Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη 35 χρόνια! Το παρασκήνιο του νεύματος του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη

Τα σκηνοθετικά «τρικ» στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ

25 Φεβρουαρίου 2023 11:34
Αποκάλυψη 35 χρόνια! Το παρασκήνιο του νεύματος του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά έχουν γραφτεί για το νεύμα που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη όταν κατέβαιναν από το αεροπλάνο της Ολυμπιακής, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το ημερολόγιο έγραφε 22 Οκτωβρίου 1988 και ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ, επί χρόνια συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε το παρασκήνιο. Ενώ, στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» είχε εμφανιστεί πριν καιρό μέσω skype η Δήμητρα Λιάνη, πετώντας «βόμβα για το ποσό που πουλήθηκε η μπομπονιέρα της από το γάμο με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή Βινύλιο στον ΑΝΤ1 είχε αφιέρωμα στα χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης συνομίλησαν με τον Τάσο Μπιρσίμ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη με τον σκηνοθέτη να κάνει αναφορά στο... θρυλικό νεύμα.

«Θα σας πω, μπορώ να το πω πια. Περπατούσαμε στο σαλόνι και κάποια στιγμή, όπως είχα τον Ανδρέα Παπανδρέου αγκαζέ και περπατούσαμε, μου είπε ότι θα έρθει και η Δήμητρα. Εγώ βέβαια, μάλλον, άσπρισα, με είδε που άλλαξα χρώμα και μου λέει “μην ανησυχείς”», είπε ο Τάσος Μπιρσίμ και συνέχισε να εξιστορεί το… παρασκήνιο. «”Εντάξει πρόεδρε, σας παρακαλώ πρέπει να πάτε να αγοράσετε παπούτσια δετά και όχι αυτά που φοράτε για να μην γλιστρήσετε” του λέω και πήγαν και πήραν παπούτσια από το Λονδίνο.

Μου τα έφερε και εκεί συζητήσαμε ότι “ναι, να έρθει και η κυρία Δήμητρα αλλά να αφήσετε λίγο χρόνο γιατί θα έχουμε πολύ κόσμο στο Ελληνικό που θα γινόταν τότε η υποδοχή”. Για αυτό καθυστέρησε να έρθει η Δήμητρα» είπε ο Τάσος Μπιρσίμ με τον Γιάννη Σερβετά να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «έτσι ακριβώς και είχαμε το περίφημο νεύμα μετά τον κόσμο. Πάρα πολύ ωραία ιστορία».

Τα «τρικ» στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ

Ο Αντώνης Κανάκης ρώτησε τον σκηνοθέτη αν υπήρχαν «τρικ» προκειμένου ο κόσμος που συγκεντρωνόταν για να ακούσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, να φαίνεται πως είναι πολύ περισσότερος σε περίπτωση που η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Κάθε φορά είχαμε πολύ κόσμο», απάντησε ο Τάσος Μπιρσίμ και πρόσθεσε: «Ο κόσμος φαινόταν καλά, όμως, γιατί όλη η ομάδα που είχαμε δημιουργήσει χρησιμοποιούσαμε γερανούς – μέχρι και αερόστατο έχω χρησιμοποιήσει – αλλά ο κόσμος ήταν πάρα πολύς πάντα. Από εκεί κι έπειτα μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά υπήρχαν μίξεις».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share