Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δριμύ «κατηγορώ» από Νίκο Μάνεση: «Γνώριζαν άπαντες πως τα τρένα του ΟΣΕ...»

«Εμείς οι δημοσιογράφοι κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου...»

4 Μαρτίου 2023 17:09
Δριμύ «κατηγορώ» από Νίκο Μάνεση: «Γνώριζαν άπαντες πως τα τρένα του ΟΣΕ...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Μάνεσης ξεκίνησε με μια εκ βαθέων εξομολόγησή του την εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και εξαπέλυσε ένα δριμύ «κατηγορώ» το πρωί του Σαββάτου 04/03 σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος τόνισε πως γνώριζαν άπαντες πως τα τρένα του ΟΣΕ ήταν φέρετρα πάνω σε ράγες!

Ο Νίκος Μάνεσης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος, διατυπώνοντας και εκείνος ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την απόδοση ευθυνών και ιδιαίτερα για εκείνους που επιχειρούν τα «ρίξουν» όλα πάνω στον σταθμάρχη. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η προκλητική κίνηση του ΟΣΕ μετά το μοιραίο δυστύχημα.

«Δεν θα καταφέρει καμία αρχή να φιμώσει τους δημοσιογράφους. Έπεσε και η τελευταία σταγόνα με την οποία ξεχείλισε το ποτήρι», είπε, ισχυριζόμενος πως πρέπει όλα να έρθουν στο φως.

«Ο σταθμάρχης φταίει αλλά δεν θα είναι ο μόνος που θα την πληρώσει. Θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Γνώριζαν άπαντες πως τα τρένα του ΟΣΕ ήταν φέρετρα πάνω σε ράγες.

Δριμύ «κατηγορώ» από Νίκο Μάνεση για ΟΣΕ

Και δεν είπε κανείς τίποτα με εξαίρεση τους εργαζόμενους που είχαν και εξώδικα, μηνύσει και αγωγές. Είναι τουλάχιστον 58 τα ερωτήματα, όσα και τα θύματα που πρέπει να λάβουν απαντήσεις», είπε στη συνέχεια, για να συμπληρώσει πως

«ο σταθμάρχης που πήγε στο συγκεκριμένο πόστο για να πάρει παραπάνω μισθό και μεγαλύτερη σύνταξη. Καλά έκανε ο άνθρωπος, αλλά έπρεπε να είναι εκεί;

Δηλαδή επειδή εγώ μικρός έπαιζα με τρενάκια, πάω να γίνω σταθμάρχης και να μου δώσουν και τον νευραλγικό σταθμό της Λάρισας; Ετσι γίνεται η δουλειά; Ποιος τον έβαλε εκεί; Δεν ήταν η διοίκηση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση ευθυνών επισήμανε πως:

«Το ίδιο το Υπουργείο γνώριζε πως τα συστήματα ασφαλείας είναι ελλιπέστατα; Προφανώς και το γνώριζε. Εχει ευθύνες; Κατά την άποψή μου έχουν. Θα το βρει η δικαιοσύνη. Αρκεί η παραίτηση και η ανάληψη της ευθύνης για ένα διαχρονικό πρόβλημα στον σιδηρόδρομο;

Ο Μητσοτάκης ήταν άτυχος. Του έκατσε η τραγωδία, του έκατσε το δικό του “Μάτι” τώρα. Γνώριζε ο κ. Καραμανλής και η ηγεσία πως δεν πρέπει τα τρένα να μπαίνουν στις ράγες;».

Ωστόσο δεν έβγαλε τον εαυτό του απέξω και δεν παρέλειψε να αναφέρει πως:

«Εμείς οι δημοσιογράφοι κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου, κι εγώ πρώτος. Δεν ξέραμε τι γινόταν. Πληροφορηθήκαμε τώρα πως κάποιες “ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες” έκλεβαν τα καλώδια και τα μηχανήματα και τα πήγαιναν στα διαλυτήρια».

Και κατέληξε αναφέροντας:

«Η κατάσταση είναι ομιχλώδης αλλά θα βγουν όλα στα φως. Το καλαμπούρι έχει τελειώσει. Και μην δούμε μεθαύριο κοκορομαχίες για το ποιος έφταιγε λιγότερο ή περισσότερο. Υπάρχει συνυπευθυνότητα. Έκατσε η μπίλια στην κυβέρνηση αυτή.

Πρότεινε κάποιος να κλείσει ο ΟΣΕ και να ανοίξει και πάλι όταν θα είναι ασφαλή; Οι ευθύνες να μην περιοριστούν στον σταθμάρχη. Να την πληρώσει φυσικά. Μην και διανοηθεί κανείς και περιορίσει τις απόψεις και τις ερωτήσεις».

Δείτε το βίντεο

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share