Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πολλά χρόνια μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου: Η σχέση της Δήμητρας Λιάνη με ηθοποιό του «Κωνσταντίνου και Ελένης» που κανείς δε γνώριζε

Οι φήμες και η απάντησή του

15 Φεβρουαρίου 2023 08:31
Πολλά χρόνια μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου: Η σχέση της Δήμητρας Λιάνη με ηθοποιό του «Κωνσταντίνου και Ελένης» που κανείς δε γνώριζε
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δήμητρα Λιάνη αποτέλεσε ένα κορυφαίο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής της χώρας κάποτε και μόνο με το γάμο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με την ίδια πάντοτε να τον μνημονεύει με αγάπη.

Είναι ένα πρόσωπο που έχει δεχθεί πολλά πυρά, ενω δεν είναι λίγες φορές στο παρελθόν που έχει απασχολήσει με τις σχέσεις της ή με φημολογούμενα ερωτικά ειδύλλια, με τον πρώτο της σύζυγο μάλιστα να έχει ξεχαστεί.

Εκτός από τη σχέση της με τον Κώστα Σπυρόπουλο, η Δήμητρα Λιάνη φημολογούνταν ότι διατηρούσε σχέση με τον επίσης ηθοποιό Στέλιο Καλαθά, που πολλοί θα θυμάστε από τη σειρά «Μυστικά της Εδέμ», όπως και από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και το «Καφέ της Χαράς».

Η απάντηση του ηθοποιού για την φημολογούμενη σχέση

Ωστόσο ο Στέλιος Καλαθάς σε παλιότερη συνέντευξή του είχε διαψεύσει τις φήμες, λέγοντας πως τους συνδέει απλά μια δυνατή φιλία.

Ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς μίλησε στην εκπομπή «Επτά» και υποστήριξε πως του αρέσει το πνεύμα σε μια γυναίκα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια γυναίκα που ανοίγει το στόμα της και δεν ξέρει να μιλάει. Αποκάλυψε πως στο παρελθόν έχει απατήσει και έχει απατηθεί, ενώ είπε πως είχε φτάσει πολύ κοντά στον γάμο, αλλά ευτυχώς δεν έγινε γιατί θα ήταν λάθος.

Για τις φήμες που τον θέλανε ζευγάρι με την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, δηλώνει πως γέλασε πολύ όταν το άκουσε, γιατί είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Έπη Σκιαδαρέση: Η άγνωστη ερωμένη του Ανδρέα Παπανδρέου πριν γνωρίσει τη Δήμητρα Λιάνη

Ίσως η πιο διάσημη εξωσυζυγική σχέση στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αυτή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη. Παρ' όλα αυτά δεν ήταν η μοναδική...ατασθαλία του πολιτικού.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο γνωστός πολιτικός που μνημονεύεται μέχρι σήμερα είχε μια πολυτάραχη ερωτική ζωή παρά το γάμο του με τη Μαργαρίτα Τσαντ και τα τέσσερα παιδιά που απέκτησαν μαζί.

Έπη Σκιαδαρέση: Η άγνωστη ερωμένη του Ανδρέα Παπανδρέου πριν γνωρίσει τη Δήμητρα Λιάνη

Η παράνομη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με την Έπη Σκιαδαρέση

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν παντρεμένος με την ελληνοαμερικανίδα Μαργαρίτα Τσαντ από το 1951. Πριν ήταν παντρεμένος με την Χριστίνα Ρασσιά την οποία χώρισε για να παντρευτεί τη Μαργαρίτα και μαζί της να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τη Σοφία, το Νίκο και τον Αντρίκο.

Ο γάμος τους, βέβαια, κάθε άλλο παρά στρωμένος με… ρόδα ήταν. Η άτακτη ζωή που έκανε ο Ανδρέας έφερνε διαρκώς τη Μαργαρίτα σε δύσκολη θέση. Η πρώτη φορά ήταν πριν την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Τότε ο Ανδρέας έκανε σχέση με την Έπη Σκιαδαρέση, τη νεαρή σύζυγο του γνωστού μηχανικού και εργολάβου Γιώργου Σκιαδαρέση, που ήταν παλιός συμμαθητής του στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η σχέση αυτή πήρε και έντονες πολιτικές διαστάσεις όταν το 1964 η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου ανέθεσε το καινούριο σχέδιο πόλεως της Πάτρας στον Γιώργο Σκιαδαρέση.

Η σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη και η επισημοποίηση

Το αυτί του Ανδρέα, δεν ιδρώνει και ενδεικτικό είναι το περιστατικό που περιγράφει η Μαργαρίτα στο βιβλίο της. «Είδα μια Αμαζόνα -σαν γυναικεία σιλουέτα- που χοροπηδούσε γύρω από τον Ανδρέα» σημειώνει αναφερόμενη σε ένα ταξίδι που έκανε το ανδρόγυνο στο Μεξικό και καταγράφει τη σκηνή που έβλεπε και η ίδια όντας καθισμένη στο μπαλκόνι του δωματίου τους με τον Ανδρέα στην παραλία: Η γυναίκα αυτή είχε τα πόδια της σχεδόν περασμένα γύρω από το σώμα του άνδρα μου» τόνισε και περιγράφει γλαφυρά πως παρατηρούσε τα στήθη της να… «ανεβοκατεβαίνουν σαν δύο βουνά από ζελέ»!

Η Δήμητρα μπαίνει ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο το 1982 μετά από εισήγηση του ξαδέρφου της Γιώργου Λιάνη. Η σχέση που θα γίνει μέχρι και πρωτοσέλιδο στον Ιαπωνικό Τύπο, ωστόσο, ξεκινά το 1986 και «επισημοποιείται» δυο χρόνια αργότερα.

Τότε ο Ανδρέας που επέστρεφε από το Λονδίνο μετά από εγχείρηση καρδιάς, κάνει το περιβόητο νεύμα προς τη Δήμητρα να τον ακολουθήσει και να κατέβουν μαζί τις σκάλες του αεροπλάνου! Ήταν η κίνηση που, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κάποιες εφημερίδες την επόμενη ημέρα, εισήγαγε και επίσημα τη Δήμητρα Λιάνη στην… πολιτική ζωή της χώρας!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share