Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαρία Χατζηστεφανή: Αυτός είναι ο άγνωστος σύζυγός της - Με τι ασχολείται (photos)

Τον έχει αναφέρει αρκετές φορές στο Dragons' Den

14 Φεβρουαρίου 2023 16:12
Μαρία Χατζηστεφανή: Αυτός είναι ο άγνωστος σύζυγός της - Με τι ασχολείται (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη Μαρία Χατζηστεφανή την γνωρίσαμε καλύτερα στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του Dragons' Den. Ποιος όμως είναι ο άγνωστος σύζυγός της, για τον οποίο έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1.

Μεγαλώνοντας στη Λέσβο, η Μαρία Χατζηστεφανή πάντα ενδιαφερόταν για την ομορφιά και τα καλλυντικά. Μάλιστα, έβαφε τις φίλες της ενώ, όταν ήταν φοιτήτρια - είχε και μια μικρή στήλη ομορφιάς στο αγαπημένο τότε περιοδικό των κοριτσιών Seventeen. Όταν όμως τελείωσε τις σπουδές, αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το υπέρογκο ποσό που ζήτησε παίκτης από το Dragons' Den.

Έφυγε για τη Νέα Υόρκη όπου πήρε MBA στα οικονομικά από το Columbia Business School και δούλεψε για δύο χρόνια ως στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα, πρώτα στην Wall Street και μετά στο Λονδίνο.

Όταν όμως, αντί να πάρει προαγωγή, απολύθηκε, αποφάσισε να σταματήσει οριστικά τα χρηματοοικονομικά και να επιστρέψει στην αρχική της «αγάπη», στον τομέα της ομορφιάς και τα καλλυντικά.

Με εφόδιά της ένα... κομπόδεμα 20.000 λιρών από τις οικονομίες της και έναν άντρα που την στήριζε, όσο καιρό ήταν άνεργη – στο μεταξύ είχε παντρευτεί επίσης Έλληνα, τον Στρατή – το 1999 άνοιξε την δική της εταιρία με προϊόντα ομορφιάς, τη Rodial.

Στρατής Χατζηστεφανής

Αρχικά, η εταιρία είχε μόνο 4 εξειδικευμένα προϊόντα, ανάμεσα τους και ένας ορός κατά της κυτταρίτιδας - η Μαρία ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης, πίστευε ότι οι γυναίκες χρειαζόταν κάτι παραπάνω.

Με τα σκαμπανεβάσματα που έχει κάθε νέα επιχείρηση, και με καθημερινή σκληρή δουλειά , η Rodial σταδιακά εδραιωνόταν. Έγινε γνωστή στην αγγλική αγορά και μπήκε στα ράφια μεγάλων καταστημάτων.

Κατά τα άλλα, η Μαρία είναι μια κανονική σύζυγος και μητέρα δυο μικρών αγοριών και - ακόμα κι αν γυρίζει τον κόσμο και συναναστρέφεται με τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη - κάθε χρόνο επιστρέφει στο «σπίτι» της, τη Μυτιλήνη....

Με τι ασχολείται ο Στρατής Χατζηστεφανής

Ο Στρατής Χατζηστεφανής είναι σήμερα ο συνιδιοκτήτης και οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Rodial μιας παγκόσμιας επωνυμίας περιποίησης δέρματος.

Στρατής και Μαρία Χατζηστεφανή

Είναι επίσης μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς στην Ουκρανία. Ο σύζυγος της Μαρίας Χατζηστεφανή είναι βετεράνος της επενδυτικής τραπεζικής επί 20 χρόνια στο City του Λονδίνου, έχοντας υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις στη Lehman Brothers, στην Banque Paribas και τέλος στην Dresdner Kleinwort όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος, Global head of Credit και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας.

Εξελέγη πολλές φορές στην εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας. Ο Στρατής Χατζηστεφανής είναι κάτοχος BSc στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο QM του Λονδίνου, MBA από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και αυτή τη στιγμή διαβάζει για MSc στις Νανοεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share