Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Το είχε αποκαλύψει ο Στέλιος Καζαντζίδης: «Ήμουν τσιμπημένος μαζί της, η Μαρινέλλα μου έμαθε...»

Τι είχε εξομολογηθεί;

31 Ιανουαρίου 2023 21:17
Το είχε αποκαλύψει ο Στέλιος Καζαντζίδης: «Ήμουν τσιμπημένος μαζί της, η Μαρινέλλα μου έμαθε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέλιος Καζαντζίδης επέστρεφε συχνά στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας του με την Μαρινέλλα στη Θεσσαλονίκη, ενώ μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι ήταν τσιμπημένος μαζί της. Με την ευκαιρία, δείτε ποιο λάθος του χρέωνε η τραγουδίστρια.

Θυμόταν νοσταλγικά τις νύχτες στο «Λουξεμβούργο», το νυχτερινό κέντρο από όπου ξεκίνησαν όλα, το ψάρεμα με τη βάρκα, όπου η Μαρινέλλα αποδείχθηκε άσος στην καθετή. Μνημόνευε την φτώχια αλλά και την αγάπη που υπήρχε ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς της.

«Όταν θέλησα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη κατάλαβα ότι ήμουν τσιμπημένος μαζί της. Η Μαρινέλλα είχε μπει μες στο πετσί μου...Πολύ μας έδεσε και ο κινηματογράφος», αναφέρει ο Καζαντζίδης.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο από όλα ωστόσο είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της Μαρινέλλας που συνήθιζε να τονίζει ο Στέλιος: «Πολλά μου άρεσαν πάνω της και ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήξερε και γράμματα, μου μάθαινε ορθογραφία!»

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στις περίφημες κασέτες της Θάσου στις οποίες ο Στέλιος Καζαντζίδης εξιστορεί, εκτός των άλλων, στον Βασίλη Βασιλικό και τη γνωριμία του με τη Μαρινέλλα.

Σημειωτέο ότι το πρώτο σεκόντο της Μαρινέλλας στον Καζαντζίδη έγινε στο τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη: «Η πρώτη αγάπη σου είμαι εγώ».

Η άγνωστη κόντρα: Αυτός ήταν ο λόγος που η Λίτσα Διαμάντη κατηγορούσε τον Στέλιο Καζαντζίδη

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 ο Στέλιος Καζαντζίδης χωρίζει με τη Μαρινέλλα και συνεργάζεται δισκογραφικά με την Λίτσα Διαμάντη.

Η ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη είχε την ευκαιρία να πλαισιώσει με τα σεκόντα της την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελάχιστα τα παραλειπόμενα από την συνεργασία τους. Ένα από όλα αυτά είναι η νύξη της Διαμάντη για προνομιακή μεταχείριση του Στέλιου από τις δισκογραφικές εταιρίες.

Η νεαρή τραγουδίστρια θεωρούσε προφανώς ότι την διαφορά την έκαναν τα μικρόφωνα, γι' αυτό και αναφέρθηκε σε κάποιο μικρόφωνο που έφερε η εταιρία από την Αμερική μόνο για τον Καζαντζίδη.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε πια αυτό το μικρόφωνο, ξέρουμε όμως ότι ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού, μεγαλουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '50 με κοινά εργαλεία στα οποία είχαν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι τραγουδιστές.

Λίτσα Διαμάντη Στέλιος Καζαντζίδης

Άλλωστε ο Καζαντζίδης όπως και ο Γαβαλάς ή η Πόλυ Πάνου αναδείχθηκαν σε μια εποχή που τα μικρόφωνα είχαν περισσότερο διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο.

Πάντως θεωρείται σχεδόν απίθανο ένα μικρόφωνο να μπορεί να μεταβάλει κάποια μέτρια φωνή σε φωνάρα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share