Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το μεγάλο παράπονο του Θανάση Βέγγου: «Με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και…»

Τι είχε εξομολογηθεί πριν πεθάνει;

16 Φεβρουαρίου 2023 10:25
Το μεγάλο παράπονο του Θανάση Βέγγου: «Με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θανάσης Βέγγος έχει μείνει αξέχαστος όχι μόνο για το ξεχωριστό ταλέντο του στην υποκριτική αλλά και το ήθος και την καλοσύνη του. Υπάρχουν όμως κάποιες ιστορίες που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές και φωτίζουν τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Ο ίδιος πριν φύγει από τη ζωή είχε μιλήσει για το πόσα εκατομμύρια άνθρωποι τον αγάπησαν,

Άφησε την δίκη του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και αγαπήθηκε τόσο όσο λίγες διάσημες προσωπικότητες, το χαμόγελο του, τα αστεία του αλλά και το υποκριτικό του ταλέντο, λείπουν μέχρι και σήμερα από την τηλεόραση. Παράλληλα, διαβάστε εδώ το λόγο που ο Θανάσης Βέγγος δεν έδινε συνεντεύξεις.

Ο Θανάσης Βέγγος είχε δηλώσει για το ξεκίνημά του: «Ο Κούνδουρος ήταν σκηνογράφος. Μια μέρα μου λέει: «Θανάση, όταν απολυθούμε θα παίξεις σε μια ταινία που θα φτιάξω». Γύρισα στο πατάρι κι ούτε που το θυμόμουνα. Έτσι, όταν ήρθε να με βρει, δεν είχα καμιά διάθεση πια κι αρνήθηκα.

Η επιμονή του όμως ήταν τέτοια, που στο τέλος με κατάφερε. Γυρίστηκε η «Μαγική Πόλη» και βρέθηκα μέσα σ’ ένα καινούργιο κόσμο, που ταυτόχρονα αποτελούσε και μια λύση για το οικονομικό μου πρόβλημα. Έπαιζα τρίτους ρόλους και δούλευα σαν φροντιστής για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή είναι η αρχή. Χειρότερες μέρες δε θυμάμαι στη ζωή μου. Γυρίστηκε και ο «Δράκος».

Θανάσης Βέγγος

Μέσα σε δυο χρόνια έπαιξα 22 μικρούς ρόλους που μ’ είχαν τσακίσει. Ήθελα να κάνω κάτι άλλο, οπωσδήποτε κάτι πιο σημαντικό. Είχα κάποια επιτυχία και μου ‘δώσαν ρόλους πρωταγωνιστή. Πνιγόμουνα εκεί μέσα, καταλάβαινα πως δεν ήμουν εγώ, αλλά κάποιος ηθοποιός Βέγγος που τον μεταχειριζόντουσαν όπως ήθελαν»

Δεκαετίες τώρα το έργο του παραμένει μοναδικό στην αυθεντικότητά του: χαρτογράφησε, σε αυτήν την ξέφρενη πορεία του, τη μεταπολεμική Ελλάδα, το μελόδραμα και τη φαρσοκωμωδία, την παράγκα και το σεράι της. Ο Αλέξης Δαμιανός είχε εύστοχα σχολιάσει ότι ο Θανάσης Βέγγος «έφερε με αξιοπρέπεια ακόμη και τον ευτελισμό του εμπορικού κινηματογράφου».

Και η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις γυρίσει πάνω από 120 ταινίες, δεν είναι δυνατόν να είναι όλες εφάμιλλες της «Μαγικής πόλης» και του «Δράκου».

«Από τη ζωή μου κρατάω ότι με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και με μίσησαν τρεις. Νομίζω ότι δεν θα είναι παραπάνω», είχε εξομολογηθεί πριν φύγει από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος. ‘

Αείμνηστος ο Θανάσης Βέγγος: Αυτή είναι η ξεκαρδιστική σκηνή με τα περισσότερα views στο Youtube (Video)

Ο Θανάσης Βέγγος έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο και έχει χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες. Ποιο είναι όμως το βίντεο του αείμνηστου ηθοποιού με τα περισσότερα views;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία σκηνή από την ταινία Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης που ακόμα κερδίζει views και όχι άδικα…Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Θανάσης Βέγγος στην συγκεκριμένη ταινία υποδύεται έναν φτωχό επαρχιώτη που εγκαθίσταται στην Αθήνα αναζητώντας δουλειά κι επειδή έχει μεγάλη ανάγκη δέχεται όποια δουλειά του προσφέρουν, από σερβιτόρος και φωτογράφος μέχρι βοηθός φαρμακοποιού και διαιτητής αγώνων πυγμαχίας.

Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά και βιώνοντας κωμικοτραγικές καταστάσεις στο τέλος αναγκάζεται να επιστρέψει στο χωριό του.

Δείτε την ξεκαρδιστική σκηνή του Θανάση Βέγγου με τα περισσότερα views στο Youtube:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share