Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πτωχευμένη η Δήμητρα Λιάνη: Ο λόγος που εξανεμίστηκε η περιουσία που κληρονόμησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Δεν της είχε αφήσει και λίγα...

5 Φεβρουαρίου 2023 08:18
Πτωχευμένη η Δήμητρα Λιάνη: Ο λόγος που εξανεμίστηκε η περιουσία που κληρονόμησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δήμητρα Λιάνη έγραψε μοναδική ιστορία στην ελληνική πολιτική σκηνή ως σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, σε ένα γάμο που είχε φέρει αντιδράσεις, με την ίδια όμως χρόνια αργότερα μόνο σε καλή κατάσταση να μη βρίσκεται, τη στιγμή που μια τραγική είδηση έγινε γνωστή.

Η Δήμητρα Λιάνη είχε βρεθεί καλεσμένη στο «Πρωινό» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ αποκάλυψε και το ποσό της συνταξής της.

«Δεν είμαι καλά οικονομικά. Είναι δύσκολα. Γιατί φρόντισε η οικογένεια Παπανδρέου να μου έχουν πάρει την μισή σύνταξη. Αυτή τη στιγμή παίρνω 870 ευρώ, γιατί η Νίμπλουμ παίρνει την μισή. Τη Νίμπλουμ έφερε ο Γιώργος -γιατί διατηρεί πάρα πολύ καλή σχέση- στα σαράντα να παραστεί στο μνημόσυνο», είπε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου και συνέχισε: «Το ένα σπίτι έχει φύγει για πλειστηριασμό, το άλλο σπίτι νοικιάζεται και πάει στην εφορία γιατί είναι μεγάλο το χρέος και γιατί με κυνήγησαν πολιτικά. Όλα αυτά οφείλονται σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Το έχει καταλάβει ο κόσμος πώς μου την έπεσαν μετά; Άγρια».

Όταν δήλωνε μοναδική κληρονόμος

Μοναδική κληρονόμος όλης της περιουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου δήλωνε προ 16ετίας, με επιστολή της στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, δίνοντας μάλιστα η ίδια την ερμηνεία ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και το αρχείο του εκλιπόντος.

Απαντά έτσι στην επιστολή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύτηκε στην ίδια εφημερίδα, την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε στείλει το 1991 σε πέντε στελέχη του Κινήματος, καθιστώντας σαφές ότι παραχωρεί το αρχείο του στο κόμμα.

Στην επιστολή της, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η επιστολή του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ «γράφτηκε, για να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, το οξύ πρόβλημα που πρόσωπο ή πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος τού είχαν προκαλέσει. Τον παρεμπόδιζαν να έχει οποιαδήποτε πρόσβαση στο προσωπικό του αρχείο και τα προσωπικά του πράγματα».

«Εντελώς αυθαίρετα» συνεχίζει η κ. Λιάνη-Παπανδρέου, «δεν του επέτρεπαν να έχει στην κατοχή του πράγματα, τα οποία κανένας δεν αμφισβητούσε ότι ανήκαν στην κυριότητά του… Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέλεξε τελικά τη μέθοδο που περιγράφει στη συγκεκριμένη επιστολή του, μόνο και μόνο για να περιορίσει την όποια αρνητική δημοσιότητα».

Επικαλούμενη τη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, που έχει δημοσιευθεί και έχει κηρυχθεί κυρία, η κ. Λιάνη-Παπανδρέου δηλώνει μοναδική κληρονόμος όλης της περιουσίας του. Και καταλήγει: «Αυτή η αλήθεια είναι τόσο απλή, που να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε παρερμηνεία».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share