Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ελάχιστοι τη γνωρίζουν: Αυτή είναι η αδελφή της Μαρινέλλας

Η ιστορία ζωής της Λούλας Παπαδοπούλου

3 Φεβρουαρίου 2023 08:19
Ελάχιστοι τη γνωρίζουν: Αυτή είναι η αδελφή της Μαρινέλλας
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρινέλλα είναι μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου, με την ίδια να φροντίζει να μην αποκαλύπτει πολλά για την προσωπική της ζωή, αναφερόμενη πάντως σε άλλη περίπτωση στον χωρισμό με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Τραγουδά επαγγελματικά από το 1956. Έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή καριέρα. Το 2020 η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 63 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική. Από πολλούς θεωρείται ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού.

Έχει εμφανιστεί σε 18 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ερμηνεύοντας τα τραγούδια της, ενώ έχει παίξει στην τηλεοπτική σειρά «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» που προβλήθηκε στην ΕΤ-1 και αποτελεί μεταφορά στη μικρή οθόνη του ομότιτλου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1974 στην πρώτη συμμετοχή της στο θεσμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου».

Το καλλιτεχνικό της όνομα της δόθηκε το 1956 από τον τραγουδοποιό Τόλη Χάρμα, με τον οποίο συνεργαζόταν στο κέντρο «Πανόραμα» και είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του.

Η Μαρινέλλα είχε πει: «Γεννήθηκα στις 20 Μαΐου του 1938 στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα και τα πρώτα 18 μου χρόνια. Είμαι το τέταρτο και τελευταίο μέλος της οικογένειας. Οι γονείς μου πριν εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη, ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και κατάγονταν από τον Πόντο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν φτωχικά, αλλά πολύ ζεστά».

Η αδελφή της Μαρινέλλας που πέρασε... στη διακριτικότητα

Η ίδια, πάντως, έχει και μια αδελφή, τη Λούλα Παπαδοπούλου, η οποία ζει το μισό χρόνο στη Θεσσαλονίκη και τον άλλο μισό στην Αθήνα.

Μαρινέλλα και αδελφή

Οι δυο τους είναι πολύ αγαπημένες και εκτός από αδελφές είναι και οι καλύτερες φίλες. Ο φωτογραφικός φακός, τις έχει απαθανατίσει ελάχιστες φορές μαζί, καθώς η κυρία Λούλα δεν κάνει πολύ συχνά δημόσιες εμφανίσεις. Οι δυο αδερφές μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και στην όψη αλλά και στα χρώματα των μαλλιών και της επιδερμίδας τους.

Μαρινέλλα και Λούλα Παπαδοπούλου

Η Μαρινέλλα είχε πει: «Με την αδελφή μου τη Λούλα, ζούμε μαζί σχεδόν σαράντα χρόνια, από τότε που τα παιδιά μας ήταν μωρά, και με την οικογένεια της κόρης μου. Όλη η φαμίλια μαζί. Νιώθω προστατευμένη μ’ αυτό το «κουκούλι» γύρω μου. Είμαι καλά. Κοιτάω την κόρη μου κοιτάω τα εγγόνια μου κοιτάω τον γαμπρό μου κοιτάω τα ανίψια μου. Όλοι είμαστε μία οικογένεια».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share