Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Πέθανε η Όλγα Δαλέντζα

Η «Δροσούλα» της σειράς «Ήρθε κι έδεσε» έφυγε αθόρυβα στο γηροκομείο σήμερα το πρωί

9 Φεβρουαρίου 2023 12:06
Πέθανε η Όλγα Δαλέντζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Όλγα Δαλέντζα έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε τον χαμό της στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η ηθοποιός τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο γηροκομείο. Επίσης, τον θάνατο του ηθοποιού, συγγραφέα, εικονογράφου και κριτικού θεάτρου Μάκη Πανώριου που έφυγε από τη ζωή στα 88 του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

«Η αγαπημένη μου ηθοποιός κ από τις πρώτες που έκανε μια από τις μάνες μου Όλγα Δαλεντζα κ μεγάλη αγωνίστρια στο ΣΕΗ σε άλλες εποχές από σήμερα φιλοξενείται στον ωραίο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς με πολλή αγάπη… Το ΤΑΣΕΗ κι εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό της», είχε γράψει σε φωτογραφία τους ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όλγα Δαλέντζα και Σπύρος Μπιμπίλας

Η εξομολόγηση της Όλγας Δαλέντζα στο MEGA: Μια ζωή με τα μάτια της καρδιάς

Ξεχειλίζει συγκίνηση και νοσταλγία η εξομολόγηση της γνωστής ηθοποιού Όλγας Δαλέντζα, που φιλοξενείται στο Γηροκομείο του Πειραιά. Η ηθοποιός που γνωρίσαμε και μέσα από τις σειρές του Mega, μιλάει για τα προβλήματα όρασης που πλέον αντιμετωπίζει και αναπολεί το χθες με τα μάτια της καρδιάς...

Μία ζεστή αγκαλιά, η υπόσχεση πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε εφεδρεία αλλά ζουν τις ημέρες τους με την φροντίδα που τους αξίζει – έτσι όπως αξίζει στην πολυετή προσφορά τους στη κοινωνία.

Στον κήπο του Γηροκομείου του Πειραιά συναντούμε την Όλγα Δαλέντζα, τη Δροσούλα μας – απο την μεγάλη επιτυχία του MEGA Ήρθε και Έδεσε.

Τα φώτα της σκηνής σβήνουν, η αυλαία πέφτει…

«Πρέπει να είσαι λογικός και να βλέπεις τι πρόβλημα έχεις και δε μπορείς να παίξεις στο θέατρο, γίνεται να μη βλέπω και να παίζω στο θέατρο; Αυτό σου προκαλεί μια πικρία και μία θλίψη και προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις όταν θυμάσαι τις καλές στιγμές που έζησες τις ευχάριστες, και όταν είσαι και σε ένα καλό περιβάλλον – όπως εγώ. Όταν τελειώσει η παράσταση ξαφνικά είχες μπροστά σου 300 άτομα και τώρα δεν έχεις κανέναν… και νιώθεις μια μοναξιά…»

Η αγαπημένη μας Κατίνα απο το Θέατρο της Δευτέρας δεν βλέπει τα φώτα να σβήνουν – βλέπει την άσβεστη φλόγα της ζωής να φωτίζει τα φθαρμένα ασπρόμαυρα φιλμ.

«Πρέπει να αισθανόμαστε τη χαρά της ζωής, υπάρχει η χαρά της ζωής – η χαρά της ζωής, της φύσης, των ανθρώπων, υπάρχει αυτή η χαρά μεσ στον άνθρωπο – δε πεθαίνει ο άνθρωπος επειδή γέρασε και τελείωσε η ζωή του»

Οι καρδίες των ανθρώπων που την περιβάλλουν εκπέμπουν περισσότερη ζεστασιά απ' όση θα μπορούσαν να εκπέμψουν τα φώτα της σκηνής.

130 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και πάνω απ' όλα ένα ασφαλές καταφύγιο για δύσκολες μέρες – απο τον Εμφύλιο μέχρι και την πανδημία του Κορονοιού.

Ξαναζείς τις στιγμές

Σας παρακολουθούσα όταν βγήκατε να μας συναντήσετε και σας παρακολουθώ και τώρα – κάναμε μία συζήτηση η οποία είχε μέσα και το παρελθόν και δε μπορω να μη δω οτι το πρόσωπο σας έλαμψε αυτό σημαίνει ότι έχετε ακόμα ζωή μέσα σας – το καταλαβαίνετε οτι το πρόσωπο σας διηγώντας τα λάμπει και πάλι;

« Ναι το πιστεύω, ξαναζείς τις στιγμές – οι στιγμές που έχεις περάσει οι ευχάριστες – που έπαιξες στο θέατρο – που βγήκες στη σκηνή, όταν λέω " όταν βγαίναμε στη σκηνή" είναι σαν να βγαίνω και εγώ εκείνη την ώρα στη σκηνή…»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share