτωματολογία να είναι παρούσα για τουλάχιστον τρεις συνεχείς μήνες.»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share