Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Άλλαξε ζωή η Λίνα Σακκά: Παράτησε την υποκριτική και έγινε επιχειρηματίας - Με τι ασχολείται σήμερα (photos)

Η ίδια έχει αποσυρθεί από το χώρο τα τελευταία χρόνια

6 Φεβρουαρίου 2023 18:56
Άλλαξε ζωή η Λίνα Σακκά: Παράτησε την υποκριτική και έγινε επιχειρηματίας - Με τι ασχολείται σήμερα (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα 48 της χρόνια η Λίνα Σακκά άλλαξε τελείως την ζωή της και παράτησε την υποκριτική. Η γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας. Με τι ασχολείται σήμερα; Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο πρώην σύντροφος και πατέρας του παιδιού της.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Κύμη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το σχολείο και τις σπουδές, μπήκε στον χώρο της υποκριτικής λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε το 1998, σε ηλικία μόλις 22 ετών, μέσα από τη σειρά του MEGA, Η ζωή που δεν έζησα.

Ένα χρόνο αργότερα, πρωταγωνίστησε στη σειρά του ΑΝΤ1, «Αθώος ή ένοχος» ενώ το 2000, συμμετείχε σε 3 επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος». Τη σεζόν 2001-2002 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο ενώ την επόμενη σεζόν (2002-2003) πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ΑΝΤ1, «Η αγάπη ήρθε από μακριά» μαζί με τους Κώστα Σόμμερ και Πασχάλη Τσαρούχα.

Λίνα Σακκά σήμερα

Ακολούθησαν πολλές ακόμη τηλεοπτικές αλλά και θεατρικές δουλειές, καθώς και δύο κινηματογραφικές. Κάποιες από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές της δουλειές, είναι οι «Γοργόνες» (2007-2008), τα «40 Κύματα» (2008-2009), αλλά και οι «Κούκλες» (2010-2011). Πιο πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνισή είναι η σειρά «Η Εκδρομή» που προβλήθηκε τη σεζόν 2014-2015 από τον ΑΝΤ1.

Στο σήμερα, πια, η ηθοποιός έχει αποστασιοποιηθεί από την τηλεόραση κάνοντας θέατρο και ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτει. Είναι, ωστόσο, ενεργή στα social media και δεν... καταλαβαίνεις ότι είναι 48 ετών, αφού παραμένει εκθαμβωτική και κούκλα, κάτι που ισχύει και για μια άλλη ηθοποιό που έχει εξαφανιστεί.

Η Λίνα Σακκά δραστηριοποιείται από το 2017 στο χώρο της εστίασης και έχει ανοίξει το δικό της bistro στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δήλωση της Λίνας Σακκά για το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα

Η Λίνα Σακκά είχε μιλήσει αποκλειστικά πριν μερικά χρόνια στο bovary για το νέο της «παιδί»: «Με απασχολούσε πολύ να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό παράλληλα με το θέατρο. Όσο επιτυχημένη κι αν είναι μια θεατρική δουλειά διαρκεί για περίπου έξι μήνες.

μαγαζί Λίνας Σακκά στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι υπόλοιποι έξι μήνες δεν ήθελα να έχουν αδράνεια. Είμαι μια νέα μαμά. Ο γιος μου είναι 5,5 ετών και τα 2-3 τελευταία χρόνια που είμαι ακόμα περισσότερο αφοσιωμένη στο μεγάλωμά του -μιας και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεπαν πριν- παρατήρησα ότι δεν έβρισκα εύκολα έναν χώρο αναψυχής που θα τον βοηθούσε να κοινωνικοποιηθεί με δημιουργικότητα και παράλληλα εγώ να μπορώ να χαλαρώσω και να απολαύσω έναν καφέ με ηρεμία.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Marlin’s House. Η ταυτότητα του μαγαζιού δεν είναι εκτός καλλιτεχνικού πνεύματος.»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share