Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σπάραξε η κόρη του Νίκου Κούρκουλου: «Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε εμένα και στον Άλκη...»

Κατάθεση ψυχής από την κόρη του, Μελίτα

16 Φεβρουαρίου 2023 09:39
Σπάραξε η κόρη του Νίκου Κούρκουλου: «Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε εμένα και στον Άλκη...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν το 2004 όταν η πρωτότοκη κόρη του Νίκου Κούρκουλου, Μελίτα, έφερε στη ζωή την εγγονή του, Αμαλία Κυριακοπούλου. Η ίδια παραμένει μέχρι και σήμερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σε μια σπάνια συνέντευξη της πριν χρόνια στο Down Town είχε αποκαλύψει τι έλεγε ο πατέρας της σε εκείνη και τον Άλκη.

Η Μελίτα Κούρκουλου - Κυριακοπούλου είχε μοιραστεί τότε συγκινητικές αναμνήσεις από τον πατέρα της που πάντα θυμάται με αγάπη και νοσταλγία. Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού για τη σχέση τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είχε εξομολογηθεί για τον Νίκο Κούρκουλο:

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε εμένα και στον Άλκη «O,τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, πρέπει να είστε οι καλύτεροι». Όταν ήμασταν μικροί, μας είχε πάει μια μέρα βόλτα στην Ομόνοια, στους λούστρος, τα λουστράκια όπως έλεγε. Ήταν τρία λουστράκια στη σειρά και ο ένας είχε ουρά από κόσμο.

Ο Νίκος Κούρκουλος με την κόρη του Μελίτα

Μας είπε ότι «ακόμη και λούστροι να γίνεται, να είστε πρώτοι», είπε και συμπλήρωσε: «Στο σπίτι με φώναζε πάντα κόρη, γιατί έχω το ίδιο όνομα με την μητέρα μου και ήθελε να μας ξεχωρίζει.

Το χαϊδευτικό ξεκίνησε από τον αδελφό μου τον Άλκη, που όταν γεννήθηκα, ο πατέρας έλεγε «κάναμε κόρη» και με τη σειρά του ο αδελφός μου φώναζε «κόλη». Έτσι μου έμεινε το κόρη. Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος του θεάτρου, θα ήθελε και ο ίδιος να τον τιμούν όλοι για το έργο που έχει αφήσει στο ελληνικό θέατρο.

Όταν ήμασταν μικροί γύριζε πάντα αργά στο σπίτι, την ώρα που κοιμόμασταν. Την απουσία του, την αναπλήρωνε τα καλοκαίρια. Μετά το Πάσχα το θέατρο ήταν κλειστό και περνούσε όλη την ώρα μαζί μας. Τρεις μήνες μέναμε στο εξοχικό μας στην Κινέτα, όπου ήμασταν συνέχεια μαζί».

Μαθεύτηκε 16 χρόνια μετά: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Νίκου Κούρκουλου στη Μαριάννα Λάτση πριν πεθάνει!

Ο θάνατος του Νίκου Κούρκουλου το 2007 βύθισε σε πένθος τη Μαριάννα Λάτση, η οποία ήταν η τελευταία του σύζυγος με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Εριέττα και τον Φίλιππο. Ωστόσο, πριν φύγει από τη ζωή πρόλαβε να πει μερικά τελευταία λόγια στη σύζυγό του.

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν το όνειρο πολλών γυναικών, καθώς εκτός από όμορφος ήταν και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού για τη σχέση τους.

Η αρρώστια τον «χτύπησε» το 2001. Καρκίνος του ρινοφάρυγγα. Την πάλεψε όρθιος, παλικαρίσια. Τον πρώτο γύρο τον κέρδισε – μάλιστα, για πέντε χρόνια επέστρεψε δυναμικά στις υποχρεώσεις του, στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Ακόμα και όταν ο καρκίνος έκανε γενική μετάσταση παντού, εκείνος συνέχισε να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του.

Μαριάννα Λάτση και Νίκος Κούρκουλος

Μετά την Πρωτοχρονιά του 2007, η Μαριάννα Λάτση είχε πάει να δει το γιό της, τον Πάρη στο Λος Άντζελες. Όταν γύρισε, η κατάστασή του Νίκου επιδεινώθηκε και εισήχθη στο «Ερρίκος Ντυνάν». Απ’ότι λένε, μπαίνοντας, γύρισε και της είπε : «Σε περίμενα να σε ξαναδώ, και μετά να φύγω». Αρνήθηκε νέα θεραπεία και «αναχώρησε» στις 30 Ιανουαρίου. Ήταν 72 χρονών.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share