Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Τύχη βουνό" για την Μαρί Κωνσταντάτου: Αυτή είναι η συνολική περιουσία του συντρόφου της, Γιάννη Κεντ

Από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες

3 Φεβρουαρίου 2023 16:28
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο έρωτάς τους έχει γίνει talk of the town, ειδικά από τη στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να γνωστοποιήσει την σχέση του… Νέα σελίδα στη ζωή της γύρισε η Μαρί Κωνσταντάτου, καθώς το τελευταίο διάστημα είναι full ερωτευμένη με τον γοητευτικό επιχειρηματία Γιάννη Κεντ.

Το ζευγάρι εθεάθη πρόσφατα στο μεγάλο πάρτι που διοργάνωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, με αφορμή την πρώτη θεατρική παράσταση που ανεβάζει φέτος, με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του».

Όσοι τους γνωρίζουν, μιλούν για έναν έρωτα παράφορο που έχει αλλάξει τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρί Κωνσταντάτου «έχει κλέψει» την καρδιά του επιχειρηματία, ενώ όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Γκαγκάκη, «έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η διάθεσή του».

Μάλιστα, το ζευγάρι λέγεται ότι ζει τον έρωτά του ανενόχλητο στην ερωτική τους φωλιά, που βρίσκεται στα νότια προάστια.

Βέβαια, ο επιχειρηματίας διαθέτει μία πολυτελή βίλα στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού, την οποία και είχε αγοράσει τη δεκαετία του 2000 έναντι σχεδόν 2 εκατομμυρίων.

'Τυχη βουνό' για την Μαρί Κωνσταντάτου: Αυτή είναι η συνολική περιουσία του συντρόφου της, Γιάννη Κεντ

Ποιος είναι ο Γιάννης Κεντ - Η περιουσία του

Ο Γιάννης Κεντ γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως, ήταν μόλις 15 χρονών, όταν έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο, όπου μεγάλωσε με συγγενείς της μητέρας του, από την οποία, μάλιστα, προέρχεται το επίθετό που τελικά υιοθέτησε.

Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Η επαφή του με τους Έλληνες φοιτητές της Μεγάλης Βρετανίας, του έδωσαν το έναυσμα να στήσει την πρώτη του εταιρεία.

Μια εταιρεία που κάλυπτε ακριβώς αυτή την ανάγκη των 60.000 Ελλήνων που σπούδαζαν τότε στη Μ. Βρετανία. Δημιούργησε, λοιπόν, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και συγκεκριμένα το 1995 το Greek Flight Club, μία ιστοσελίδα κρατήσεων ταξιδιών που γρήγορα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έτσι ξεκίνησε η πορεία του στον κλάδο του τουρισμού. Εξάλλου το μότο του κ. Κεντ είναι «το ταξίδι είναι η ανταμοιβή».

Και η ανταμοιβή ήρθε με την ίδρυση και άλλων εταιρειών για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι που ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή Ξενοδοχείων του LM group.

Αργότερα, αποφάσισε να επεκτείνει την επενδυτική του δραστηριότητα και προχώρησε στη δημιουργία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, που έφτασε να λειτουργεί 14 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τα οποία και έχασε, σύμφωνα με πηγές της τουριστικής αγοράς , διότι δεν κατέβαλε τα συμφωνηθέντα μισθώματα.

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του κ. Κεντ σημειώνουν ότι έχει διατηρήσει κάποια από αυτά τα ξενοδοχεία τα οποία υπομισθώνει.

Μία από αυτές τις επιχειρήσεις είναι η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Θεατρικές Σκηνές Α.Ε.», την οποία ίδρυσε το 2016, και η οποία εκμεταλλεύεται τρία μεγάλα θέατρα, το «Παλλάς», το «Ήβη» και το «Αλκυονίς».

Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στο ξενοδοχειακό χώρο στην Ευρώπη, αυτή του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης, ως μέλος της επιτροπής επενδύσεων Encore Capital.

'Τυχη βουνό' για την Μαρί Κωνσταντάτου: Αυτή είναι η συνολική περιουσία του συντρόφου της, Γιάννη Κεντ

Κρίση ρευστότητας και Porsche Panamera

Στο παρελθόν, είχε αγοράσει το γνωστό ασιατικό εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι, το οποίο προηγουμένως ανήκε στην οικογένεια Γουλανδρή. Με δεδομένο ;oτι στο συγκεκριμένο εστιατόριο δειπνούσαν πρόσωπα υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου του ήταν απαραίτητο για τις γνωριμίες που έκανε στην συνέχεια.

Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του οι δραστηριότητες του στο χώρο του τουρισμού του απέφεραν πολλά κέρδη. Έτσι στη δεκαετία του 2000, αγόρασε ένα οικόπεδο περίπου 1,5 στρεμμάτων στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού, έναντι σχεδόν 2 εκατομμυρίων, στο οποίο έχτισε ένα πολυτελέστατο ακίνητο. Κάτοικοι της περιοχής είχαν εντυπωσιαστεί από την φύλαξη της οικία του 24 ώρες το 24ωρο. “Ήταν το μικρόβιο του νεόπλουτου η συνέβαινε κάτι άλλο” αναρωτιέται ακόμα και σήμερα κάτοικος της περιοχής. Πάντως το συγκεκριμένο ακίνητο σήμερα έχει ενοικιαστεί.

Και φυσικά ο Κέντ είχε και το μικρόβιο των γρήγορων και πολυτελών αυτοκινήτων, όπως όλοι οι νεόπλουτοι. Απέκτησε, λοιπόν, με leasing μία Porsche Panamera αξίας 150 χιλ. ευρώ. Το μισθωτήριο συμβόλαιο του leasing ήταν διάρκειας 48 μηνών. Όμως οι επιχειρήσεις έχουν up και τα down. Για κάποιους λίγους μήνες χάρηκε το πανάκριβο αυτοκίνητο και ήταν συνεπής στις πληρωμές του. Μάλιστα πολλές φορές επιδεικτικά πάρκαρε το θηριώδες αυτοκίνητο παράνομα έξω από τα κοσμικά καφέ του Ψυχικού όπως για παράδειγμα στο Gaspar.

Στη συνέχεια, όπως λέγεται στην τραπεζική αγορά, για λόγους περιορισμένης ρευστότητας, τηλεφώνησε στην εταιρεία leasing απαιτώντας να επιστρέψει την Panamera χωρίς να πληρώσει το πέναλτι που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η εταιρεία, βέβαια, του απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται και τον ανάγκασε να πληρώσει το πέναλτι που ανερχόταν σε δόσεις κάποιων ετών.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Κεντ είναι πατέρας ενός παιδιού, το οποίο έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share