Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Η μάνα µου ήταν κατάκοιτη και...»: Σπαραγμός για τον Πασχάλη Τερζή!

Τι εξομολογήθηκε για τα δύσκολα χρόνια στο παρελθόν;

30 Ιανουαρίου 2023 11:12
«Η μάνα µου ήταν κατάκοιτη και...»: Σπαραγμός για τον Πασχάλη Τερζή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και μέχρι και πριν λίγα χρόνια μάγευε τον κόσμο με τα τραγούδια του. Ο ίδιος πέρασε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η μητέρα του ήταν κατάκοιτη και η οικογένειά του ζούσε με πολύ λίγα. Παράλληλα, αυτές είναι οι δηλώσεις του τραγουδιστή για την υγεία του.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Πασχάλη Τερζή

«Ο πατέρας µου τραγουδούσε. Ήταν βοσκός και τραγουδούσε στα χωράφια Όταν τον άκουγαν οι συγχωριανοί, σταµατούσαν όλοι τη δουλειά και λέγαν “τραγουδάει το Μαµουσάκι”.

Από δώδεκα χρονών παιδάκι έγινα εµποράκι. Πωλούσα ντοµάτες, κηπευτικά, ροδάκινα και σταφύλια. Έκλεβα και λιγάκι στο ζύγι. Ρίχναν τα καλάθια οι κυρίες από τις πολυκατοικίες της Θεσσαλονίκης και τους έβαζα µέσα ό,τι ζήταγαν.

Ξυπνούσα στις 3 το χάραµα. Με τα πόδια πήγαινα στη λαχαναγορά. Φόρτωνα τον γαϊδαράκο µου και µέχρι το µεσηµέρι ξεπούλαγα και έτρεχα περιχαρής στη µάνα µου.

Και της έλεγα “µάνα, σήµερα έβγαλα δέκα δραχµές περισσότερες από χθες», είχε πει ο Πασχάλης Τερζής για τα παιδικά του χρόνια στη βιοπάλη.

Πασχάλης Τερζής

Η κατάκοιτη μητέρα του

Υπηρέτησε φαντάρος στο Κιλκίς ως πεταλωτής Μουλαράς. Είχε πει σχετικά: «Και ο Καζαντζίδης στη Μακρόνησο µουλαράς ήταν.

Μία µέρα µε φώναξε ο διοικητής: “Τι δουλειά έκανες, ρε, στη ζωή σου;”. “Γύψινες διακοσµήσεις”, του λέω. “Α, ωραία, θα µας ζωγραφίσεις τον Φοίνικα µε τον φαντάρο!”.

Έκανα κάτι ψευτοαντιγραφές, τις είδε και µου λέει: “Γιατί, ρε, δεν βάζεις το όνοµα σου από κάτω; Μην τυχόν και το δει ο πατέρας σου ο κοµµουνιστής;”. “Τι όνοµα να βάλω, κύριε διοικητά; Ο Πικάσο είµαι;”, του απάντησα»…

«∆εν είχαµε παιχνίδια ποτέ στο σπίτι. Μόνο “σκαλοµαρία” έκανα όταν κατεβαίναµε στην πόλη. Η µάνα µου ήταν κατάκοιτη γιατί υπέφερε από τη µέση της.

Ο πατέρας µου δούλευε στον Γαλλικό ποταµό. Τα αδέλφια µου τα ανάστησα εγώ. Άρµεγα τη µία κατσίκα που είχαµε και τους έδινα το γάλα», είχε πει ο Πασχάλης Τερζής για τα φτωχικά του παιδικά χρόνια.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share