Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Λύγισε» ο Πασχάλης Τερζής: «Λίγο πριν φύγει ο πατέρας μου από τη ζωή...»

Τι αποκάλυψε;

3 Φεβρουαρίου 2023 11:37
«Λύγισε» ο Πασχάλης Τερζής: «Λίγο πριν φύγει ο πατέρας μου από τη ζωή...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και μέχρι και πριν λίγα χρόνια μάγευε τον κόσμο με τα τραγούδια του. Ο ίδιος πέρασε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια και αποκάλυψε τι του είπε ο πατέρας του πριν φύγει από τη ζωή. Παράλληλα, αυτές είναι οι δηλώσεις του τραγουδιστή για την υγεία του.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Πασχάλη Τερζή

«Ο πατέρας µου τραγουδούσε. Ήταν βοσκός και τραγουδούσε στα χωράφια Όταν τον άκουγαν οι συγχωριανοί, σταµατούσαν όλοι τη δουλειά και λέγαν “τραγουδάει το Μαµουσάκι”.

Από δώδεκα χρονών παιδάκι έγινα εµποράκι. Πωλούσα ντοµάτες, κηπευτικά, ροδάκινα και σταφύλια. Έκλεβα και λιγάκι στο ζύγι. Ρίχναν τα καλάθια οι κυρίες από τις πολυκατοικίες της Θεσσαλονίκης και τους έβαζα µέσα ό,τι ζήταγαν.

Ξυπνούσα στις 3 το χάραµα. Με τα πόδια πήγαινα στη λαχαναγορά. Φόρτωνα τον γαϊδαράκο µου και µέχρι το µεσηµέρι ξεπούλαγα και έτρεχα περιχαρής στη µάνα µου.

Και της έλεγα “µάνα, σήµερα έβγαλα δέκα δραχµές περισσότερες από χθες», είχε πει ο Πασχάλης Τερζής για τα παιδικά του χρόνια στη βιοπάλη.

Πασχάλης Τερζής πατέρας

«Λύγισε» ο Πασχάλης Τερζής: «Λίγο πριν φύγει ο πατέρας μου από τη ζωή...»

Ο Πασχάλης Τερζής είχε πει για τις μουσικές του επιλογές: «Έζησα τα πάντα. Τα λέω στα παιδιά µου και δεν τα πιστεύουν. Η κόρη µου, η Γιάννα, µε πειράζει:

“Πολλά έργα του Ξανθόπουλου έχεις δει, πατέρα, στη ζωή σου”. Κι όµως, είµαι απόφοιτος του δηµοτικού, τίποτα περισσότερο.

Αλλά σπούδασα και στο γυµνάσιο του δρόµου και στο πανεπιστήµιο της νύχτας. Ο πατέρας µου πρόλαβε το ανέβασµα µου.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, µε φώναξε και µου είπε: “Άκουσε, αγόρι µου. Ό,τι και να γίνεις από εδώ και πέρα, όσο και αν ανέβεις στην πίστα, Τερζής θα είσαι µόνο στο όνοµα.

Όταν κατεβαίνεις από την πίστα, θα γίνεσαι Πασχάλης. Γιατί αν δεν υπάρχει ο Πασχάλης, δεν θα υπάρχει ούτε ο Τερζής”».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share