Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Αιφνιδιασμός» από Γιώργο Παπαδάκη: «Έβγαλα τόσα χρήματα και μπόρεσα να κάνω...»

Τι αποκάλυψε για τις απολαβές του;

3 Φεβρουαρίου 2023 09:25
«Αιφνιδιασμός» από Γιώργο Παπαδάκη: «Έβγαλα τόσα χρήματα και μπόρεσα να κάνω...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένας εκ των κορυφαίων παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης, με την εκπομπή του να έχει γράψει ιστορία και τον ίδιο φυσικά να το έχει εξαργυρώσει και στα οικονομικά του, καθώς όπως αποκάλυψε έβγαλε τόσα χρήματα και μπόρεσε να χτίσει το σπίτι του. Με την ευκαιρία, δείτε τη μεζονέτα του στην Πεντέλη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τις απολαβές του και ξεκαθάρισε για το αν έγινε πλούσιος από τη δουλειά του στην τηλεόραση.

«Πλούσιος δεν έγινα σε καμία περίπτωση. Έβγαλα απλώς τόσα ώστε μπόρεσα να κάνω ένα σπίτι που μ' αρέσει για να μένω μαζί με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου, να μπορώ να βγω έξω, να κάνουμε τις διακοπές μας, να έχουμε μία σχετικά άνετη ζωή. Μέχρι εκεί» είχε τονίσει στο TV 'Έθνος.

Ο Γιώργος Παπαδάκης συνέχισε αναφορικά με την άποψη μερικών ότι εκείνος και άλλα 5-10 τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν γίνει πλούσιοι:

Γιώργος Παπαδάκης χρήματα

«Δεν αμφιβάλω, γι' αυτό και έχω ακούσει κατά καιρούς ερωτήσεις του τύπου «εσύ τι σκάφος έχεις;». Όμως, δεν έχω σκάφος και δεν ξέρω καν να οδηγώ αυτοκίνητο, πού το πας και αυτό το δράμα (γέλια);

Ποτέ δεν ένιωσα άσχημα για τα χρήματα που πήρα από την τηλεόραση, ποτέ δεν ένιωσα να στοχοποιούμαι, ποτέ δεν ένιωσα τύψεις, γιατί ήταν χρήματα που τα δούλεψα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία δεκάρα, που ίδρωσα γι' αυτά, κουράστηκα, αγχώθηκα και, κυρίως, δεν υπήρξα στο μπλογκ της εξουσίας.

Γι' αυτό και έχω προκαλέσει πάμπολλες φορές τους πολιτικούς να βγουν και να αποκαλύψουν τους δημοσιογράφους που όλα αυτά τα χρόνια τα έπαιρναν, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί ένοχος δεν είναι μόνο αυτός που τα παίρνει αλλά κι αυτός που τα δίνει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου σε τέτοιο βαθμό που χαρακτηρίστηκα μέχρι και λαϊκιστής.»

Πάνω από μισό εκατομμύριο: Τόσα χρήματα «καθαρίζει» κάθε χρόνο ο Γιώργος Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης αποτελεί ουσιαστικά συνώνυμο της ελληνικής τηλεόρασης, με τον ίδιο φυσικά να ζει όλα της τα χρόνια, από τα πιο ένδοξα στα πιο δύσκολα. Πόσα χρήματα, όμως, «καθαρίζει» κάθε χρόνο;

Στην περίοδο των «παχιών αγελάδων», βέβαια, ο ιστορικός παρουσιαστής ήταν και από τους καλύτερα αμειβόμενους. Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες, δεν είχε συμπεριληφθεί στις αρχικές περικοπές του σταθμού στην κρίση λόγω της πολυετούς παρουσίας του, λαμβάνοντας τότε περίπου 550.000 ευρώ τον χρόνο. Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη.

Οι απολαβές του Γιώργου Παπαδάκη τότε και τώρα

Αργότερα, όμως, αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση, που είχε δεχθεί ο μισθός του. «Μου έχει γίνει μείωση 80% με 85% στον μισθό. Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Θα ήταν απαράδεκτο να διεκδικούσα χρήματα περισσότερα την εποχή της κρίσης», είχε αναφέρει.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που έπαιρνε μισθό ετήσιο στα 550.000 ευρώ και η περικοπή έφτασε στο να παίρνει το 1/5 αυτών των απολαβών και παραπάνω, τότε αυτή τη στιγμή θα λαμβάνει γύρω στα 100.000 ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό που μικρό δεν το λες και πάλι, με τα νούμερα τηλεθέασης να μην είναι τα καλύτερα δυνατά φέτος στον ΑΝΤ1.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share