Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Λύγισε» στον αέρα ο Ανδρέας Αλικανιώτης - Σε σοκ η Κατερίνα Καινούργιου

«Η κατάσταση και οι εικόνες είναι πολύ βαριές για μένα»

6 Μαρτίου 2023 12:23
Τραγωδία στα Τέμπη: «Λύγισε» στον αέρα ο Ανδρέας Αλικανιώτης - Σε σοκ η Κατερίνα Καινούργιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ο οποίος βοήθησε πολλούς επιβάτες να βγουν ζωντανοί από τα βαγόνια, «λύγισε» στον αέρα. Σε σοκ βρισκόταν και η Κατερίνα Καινούργιου.

Κηδεύονται αυτή την ώρα ο αστυνομικός πατέρας που βρέθηκε αγκαλιά με τον 15χρονο γιο του, στα συντρίμμια του φονικού τρένου στα Τέμπη. Τραγική φιγούρα ο μεγάλος του γιος, ο οποίος έμεινε μόνος του, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και η μητέρα του.

«Η κατάσταση και οι εικόνες είναι πολύ βαριές για μένα», είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης με δάκρυα στα μάτια.

Ο 20χρονος φοιτητής, με καταγωγή από τα Λεχαινά, είχε ταξιδέψει στην Πάτρα για το Καρναβάλι, είχε επιστρέψει στην Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα και την επόμενη μέρα πήρε το τρένο για να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η σχολή του. Η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια…

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ραγίζει» καρδιές το κλάμα πατέρα που έχασε τον γιο του - «Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι, αντί να έχουμε το παιδί μας» (Video)

Ο πατέρας του 52χρονου Βασίλη Κωττά, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που στα Τέμπη, μίλησε στο Mega και με τρεμάμενη φωνή εξήγησε πως ο γιος του είχε πάει για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62. Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο Ανδρέας Κωττάς.

Επί τρία 24ωρα η οικογένεια Κωττά δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη, με την αγωνία τους να κορυφώνεται. Στη συνέχεια έδωσαν DNA και αργότερα έλαβαν τα άσχημα νέα, πως ο γιος τους συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των νεκρών. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη λάθος πορεία του Intercity 62 περνώντας από τη Λάρισα.

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη».

«Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι, αντί να έχουμε το παιδί μας»

«Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;», είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του Βασίλη Κωττά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share