Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Ο Πασχάλης Τερζής ζει το δράμα του» - Ώρες αγωνίας για τον τραγουδιστή

Η αποκάλυψη του Ζαφείρη Μελά

12 Φεβρουαρίου 2023 13:06
«Ο Πασχάλης Τερζής ζει το δράμα του» - Ώρες αγωνίας για τον τραγουδιστή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε ο Ζαφείρης Μελάς, με τον γνωστό γνωστός τραγουδιστή να αποκαλύπτει το δράμα του Πασχάλη Τερζή. Μάλιστα, ένας από τους καλούς φίλους και συνεργάτες του Πασχάλη Τερζή, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε τι κάνει ο γνωστός ερμηνευτής και αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του κάποια στιγμή.

Με τον Πασχάλη Τερζή έχετε επαφή;

«Μιλάμε κάπου κάπου αλλά δεν είμαστε πολύ κοντά. Ζει το δράμα του και δεν θέλω να τον ενοχλώ. Είμαστε φίλοι και μέχρι εκεί.»

 Πασχάλης Τερζής

Αλλού μεγάλωσε κι αλλού ξεκίνησε το τραγούδι: Αυτή είναι η αλήθεια για την καταγωγή του Πασχάλη Τερζή

Ο Πασχάλης Τερζής υπήρξε ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά ονόματα στο λαϊκό τραγούδι, με τον ερμηνευτή να έχει αποσυρθεί εσχάτως και να έχει μια διαφορετικά ζωή σήμερα.

Ο ίδιος, άλλωστε, γύρισε στα λημέρια του. Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και τώρα πια βρίσκεται ξανά στη συμπρωτεύουσα, περνώντας πολύ πρόσφατα μια δύσκολη στιγμή.

Έγινε... μετανάστης για να ξεκινήσει στο τραγούδι

Το ξεκίνημά του, όμως, για τις επιτυχίες, δεν έγινε στη Θεσσαλονίκη. Η ουσιαστική αρχή και επαφή με το χώρο του τραγουδιού έγινε στη Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη.

Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό. Αν και είχε αρκετά χρόνια στο τραγούδι η συμμετοχή του στη δισκογραφία ξεκίνησε το 1980.

Τότε τον άκουσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος και τον έβαλε στη δισκογραφία. Ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο «Λέω» το 1982.

Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με τη δισκογραφική τους δουλειά πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης, κάνοντας έτσι την αρχή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share