Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Αναφιλητά» για τον Γιώργο Νταλάρα: «Υπέφερα σαν παιδί, δεν άντεχα το...»

Τι είχε εξομολογηθεί για το παρελθόν του;

3 Φεβρουαρίου 2023 10:23
«Αναφιλητά» για τον Γιώργο Νταλάρα: «Υπέφερα σαν παιδί, δεν άντεχα το...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια εξομολογητική συνέντευξη στον Θανάση Λαλά, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για το παρελθόν του και αποκάλυψε πως υπέφερε σαν παιδί. Την ίδια ώρα τραγικές ώρες βιώνει ο τραγουδιστής, καθώς η αδελφή του έπεσε θύμα βιασμού.

Ποιος πραγµατικά είναι ο Γιώργος Νταλάρας; Ποια είναι τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σηµάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή του; Ειλικρινείς απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόµη ερωτήµατα δίνονται από τον ίδιο τον ερµηνευτή στο βιβλίο του γνωστού δηµοσιογράφου και interviewer Θανάση Λάλα, µε τίτλο «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω!» (εκδόσεις Αρµός).

Βασικό κορµό του βιβλίου αποτελούν αποσπάσµατα από συνεντεύξεις που έχει πάρει ο Θ. Λάλας από τον Γ. Νταλάρα τις τελευταίες δεκαετίες. Άλλωστε, όπως εξοµολογείται ο δηµοσιογράφος, το βιβλίο αυτό αποτελούσε για τον ίδιο όνειρο πολλών ετών.

Η έκδοση έχει τη µορφή βιογραφίας, η οποία εξελίσσεται µε τη µορφή ερωταπαντήσεων, χωρίς συνοδευτικά, συνδετικά ή σχολιαστικά κείµενα, και καλύπτει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του ερµηνευτή, από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια µέχρι σήµερα.

συναυλία Γιώργου Νταλάρα

Όσο για τον παράξενο τίτλο, είναι εµπνευσµένος από µία εξοµολόγηση του Γιώργου Νταλάρα: «(…) Δεν το άντεχα το κρύο, υπέφερα σαν παιδί. Να σκεφτείς ότι αυτό µού έµεινε κουσούρι και µεγάλος τώρα πια… είναι καλοκαίρι και κρυώνω».

Δεν είναι βέβαια αυτή η µόνη εξοµολόγηση που έκανε ο σπουδαίος ερµηνευτής στον Θανάση Λάλα. Ξεχωρίζει, ανάµεσα σε άλλες, αυτή σχετικά µε τον πατέρα του, η πρόωρη απουσία του οποίου τον στιγµάτισε:

«Θυµάµαι κάποτε που δούλευα στις οικοδοµές, ήµουν πολύ αδύνατος για να κουβαλάω ντενεκέδες και πήγαινα στο σπίτι και τα ’βαζα µε τον πατέρα µου… Έλεγα, “γιατί, ρε γαµώτο, έχω τέτοια καταδίκη;”. Να είµαι δεκατεσσάρων χρονών παιδί και ν’ ανεβαίνω έξι ορόφους την πολυκατοικία µε τον ντενεκέ και να κάνει λούκι ο ντενεκές πάνω στον ώµο µου;

Ποιον έπρεπε να βρίσω; Τη µάνα µου, τη ζωή µου, τα Θεία, τον Θεό; Επρεπε να βρίσω κάποιον εκείνη τη στιγµή. Έλεγα, “τι διάολο… ποιος µ’ έφτυσε εµένα στη µούρη, ο διάολος;”. Γιατί άµα σε φτύσει ο άγγελος κάτι παίρνεις, αν σε φτύσει ο διάολος σε παίρνει και σε σηκώνει… στο διάολο όλα!».

Σε άλλο σηµείο, βέβαια, ο τραγουδιστής παραδέχεται ότι χρόνια αργότερα συγχώρησε και αποδέχτηκε τον πατέρα του:

«Όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα πια, γίναµε φίλοι. Κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν µπορείς να τον παρεξηγήσεις. Πρέπει να τον αγαπάς κι αν µπορείς να τον βοηθάς. Όταν όµως κουράστηκε να τρέχει και άραξε κι εκείνος, ήταν πια αργά να τον βοηθήσω. ∆υστυχώς, από το ποτό είχε προσβληθεί η υγεία του και έφυγε νέος, 50 χρονών».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share