Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χάθηκε μετά τις μεγάλες του επιτυχίες ο Γιώργος Χωραφάς: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται στα 70 του ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός

Πέρασαν τα χρόνια και άλλαξε ασχολίες χωρίς να... χηρέψει η θέση του στην υποκριτική

10 Φεβρουαρίου 2023 10:10
Χάθηκε μετά τις μεγάλες του επιτυχίες ο Γιώργος Χωραφάς: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται στα 70 του ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Χωραφάς αποτέλεσε έναν Έλληνα ηθοποιό, που ξέφυγε από τα δικά μας σύνορα κι έκανε διεθνή καριέρα, με την περισσότερη ζωή του να περνά στη Γαλλία, με ακόμη ένα σπουδαίο ηθοποιό να διάγει μια διαφορετική καθημερινότητα.

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης, που βρίσκεται στα 70 του πλέον, είναι Ελληνογάλλος ηθοποιός, γιος του μαέστρου της ΕΛΣ Δημήτρη Χωραφά. Κατά την διεθνή του σταδιοδρομία έχει υποδυθεί ρόλους για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, μετά από πολλά χρόνια ως θεατρικός ηθοποιός στη Γαλλία. Κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι όπου και γεννήθηκε, ενώ κατά την περίοδο 2005-2010 διετέλεσε διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την γαλλική γλώσσα μιλάει άπταιστα ελληνικά και αγγλικά, καθώς γνωρίζει επίσης ισπανικά, γερμανικά και ιταλικά. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία, λόγω των συμμετοχών του σε ταινίες που σημείωσαν εισπρακτική επιτυχία στις χώρες αυτές και ως αποδέκτης των τοπικών βραβείων της κάθε χώρας, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αμερικανικές παραγωγές, όπως το Χριστόφορος Κολόμβος: Η ανακάλυψη της Αμερικής το 1992, και το Απόδραση από το Λος Άντζελες το 1996.

Ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό έγινε μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε στην ταινία Πολίτικη Κουζίνα το 2003, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία και διακρίσεις, ενώ είχε προηγηθεί η επίσης επιτυχημένη Το Τάμα το 2001, για την οποίαν του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αργότερα ο Χωραφάς διορίστηκε πρόεδρος του φεστιβάλ, το 2005, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2010.

Επέστρεψε στο γαλλικό θέατρο το 2011 σε μια μουσική διασκευή του Πήτερ Παν με τον τίτλο PAN.

Η σημερινή του ασχολία και... ο δρόμος του που ακολούθησαν τα παιδιά του

Αργότερα ο Γιώργος Χωραφάς διορίστηκε πρόεδρος του φεστιβάλ, το 2005, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2010. Κατά την διεθνή του σταδιοδρομία έχει υποδυθεί ρόλους για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, μετά από πολλά χρόνια ως θεατρικός ηθοποιός στη Γαλλία. Κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι όπου και γεννήθηκε, ενώ κατά την περίοδο 2005-2010 διετέλεσε διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία κινηματογραφική δουλειά του Γιώργου Χωραφά στην Ελλάδα ήταν στην ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά. Το 2020 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του για την ταινία «Ursus» του σκηνοθέτη Otar Shamatava. Ο ίδιος τον Μάιο του 2020 εγκαινίασε και το επίσημο κανάλι του στο YouTube..

Η πανέμορφη κόρη του διάσημου ηθοποιού Γιώργου Χωραφά, Ζωή, παντρεύτηκε το 2018 τον αγαπημένο της Γεράσιμο Φλωράτο στην Κεφαλονιά.

Γιώργος Χωραφάς πώς είναι σήμερα

Μετά από 10 χρόνια σχέσης, το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο πανέμορφο νησί του Ιονίου. Η επιλογή της τοποθεσίας για να γίνει ο γάμος δεν ήταν τυχαία, αφού τόσο η Ζωή όσο και ο Γεράσιμος έχουν ρίζες από την Κεφαλονιά. Η τελετή έγινε τότε μπροστά στη θάλασσα και η νύφη έλαμπε από ευτυχία. Συγγενείς και φίλοι του αγαπημένου ζευγαριού ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για την μεγάλη μέρα.

«Ο κόσμος ξέρει ότι είμαι η κόρη του Γιώργου Χωραφά και αυτό του δημιουργεί την περιέργεια να με γνωρίσει. Είναι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι επέλεξα να κάνω την ίδια καριέρα. Ωστόσο έχω την δική μου διαδρομή και υπάρχουν φορές που με παίρνουν για ρόλους και άλλες όχι. Και στις δύο περιπτώσεις έχει να κάνει μόνο με το αν ταιριάζω στο ρόλο και όχι με το ποιος είναι ο πατέρας μου» είχε δηλώσει η κόρη του Ζωή.

Ο ηθοποιός, πρωταγωνιστής της «Πολίτικης Κουζίνας» της «Χορωδίας του Χαρίτωνα», του «Peppermint» και πόσων ακόμα ελληνικών και γαλλικών ταινιών έγινε παππούς, αφού η κόρη του απέκτησε το πρώτο της παιδί.

«Είμαστε πολύ δεμένοι. Δε βαριέμαι στιγμή μαζί της. Τη λατρεύω. Έχει φοβερό χιούμορ, γελάμε πολύ μαζί και ενδιαφερόμαστε για τα ίδια πράγματα», είχε πει για τη Γαλλίδα σύζυγό του, ο ηθοποιός. Μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Ζωή κι έναν γιο, τον Ηλία.

«Έχουμε δοκιμαστεί από τη ζωή και έχουμε μείνει στο πλευρό ο ένας του άλλου. Έχουμε δει τις αδυναμίες, τις ασθένειες, τις δυνάμεις μας. Έχουμε εκτεθεί εντελώς και παρ’ όλα αυτά αισθανόμαστε μεγάλο σεβασμό και τρυφερότητα. Υπάρχει ένας ιδιαίτερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας. Συνεχίζουμε να επιθυμούμε, να γοητεύουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μια συνεχής περιπέτεια. Δεν είναι ρουτίνα», σημείωνε για την πολύχρονη σχέση ζωής με τη σύζυγό του σε άλλη συνέντευξη ο Γιώργος Χωραφάς.

Κι αν ο Ηλίας έγινε σκηνοθέτης, η κόρη του, Ζωή, η οποία μόλις απέκτησε το πρώτο της παιδί, ασχολείται με την υποκριτική. Η Ζωή Χωραφά, ζει μόνιμα στο Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της Γεράσιμο Φλωράτο.

Γιώργος Χωραφάς και οικογένεια

«Μια νέα περιπέτεια ξεκινά» έγραψε η κόρη του Γιώργου Χωραφά στο Instagram στα αγγλικά και τα γαλλικά, ενημερώνοντας τους ακόλουθους της για το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της κόρης της. Μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας και κάτι μας λέει ότι ο παππούς Γιώργος Χωραφάς, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Η «διπλή» του θλίψη

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε πρόσφατα ο Γιώργος Χωραφάς για το μεγάλο κενό που άφησαν πίσω τους η Ειρήνη Παππά και ο Κώστας Καζάκος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η μόνη φορά που έπαιξε σε παράσταση στην Ελλάδα ήταν μαζί με τους δύο αείμνηστους ηθοποιούς στο έργο «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη.

«Δεν μπορώ να συλλάβω το τι έχει γίνει, πως φύγανε μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι. Είμαι σε σοκ γιατί ήταν δύο άνθρωποι που αγάπησα πάρα πολύ, παρόλο που δεν συναντηθήκαμε μετά πολλές φορές στο μέλλον».

«Η Ειρήνη ήταν θεά και συμβόλιζε όλο το μεγαλείο και την ομορφιά του ελληνικού πνεύματος για όλο τον κόσμο. Ο Κώστας δεν ήταν τόσο διεθνής, αλλά ήταν εξίσου μεγάλο πνεύμα», δήλωσε ο ηθοποιός.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share