Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος με τη διαθήκη της Ζωής Λάσκαρη: Το σπίτι που έφερε τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο κόρες και ο τελικός συμβιβασμός

Ο «πόλεμος» που έγινε πάνω από την περιουσία της

1 Μαρτίου 2023 08:22
Σάλος με τη διαθήκη της Ζωής Λάσκαρη: Το σπίτι που έφερε τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο κόρες και ο τελικός συμβιβασμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ζωή Λάσκαρη προκάλεσε πανελλήνιο θρήνο με το θάνατό της, με την ίδια να κοσμεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα για πολλές δεκαετίες και να φέρνει θλίψη, όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Η ηθοποιός, ωστόσο, είχε φροντίσει να είναι όλα τα περιουσιακά της στοιχεία πλήρως τακτοποιημένα, όταν θα ερχόταν αυτό το μεγάλο «ταξίδι» χωρίς επιστροφή. Εκτός από αυτά οι κόρες της, Μάρθα και Μαρία Ελένη, κληρονομούν τα πνευματικά δικαιώματα της ηθοποιού στις ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Άλλωστε η Ζωή, που στο τέλος δε βρισκόταν στα καλύτερά της, ήταν η μόνη Ελληνίδα ηθοποιός που δε συνεργάστηκε με καμία άλλη εταιρία παραγωγής εκτός από τη Φίνος Φιλμ, με την οποία έκανε 24 ταινίες.

Το... μπέρδεμα, η δικαστική διαμάχη και ο συμβιβασμός

Πέραν αυτών, όμως, η Λάσκαρη δεν άφησε πίσω της διαθήκη για να ορίσει με ακρίβεια ποιος θέλει να πάρει και τι από την περιουσία της. Μοναδικοί κληρονόμοι σύμφωνα με τον νόμο είναι οι κόρες της, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Και μετά την αποποίηση κληρονομιάς του Λυκουρέζου, άρχισε το μαλλιοτράβηγμα ανάμεσα στις κόρες της Λάσκαρη, για το μοίρασμα της περιουσίας της με αιχμή το σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.

Ενα χρόνο μετά, φαίνεται πως τα βρήκαν και μετά από τον συμβιβασμό που έκαναν ενημέρωσαν τον κόσμο ότι δεν είναι πια τσακωμένες.

Μετά την κρίση και τη διαφωνία των δύο αδελφών σχετικά με τη βίλα που τους κληροδότησε η μητέρα τους στο Πόρτο Ράφτη, οι δυο αδελφές προσπάθησαν να τα βρουν εξωδικαστικά με τον δικηγόρο τους.

Τελικά, πέτυχε ο συμβιβασμός και έπεσε αυλαία στην κρίση της οικογένειας, για την οποία η μητέρα τους δεν θα ήταν καθόλου περήφανη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share