Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

«Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσε να...» - "Ξεσπάθωσε" ο Νίκος Καντερές

Η σπάνια συνέντευξη του

2 Φεβρουαρίου 2023 15:10
«Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσε να...» -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εκπομπή «Mega Καλημέρα» και η κάμερα της, "συνάντησε" τον αγαπητό Νίκο Καντερέ. Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για τα 52 χρόνια στην πρόβλεψη του καιρού, την τηλεόραση και τη ζωή του μετά τα εγγόνια του, αλλά αναφέρθηκε σε κάποια τρανταχτά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας και τον στεναχώρησαν βαθύτατα.

Διαβάστε επίσης: Γεμάτος καμάρι ο Νίκος Καντερές - Ευτυχισμένος πεθερός και παππούς στον χλιδάτο γάμο του γιου του

Οι δηλώσεις του Νίκου Καντερέ

«50 χρόνια και, ασχολούμαι με τον καιρό. Το 1975 η ΥΕΝΕΔ πρότεινε στην ΕΜΥ να βγει μετεωρολόγος να λέει τον καιρό, κάναμε δοκιμαστικό και βγήκα. Το δελτίο καιρού τότε έβγαινε 4 φορές το μήνα. Ήμουν ντροπαλός αλλά όχι διστακτικός, δεν έβγαινα έξω για να μη με γνωρίσει ο κόσμος.

Όταν έβγαινα έξω με αποκαλούσαν “ο καταιγίδας”. Η αναγνωρισημότητα με βοήθησε στην μετέπειτα ζωή μου. Υπήρχαν παλιά προβλέψεις που δεν έβγαιναν, η πρόβλεψη άρχισε να παίρνει ώθηση όταν μπήκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Θυμάμαι πως με τις δύσκολες χιονοπτώσεις με πήρε το “100” από το σπίτι για να πάω στην υπηρεσία. Όταν έλεγα τον καιρό πρόσεχα να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο καιρός. Να ενημερώνω, χωρίς να ξεσηκώνω τον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση», είπε αρχικά ο Νίκος Καντερές.

Ο Νίκος Καντερές είπε στη συνέχεια συγκινημένος: «Αυτά που με έχουν στεναχωρήσει είναι η Μάνδρα και το Μάτι. Δεν ήμουν ενεργός ως μετεωρολόγος, ούτε ως βουλευτής. Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα και εκ των προτέρων και στη διάρκεια», τόνισε ο Νίκος Καντερές εμφανώς συγκινημένος.

Το 1978 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με είχε δει και μου είχε πει “πιο ψηλός φαίνεσαι στην τηλεόραση”. Είχα την ανοχή της οικογένειάς μου, γιατί έλειπα πολλές ώρες, είχα την συμπαράσταση της γυναίκας μου, δε θα έκανα τίποτα αν δεν την είχα. Τώρα πια ασχολούμαστε με τη γυναίκα μου με τα παιδιά και τα εγγόνια».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share