Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Όλεθρος» για τον Τόλη Βοσκόπουλο: Αυτός είναι ο πατέρας της Χαράς - Η άγνωστη κίνηση της Άντζελας Γκερέκου

«Μέχρι το 2005...»

7 Φεβρουαρίου 2023 12:32
«Όλεθρος» για τον Τόλη Βοσκόπουλο: Αυτός είναι ο πατέρας της Χαράς - Η άγνωστη κίνηση της Άντζελας Γκερέκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν γνωρίσει την Άντζελα Γκερέκου ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε βιώσει δύσκολες καταστάσεις με την πρώην σύζυγο του, Τζούλια Παπαδημητρίου. Το θέμα της πατρότητας της Χαράς τον πόνεσε πολύ. Ποιος ήταν τελικά ο πατέρας της;

Το διαζύγιο του Τόλη Βοσκόπουλου και της Τζούλιας Παπαδημητρίου, σε ό,τι αφορά τη λύση του γάμου τους και μόνο, βγαίνει συναινετικό τον Σεπτέμβριο του 1996, με τις αγωγές ένθεν κακείθεν να συνεχίζονται ακάθεκτες.

Τον Ιανουάριο του 1999 η αγωγή του Βοσκόπουλου συζητείται στο Εφετείο και ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μαλακάσης προτείνει την αθώωση της Τζούλιας Παπαδημητρίου, της μητέρας της και των δύο αδελφών της. «Δυστυχώς, ο κ. Βοσκόπουλος δεν εμφανίζεται φιλαλήθης. Είναι δυνατόν να μην είχε αντιληφθεί κάτι νωρίτερα;» τόνισε στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η 13χρονη τότε Χαρά βιώνει τις παρενέργειες του διαζυγίου της μητέρας της Τζούλιας Παπαδημητρίου με τον Τόλη Βοσκόπουλο χωρίς να βάζει στον νου της καν ότι λίγα χρόνια μετά θα είναι αυτή πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία της. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι σήμερα η 37χρονη Χαρά.

Χαρά και Τόλης Βοσκόπουλος

Η αλήθεια που ήρθε στο φως

Στα χρόνια που ακολούθησαν η δικαστική αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο πρώην δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, αντίθετα φούντωσε ακόμη πιο πολύ. Κανείς πλην της ίδιας της Τζούλιας Παπαδημητρίου δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί επέλεξε να μην αποκαλύψει στον Τόλη Βοσκόπουλο την αλήθεια γύρω από το ποιος είναι ο πατέρας της κόρης της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι το 2005 ο γνωστός ερμηνευτής πίστευε ότι η Χαρά ήταν δικό του παιδί, το οποίο μάλιστα είχε αναγνωρίσει σε συμβολαιογράφο τον Φεβρουάριο του 1986.

Αυτή που τον πληροφόρησε σε ό,τι έχει να κάνει με την πατρότητά της ήταν η αδελφή του Γκάρυ Βοσκοπούλου, η οποία του είπε ότι το παιδί δεν ήταν βιολογικά δικό του και δεν γεννήθηκε ως καρπός της σχέσης του με την Τζούλια Παπαδημητρίου, αλλά με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, με δότη άγνωστο άνδρα. Το σοκ για τον τραγουδιστή ήταν τεράστιο. Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά ώστε να ακυρώσει την αναγνώριση της Χαράς ως κόρης του. Η πρώην σύζυγός του προσπάθησε να πατήσει πάνω στον νόμο, μια που είχε παρέλθει η διετία από την εν λόγω απόφαση, αλλά το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της ως αβάσιμο.

Ο Βοσκόπουλος ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες και προβλεπόμενες σε μια τέτοια περίπτωση αιματολογικές εξετάσεις. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο HLA (χρωμοσώματα) ή δείγμα DNA θα ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί επακριβώς αν είναι ή όχι ο βιολογικός πατέρας της Χαράς.

Τότε η τελευταία εμφανίστηκε μαζί με τη μητέρα της σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μιλώντας πρώτη φορά για τον πατέρα της και το τεστ DNA. Παρεμβαίνοντας την ώρα που η μητέρα της έλεγε ότι τη μεγάλωσε για να αγαπάει και να σέβεται τον πατέρα της, η νεαρή είπε δακρυσμένη: «Απλά πρέπει να θυμάται ότι έχει μια πρωτότοκη κόρη».

Η οποία ανάμεσα σε όλα όσα ανέφερε τότε είπε ότι ο Βοσκόπουλος την κυνηγούσε μαζί με τη μητέρα της με μαχαίρι και όπλο μέσα στο σπίτι, με τις δυο τους να κλειδώνονται σε κάποιο δωμάτιο για να γλιτώσουν.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν την ενημέρωσε ο δικηγόρος της για την αγωγή του ανθρώπου που πίστευε ακράδαντα ότι είναι πατέρας της, με την οποία αμφισβητούσε ότι είναι κόρη του. Η αγωγή μάλιστα κατατέθηκε μετά από συνεννόηση των δικηγόρων των δύο πλευρών, όπου συμφωνήθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου του 2006 η Τζούλια Παπαδημητρίου και η κόρη της Χαρά να προσέλθουν σε ιατρικό εργαστήριο προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες εξετάσεις για να αποδειχτεί τι είναι αλήθεια και τι όχι. Οι δύο γυναίκες δεν πήγαν ποτέ στο ραντεβού και η Τζούλια Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, το οποίο, όμως, δύσκολα μπορεί να ευσταθεί, ειδικά όταν αφορά μια τέτοιου είδους περίπτωση. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο τραγουδιστής προσήλθε, αλλά μητέρα και κόρη για άλλη μία φορά δεν έδωσαν το «παρών», όπως συνέβη άλλωστε και στο τρίτο ραντεβού που ορίστηκε. Ο πραγματογνώμονας δέχτηκε κλήση από την Τζούλια Παπαδημητρίου που δήλωσε δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε αλλαγή ημερομηνίας επειδή εκείνη την ημέρα η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στο εξωτερικό. Μετά από το τρίτο κατά σειρά ακυρωθέν ραντεβού ο Τόλης Βοσκόπουλος προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη θέλοντας να κλείσει αυτό το κεφάλαιο μια και καλή.

γάμος Τόλη Βοσκόπουλου και Τζούλιας Παπαδημητρίου

Το Εφετείο Αθηνών με απόφαση που εξέδωσε τελικά τον δικαίωσε, κρίνοντας ότι «εφόσον η δήλωση εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο είναι προϊόν ουσιώδους πλάνης της βούλησης του δηλούντος, ο τελευταίος δικαιούται, ακόμη κι αν τέλεσε γάμο με τη μητέρα του τέκνου, να ζητήσει την ακύρωση της εκούσιας αναγνωρίσεως, χωρίς η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος να αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση (κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον Ν.1702/1987) για το νομικό καθεστώς των τέκνων που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους».

Μητέρα και κόρη, χωρίς να εξηγήσουν ουσιαστικά γιατί και τις τρεις φορές δεν πήγαν για τις αιματολογικές εξετάσεις που θα αποδείκνυαν αν η Χαρά είναι βιολογικό παιδί του Τόλη Βοσκόπουλου, επέλεξαν να προσβάλουν την απόφαση και να προσφύγουν στον Αρειο Πάγο. Ζήτησαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου που έκρινε ότι η Χαρά δεν μπορεί να έχει και να χρησιμοποιεί το επίθετο Βοσκοπούλου, αλλά το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς τους. Τα 2.700 ευρώ που τους επιδίκασε να πληρώσουν ως δικαστικά έξοδα ήταν το τελευταίο πιθανόν κεφάλαιο στο πολύκροτο σίριαλ της ιστορίας του Τόλη Βοσκόπουλου και της Τζούλιας Παπαδημητρίου.

Φυσικά, η Άντζελα Γκερέκου όλα αυτά τα χρόνια δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του Τόλη Βοσκο΄πουλος και λίγοι γνωρίζουν πόσο ουσιαστικά τον στήριξε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share