Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού, δεν ήταν όπως λένε…» - Το άγνωστο παρασκήνιο για τον αληθινό λόγο που η Ναταλία Λιονάκη έγινε μοναχή

Έτσι εκφράστηκε η επιθυμία της

5 Φεβρουαρίου 2023 12:51
«Γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού, δεν ήταν όπως λένε…» - Το άγνωστο παρασκήνιο για τον αληθινό λόγο που η Ναταλία Λιονάκη έγινε μοναχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και έγινε μοναχή στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα, σε μια τελετή με έντονη κατάνυξη και συγκίνηση, παίρνοντας το όνομα Φεβρωνία.

Ο πνευματικός της πατέρας το 2009 λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως η ηθοποιός ήθελε να μονάσει, με επιστολή του στην εφημερίδα espresso είχε πει πώς την Ναταλία δεν την εξέφραζε ο κόσμος του θεάματος.

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε» τόνιζε τότε και αναφερόταν στην πρώτη γνωριμία τους, όταν είχε επισκεφτεί με συναδέλφους της τη Μονή Ανωπόλεως, όπου ήταν τότε ηγούμενος.

Ακόμη, στην επιστολή του στην Espresso, είχε υποστηρίξει πως η Ναταλία ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη μετά την απόφασή της αυτή, ενώ είχε χαρίσει σε φίλες της όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της.

Ναταλία Λιονάκη μοναχή

Η διαδικασία της χειροτονίας της

Κάποτε πρωταγωνιστούσε σε κορυφαίες ελληνικές σειρές και αποτελούσε από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές Ελληνίδες ηθοποιούς. Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει την Ναταλία Λιονάκη που γνωρίσαμε, αφού έχει επιλέξει να αφοσιωθεί στην θρησκεία.

Η Ναταλία Λιονάκη, έχοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από την κοσμική της, ασπάστηκε και επίσημα τον μοναχισμό και με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε να συνεχίσει τη ζωή της δίπλα στον Χριστό.

Με μακριά λυμένα μαλλιά που ξεπερνούσαν τα γόνατα, με λευκό χιτώνα και σκυμμένο το κεφάλι, η γνωστή πρώην ηθοποιός παρουσιάστηκε στη διαδικασία της μοναχικής «κουράς».

Έχοντας στο πλευρό τον πνευματικό της πατέρα Απόστολο και τρεις-τέσσερις μοναχές, αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό, το πολυσταύρι, τη δερμάτινη ζώνη και τα σανδάλια, το εξώρασο και τέλος τον μανδύα -χαρακτηριστικά τμήματα ένδυσης που συμβολίζουν τη νέκρωση του Χριστού- και εκάρη μοναχή.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Chavogere στην Κένυα, από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και τον HG Bishop Aθανάσιο Kisumu.

Κώστας Καραδήμας: Αυτός ήταν ο άντρας που έκανε τη Ναταλία Λιονάκη να γίνει μοναχή (photo)

Έναν απρόσμενο, δυνατό έρωτα έζησαν πριν από κάποια χρόνια η Ναταλία Λιονάκη και ο Κώστας Καραδήμας. Ήταν μία καρμική σχέση, που έμελλε να αλλάξει δραστικά τη ζωή της ηθοποιού, η οποία διάλεξε να γίνει μοναχή.

Οι δύο νέοι συναντήθηκαν και έζησαν έναν μεγάλο έρωτα για ένα περίπου χρόνο. Ήταν και οι δύο τους ηθοποιοί, έκαναν τα πρώτα βήματά τους το 2003 και η αγάπη τους για την τέχνη τους έφερε πιο κοντά. Η γνωριμία τους έγινε μέσω συναδέλφων και ο έρωτάς τους δεν άργησε να φουντώσει.

«Ήταν μία σχέση πολύ τρυφερή» είχε δηλώσει η αδερφή του αδικοχαμένου ηθοποιού, Βιβή Καραδήμα, η οποία είχε γνωρίσει την ηθοποιό μετά την θεατρική παράσταση «Ιστορίες μακρινές... κι αλλιώτικες»

Ναταλία Λιονάκη και Κώστας Καραδήμας

Ο ίδιος δήλωνε τρελαμένος μαζί της σε όλους. Ήταν ένα ειδύλλιο που δυστυχώς έκανε τον κύκλο του. Οι δύο νέοι όμως δεν σταμάτησαν ποτέ να έχουν επικοινωνία.

Ο Κώστας Καραδήμας έχασε άδικα την ζωή του στις 15 Μαρτίου το 2009 στο δρόμο, δύο βήματα μακριά από το Τζάνειο και η Ναταλία Λιονάκη πληροφορήθηκε την είδηση του τραγικού χαμού του από τα μέσα.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 21 Μαίου η Ναταλία Λιονάκη πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και πέρασε την είσοδο του μοναστηριού, στο Μοχό του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς δεν άντεξε την απώλειά του.

Στις 14 Αυγούστου 2017 γίνεται και επίσημα μοναχή. Πιο συγκεκριμένα εκάρη στην Κένυα, με τη στήριξη του πνευματικού της, πατέρα Απόστολου, φέροντας πλέον το όνομα «Φεβρωνία».

Η ίδια σε συνέντευξή της στο παρελθόν έχει αναφέρει «Δεν ακολούθησα το δρόμο του Θεού από ερωτική απογοήτευση ούτε από κατάθλιψη. Τον ακολούθησα επειδή με πλημμύριζε από χαρά και φως ο Χριστός.

Έχω πάντα τον Χριστό στο μυαλό μου και κάνω πάντα νοερή προσευχή. Δεν με θλίβει τίποτα μόνο νιώθω την χαρά που προσεύχομαι και προσπαθώ με την προσευχή να μην αποσπώ το νου μου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share