Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θυμάστε τους αδελφούς Κατσάμπα; Δείτε πώς είναι σήμερα στα 80 του και με τι ασχολείται το ιστορικό δίδυμο του ελληνικού πενταγράμμου

Η διασκέδαση του κόσμου παραμένει πρώτο τους μέλημα

3 Φεβρουαρίου 2023 10:19
Θυμάστε τους αδελφούς Κατσάμπα; Δείτε πώς είναι σήμερα στα 80 του και με τι ασχολείται το ιστορικό δίδυμο του ελληνικού πενταγράμμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αδελφοί Κατσάμπα αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους στο ελληνικό τραγούδι, με τις δημιουργίες και τις παραστάσεις τους στο παρελθόν να κερδίζουν τη λατρεία του κοινού, αποκτώντας ένα όνομα διαχρονικό έως και σήμερα.

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Κατσάμπας κατάγονται από το Αγρίνιο, γεννημένοι ο πρώτος το 1941 και ο δεύτερος το 1944 και είναι αυτοδίδακτοι στην κιθάρα και το μπουζούκι. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1968 με τίτλο «αδελφοί Κατσάμπα» και κέρδισε τη γενική αναγνώριση του κόσμου. Ακολούθησαν πολλοί δίσκοι με πολλές ανατυπώσεις.

Το γνωστό σύγχρονο τραγουδιστικό ντουέτο ηχογράφησε συνολικά περισσότερους από 40 δίσκους με ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και πέντε με λατινοαμερικάνικο στα προσωπικά τους τραγούδια όπως «πάμε στο ταβερνάκι μας», «νάτα τα καλά παιδιά», κ.ά.

Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Εκείνη την περίοδο, ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε και ερμήνευσε τα περισσότερα τραγούδια, αλλά ο σκηνοθέτης της, έδωσε την ευκαιρία στους Γιάννη και Γιώργο να κάνουν το πρώτο τους ντουέτο επί της μεγάλης οθόνης.

Αρκετά έργα τους είναι Latin δημιουργίες. Πήραν επίσης μέρος σε πολλές ταινίες του ελληνικού σινεμά με πρώτη την «Αλίκη στο Ναυτικό» αλλά και στην αμερικανική παραγωγή «Ξεφάντωμα στο Μεξικό», με πρωταγωνιστή τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Πού βρίσκονται σήμερα τα «Κατσαμπάκια»

Οι δυο τους, μάλιστα, μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να τραγουδούν και να διασκεδάζουν τον κόσμο, με μια ακόμη ιστορική τραγουδίστρια να έχει αλλάξει ζωή.

«Δεν υπάρχει μόνιμο μαγαζί με το οποίο έχουμε συνεργασία αυτή την περίοδο. Όμως, συνεχίζουμε το τραγούδι. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το μικρότερο κοστολόγιο και έχουμε αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο».

«Ήμασταν σε διάφορα μαγαζιά όπως για παράδειγμα στο Ζυγό κ.ά. Διοργανώνουμε και διάφορες ειδικές βραδιές για να διασκεδάζει ο κόσμος. Εμείς άλλωστε, εκτός από το μεγάλο ρεπερτόριο και τα λάτιν, έχουμε τα τραγούδια της παλιάς ωραίας Αθήνας».

Και αυτή την περίοδο, προετοιμάζουν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις τους που γίνονται σε παραθεριστικά μέρη. Εκτός αυτού όμως, όπως σημειώνει, έχουν συνεργασία και με το δήμο Αθηναίων και εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ κάνουν ταξίδια και σε όλο τον κόσμο.

«Σαν ντουέτο πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Και γι’ αυτό δεν μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η κρίση, όπως τους υπόλοιπους. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κόσμος δεν βγαίνει πλέον για να γλεντήσει, όπως έκανε στο παρελθόν αλλά για να πιει ένα ποτό και να φύγει».

Ο Γιάννης Κατσάμπας πάντως, μιλώντας στο newsbeast.gr, συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική να μην το κάνουν, εάν δεν έχουν ταλέντο. «Όσοι δεν έχουν ταλέντο, να κάτσουν σπίτι τους. Έχει μπουχτίσει το επάγγελμα από τα ωραία παιδιά και τα άφωνα. Δεν θέλουμε μοντέλα, τραγουδιστές χρειαζόμαστε», λέει.

Και τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά με την οικογένειά του και φυσικά πηγαίνει στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του, όποτε μπορούν, για να απολαύσουν την ομάδα τους, την ΑΕΚ. «Είμαστε ΑΕΚ και Παναιτωλικός», αναφέρει ο τραγουδιστής.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share