Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία για τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Θα ήθελα να είχα κάνει ένα παιδί, αλλά...»

Όσα αποκάλυψε για τη ζωή της

26 Ιανουαρίου 2023 21:12
Τραγωδία για τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Θα ήθελα να είχα κάνει ένα παιδί, αλλά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δήμητρα Λιάνη, η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα". Αναφέρθηκε στην επιθυμία της να ασχοληθεί με την πολιτική με σκοπό να προσφέρει στην κοινωνία, στη σχέση της με τον Ανδρέα αλλά και τη θρησκεία.

"Κάποια στιγμή είχα ρωτήσει τον Ανδρέα πως θα έβλεπε την εμπλοκή μου με τα πολιτικά. Μου είπε ότι 'εδώ επιβουλεύονται εμένα, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να σε δεχτεί'. Θα ήθελα να μπορούσα να δώσω περισσότερα στον κόσμο στον τομέα της ανθρωπιάς, της υγείας, της φτώχειας. Θα ήθελα να κάνω πράγματα για την κοινωνία που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα κάνω", παραδέχεται η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

"Ο Ανδρέας αποτελεί το 90% των ονείρων μου. Έχει σφραγίσει τη ζωή μου. Είναι κάτι που και να θέλω, δεν μπορώ να το αποφύγω. Έχω πολλά πράγματα να μου τον θυμίζουν. Κυρίως τα έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου", ανέφερε συγκινημένη, ενώ πέταξε και «δηλητήριο» η Δήμητρα Λιάνη: «Μου έχουν δημιουργήσει νομικά και οικονομικά προβλήματα...»

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου δεν πιστεύει ότι θα την αγαπήσει άλλος άνθρωπος όπως την αγάπησε ο Ανδρέας. "Θα ήθελα να είχα κάνει ένα παιδάκι μαζί του, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες τότε". Ακόμα αναφέρθηκε στην Θεία Κοινωνία κατά την περίοδο της καραντίνας. "Κοινώνησα γιατί δεν πιστεύω ότι από το νερό και το κρασί μπορεί να κολλήσει ο ιός".

«Μου είπε πως έρχεται η Δήμητρα Λιάνη κι εγώ άσπρισα...» - Ανατριχιαστική αποκάλυψη για το παρασκήνιο από την ιστορική στιγμή του νεύματος του Ανδρέα Παπανδρέου

Αν θυμόμαστε σημαντικές στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου από τη μεγάλη του πολιτική διαδρομή, σίγουρα μία από αυτές θα είναι και το ιστορικό του νεύμα προς τη Δήμητρα Λιάνη.

Μιλώντας στο «Βινύλιο» ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Τάσος Μπιρσίμ, που ταύτισε το όνομά του με την σκηνοθετική επιμέλεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πάντα αρκετός κόσμος στις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ σημείωσε ότι είχαν μεταξύ του πέντε κώδικες για να μπορούν να συνεννοούνται για τα πλάνα που έπρεπε να γίνουν χωρίς να τους αντιλαμβάνεται κανείς, με τον Αντώνη Κανάκη να κάνει στο ίδιο επεισόδιο μια ιδιαίτερη αποκάλυψη.

Το παρασκήνιο από τη μεγάλη στιγμή

Ο Τάσος Μπιρσίμ αποκάλυψε και το παρασκήνιο για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τη Δήμητρα Λιάνη, με την οποία ήταν ζευγάρι.

Πρόκειται για το νεύμα που έγραψε ιστορία, με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε τη μνηστή του να τον συνοδεύσει στην έξοδό του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Θα σας πω, μπορώ να το πω πια. Περπατούσαμε στο σαλόνι και κάποια στιγμή, όπως είχα τον Ανδρέα Παπανδρέου αγκαζέ και περπατούσαμε, μου είπε ότι θα έρθει και η Δήμητρα. Εγώ βέβαια, μάλλον, άσπρισα. Με είδε που άλλαξα χρώμα και μου λέει «μην ανησυχείς»» ανέφερε ο κ. Μπιρσίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το Λονδίνο όπου είχε βρεθεί για επέμβαση στις 22 Οκτωβρίου 1988, με χιλιάδες κόσμου να τον περιμένει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί.

Όπως τόνισε ο συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα μπορούσε να μην συμφωνήσει με αυτό που του είπε, ωστόσο του έδωσε μια καθοριστική -για την εξέλιξη της ιστορίας- συμβουλή.

«Ναι, να έρθει και η κυρία Δήμητρα αλλά να αφήσετε λίγο χρόνο γιατί θα έχουμε πολύ κόσμο στο Ελληνικό που θα γινόταν τότε η υποδοχή» συμπλήρωσε ο Τάσος Μπιρσίμ.

«Γι’ αυτό και καθυστέρησε να έρθει η Δήμητρα» συμπλήρωσε ο Τάσος Μπιρσίμ, αναφερόμενος στο περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροσκάφους, με το κοινό στην πίστα του αεροδρομίου να φωνάζει το όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη στο Ελληνικό είχε μιλήσει και η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση του Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη σχέση τους.

«Ήταν μια πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μια κίνηση που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει ότι θα βγει να χαιρετήσει και να περιμένω το σήμα του. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάτι διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα κάνει αυτή την κίνηση. Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει τα πράγματα αλλιώς» ανέφερε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share