Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καταιγιστική η Μπάγια Αντωνοπούλου: "Με αντιμετώπιζαν ως «γλάστρα»" - Μίλησε για όλα η δημοσιογράφος

"Σε αυτή τη δουλειά, όταν είσαι νέα..."

3 Φεβρουαρίου 2023 18:03
Καταιγιστική η Μπάγια Αντωνοπούλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την καριέρα της αλλά και το bullying που έχει υποστεί. στην δουλειά της μίλησε η Μπάγια Αντωνοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό. Με την ευκαιρία, δείτε τον νέο σύντροφο της δημοσιογράφου.

«Σε αυτή τη δουλειά, όταν είσαι νέα και μπορεί να είσαι και λίγο όμορφη, στην αρχή σε αντιμετωπίζουν “α, αυτή είναι όμορφη άρα είναι και χαζή”. Αυτό το αντιμετώπισα και επειδή ήταν η αρχή μου, λογικό ήταν και από θέμα σεβασμού, εμπειρίας και γνώσεων, είχα πολύ μικρότερο ρόλο. Κάπου με αντιμετώπιζαν ως “α, η γλάστρα”. Αυτό το πέταξα από τότε που ξεκίνησα το ρεπορτάζ έξω», είπε αρχικά η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η Μπάγια Αντωνοπούλου είπε στη συνέχεια: «Πολλές φορές ένιωσα να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου άλλα δεν μάσησα. Έχω δεχτεί bullying στη δουλειά, όπως οι περισσότεροι. Πλέον, επιλέγω τη θέση που θα είμαι ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί μέσα στη δουλειά. Υπάρχουν ομάδες και εκπομπές και κανάλια, που αυτό το πράγμα το έχουν προτεραιότητα, όπως στο MEGA».

«Βόμβα» Μπάγιας Αντωνοπούλου για Γιώργο Παπαδάκη: «Με είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση...»

Η Μπάγια Αντωνοπούλου δεν έχει... μασήσει ποτέ τα λόγια της κι έχει μιλήσει για τα προβλήματα, που έχει περάσει σε συνεργασίες, όπως με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δημοσιογράφος είχε αναφερθεί στο παρελθόν στην καριέρα της αλλά και το bullying που έχει υποστεί, με τον έμπειρο παρουσιαστή πάντως επίσης να τοποθετείται.

“Είμαι 10 χρόνια στην τηλεόραση και η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα, ναι με είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση” παραδέχθηκε στην On Time.

Η ερώτηση ήρθε με αφορμή τη θύελλα καταγγελιών για σωματική ή λεκτική βία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

«Με έχει επηρεάσει πραγματικά πολύ, σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο. Συνήθως τέτοιες συμπεριφορές γίνονται από ανθρώπους που έχουν επαγγελματική εξουσία, σε παιδιά που είναι στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας.

Μπάγια Αντωνοπούλου Γιώργος Παπαδάκης

Εκεί δηλαδή που μπορεί κάποιος να γίνει χειριστικός, γιατί όσο ωριμάζεις είναι πιο δύσκολο να επιτρέψεις σε έναν άνθρωπο να σε βλάψει με τέτοιο τρόπο. Όταν όμως είσαι άπειρος και δεν το περιμένεις μπορεί να συμβεί».

«Είμαι 10 χρόνια στην τηλεόραση και η αλήθεια είναι οτι παλαιότερα, ναι με είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπάθησα να το διαχειριστώ όσο το δυνατόν καλύτερα.. Πραγματικά απορώ με κάποιους ανθρώπους που ακούνε καταγγελίες και η ερώτηση τους είναι «γιατί δεν το είπε τότε;» κατηγορούν δηλαδή το θύμα αντί για το θύτη. Δεν το έχω ξεχάσει και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα αντιδρούσα πιο σκληρά από ότι αντέδρασα τότε».

Σε ερώτηση για το πώς αντέδρασε, η ίδια είπε:

«Έφυγα από τη δουλειά μου, χωρίς να έχω καμία εναλλακτική επαγγελματικά, έμεινα άνεργη δηλαδή εκείνη την περίοδο, λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς που δεν μου επέτρεψε η αξιοπρέπεια μου να δεχθώ. Και δεν ήταν εύκολο για εμένα τότε, αλλά νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου που αντέδρασα».

Σε ερώτηση για το αν κάποιος γνωστός της, της έχει εκμυστηρευτεί κάτι ανάλογο, η Μπάγια Αντωνοπούλου απαντά:

«Έχω ακούσει για περιστατικά που δε μπορούσα να το πιστέψω, έχω δεχθεί επαγγελματικό Bulling, και μου έχουν εκμυστηρευθεί γνωστοί μου απαράδεκτες συμπεριφορές που έχουν ζήσει. Και σε αυτό δεν έχει σχέση το φύλο, το βιώνουν γυναίκες και άνδρες. Για να μην δαιμονοποιούμε όμως τους χώρους προβολής, όπως το θέατρο ή η τηλεόραση, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και σε ένα κατάστημα ή σε μια μικρή εταιρία. Απλά δεν παίρνουν την ίδια δημοσιότητα. Παντού συμβαίνουν».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share