Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Δωροθέα Μερκούρη: «Μου μίλησε πολύ άσχημα ένας παραγωγός και...»

Τι εξομολογήθηκε;

14 Φεβρουαρίου 2023 18:31
«Βόμβα» από Δωροθέα Μερκούρη: «Μου μίλησε πολύ άσχημα ένας παραγωγός και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δωροθέα Μερκούρη σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο #metoo, αλλά και στην προσωπική της εμπειρία με έναν παραγωγό, του οποίου η συμπεριφορά την ανάγκασε να φύγει από παράσταση. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η σχέση της με την Ελένη Μενεγάκη.

Η ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Uncover Stories» του Attica TV και αρχικά, δήλωσε για το #metoo: «Εγώ είχα φίλους ηθοποιούς που μου έλεγα αυτά που γίνονταν, δεν ήταν έκπληξη για εμένα».

«Χάρηκε πολύ όταν έγινε τόσο δυνατό το κίνημα εδώ στην Ελλάδα. Στην Ιταλία δεν έγινε το ίδιο με το #metoo, οπότε θεωρώ πως μας έκανε πολύ καλό», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν έχει αντιμετωπίσει η ίδια κάποια κακή συμπεριφορά ή αν φοβάται, ακούγοντας όσα έχουν συμβεί, είπε: «Σίγουρα υπάρχει ένας φόβος πια. Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κακή συμπεριφορά αυτή τη στιγμή. Δουλεύω με υπέροχους ανθρώπους, είμαι πολύ τυχερή. Επειδή είμαι και λίγο επαναστάτρια, δεν με ήθελαν οι σκηνοθέτες παλιά, γιατί ήξεραν ότι θα αντιμιλήσω, θα πω τι γίνεται, δεν θα ήμουν πολύ ήρεμη».

Στη συνέχεια, η Δωροθέα Μερκούρη αποκάλυψε ένα περιστατικό από το παρελθόν με έναν θεατρικό παραγωγό.

«Έχω φύγει από παράσταση, επειδή μου μίλησε πολύ άσχημα ο παραγωγός. Το 2010 έγινε. Αυτό μαθαίνεται, οπότε σίγουρα ήμουν persona non-grata στο θέατρο. Όταν γύρισα πια από την Ιταλία κι ήθελα να αρχίσω να ξαναδουλεύω εδώ, ήμουν τυχερή, γιατί πάντα με καλούσαν υπερευγενικοί άνθρωποι», εξήγησε.

Τέλος, εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το #metoo ξεκίνησε από τον χώρο του θεάματος. «Ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς για να τελειώσει η κακή συμπεριφορά και σε άλλους εργατικούς τομείς. Εμείς επειδή είμαστε η αποκαλυπτική μεριά της κοινωνίας κι έχουμε ισχυρή φωνή, επειδή ο κόσμος αγαπάει τον καλλιτέχνη που έχει δει στο θέατρο, είμαστε κι αυτοί που μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές. Για αυτό, το #metoo ξεκινάει πάντα από τον χώρο του θεάματος», σημείωσε κλείνοντας.

Δείτε το βίντεο:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share