Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πόσο σε θυμάμαι κάτι τέτοιες ώρες...» - Οι δραματικές ώρες του Γιάννη Πάριου

Το ξεχωριστό του «αντίο»

25 Ιανουαρίου 2023 22:59
«Πόσο σε θυμάμαι κάτι τέτοιες ώρες...» - Οι δραματικές ώρες του Γιάννη Πάριου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Πάριος είναι ο τραγουδιστής του έρωτα και ποτέ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, όταν αυτή τον διακατείχε, με τον ίδιο να αναφέρεται στο θάνατο ενός αγαπημένου του φίλου, κάνοντας και μια αποκάλυψη για το γιο του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, μια από τις καλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, πέθανε στα 81 του από ανακοπή καρδιάς. Η ζωή του «Πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού» ήταν γεμάτη έντονες στιγμές, μεγάλες επιτυχίες, έρωτα και περιπέτεια. Ο Γιάννης Πάριος αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λίγα λόγια τον Τόλη Βοσκόπουλο, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Το «αντίο» στον αγαπημένο του φίλο

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο Πάριος, αφού αναφέρει ότι ο Τόλης ερμήνευσε το πρώτο τραγούδι που έγραψε, του εύχεται «καλό ταξίδι».

«Δεν έχω λόγια… Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ποτέ, είχα την τύχη και την τιμή να το πεις εσύ. Κάτι τέτοιες ώρες πόσο σε θυμάμαι, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω μοναξιά… Καλό ταξίδι αδελφέ μου» έγραψε ο Γιάννης Πάριος, αποχαιρετώντας τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Σπίτια, επιχειρήσεις, μετρητά και άλλα: Η τεράστια περιουσία που θα κληρονομήσουν τα παιδιά από το γάμο του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη

Ο Γιάννης Πάριος και η Σοφία Αλιμπέρτη ήταν κάποτε ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της showbiz, με το διαζύγιο πάντως να μην αφήνει κανέναν... χαμένο, αφού ο τραγουδιστής συνεχίζει ακάθεκτος και η παρουσιάστρια έχει αποσυρθεί στην Πάρο, με τους δύο να έχουν την περιουσία τους.

Ο τραγουδιστής του έρωτα έχει παντρευτεί δυο φορές. Την πρώτη φορά με τη Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργό και παρουσιαστή Χάρη Βαρθακούρη. Τη δεύτερη με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, με την οποία έχει κάνει δυο παιδιά, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.

Πριν από λίγο καιρό, λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, αποφάσισε τους κόπους μιας ζωής να τους μοιράσει στα τέσσερα παιδιά του, τα οποία και κάλεσε κοντά του για τον λόγο αυτό.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του εν λόγω περιοδικού, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα τέσσερα αδέρφια που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους άκουσαν με προσοχή όσα είχε να τους πει ο πατέρας τους.

Ο Γιάννης Πάριος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τις δυο πρώην συζύγους του και μητέρες των παιδιών του, οι οποίες ήταν ενήμερες.

Ο Γιάννης Πάριος εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς. Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης. Η πρώτη του ηχογράφηση θα γίνει το 1969, το επίθετό του θα αλλάξει σε Πάριος προς τιμήν του νησιού του και από τότε θα αρχίζει να χτίζει βήμα βήμα την πορεία του τραγουδιού. Η μεγάλη καταξίωση θα έρθει στη δεκαετία του 80′, όπου οι πωλήσεις των δίσκων του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή και στο παρωνύμιο ο «τροβαδούρος του έρωτα» θα τον ακολουθεί πιστά. Στο ενεργητικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ο Τάκης Σαγιώρ, διακεκριμένος χορευτής της Χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, είχε κάνει μια αποκάλυψη για τον Πάριο, που δίνει στίγμα της περιουσίας του μεγάλου τραγουδιστή:

«Τα ονόματα του τραγουδιού έπαιρναν μυθικά ποσά όταν έπαιρνε 2 εκατομμύρια δραχμές ο Πάριος, εγώ έπαιρνα 200.000 ευρώ άλλα όταν ο μισθός ήταν 50.000, 40.000 το μήνα, κάναμε πολλά λεφτά».

Ένα μέρος των χρημάτων πήγε φυσικά στο υπέροχο σπίτι του στην Πάρο όπου και μένει τα τελευταία χρόνια αλλά και σε άλλες επενδύσεις σε ακίνητα.

Όλα αυτά τώρα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο στα τέσσερα παιδιά του που πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα.

Τον Ιανουάριο 2021 και ενώ το υγειονομικό σύστημα της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της πανδημίας, ο Γιάννης Πάριος προχώρησε στη δωρεά δυο κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, καθώς και η αδερφή του την ίδια περίοδο αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο του CD όπως συμφώνησε με τη δισκογραφική του εταιρεία θα διατεθούν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η «χρυσή» διαθήκη της Σοφίας Αλιμπέρτη

Η Σοφία Αλιμπέρτη έχει εδώ και μια οκταετία αφήσει τα φώτα της δημοσιότητας κι έχει μετακομίσει μόνιμα στην Πάρο, με την επιτυχημένη ηθοποιό να ασχολείται με τις επιχειρήσεις της στο κυκλαδίτικο νησί και να αποφεύγει κάθε έκθεση.

Η ίδια, παράλληλα, δε λησμονεί ποτέ να περνά στιγμές με τα παιδιά της, έχοντας δύο αγόρια από το γάμο με τον Γιάννη Πάριο. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία αφορά τις ζωές και το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα, όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, η Αλιμπέρτη είχε βρεθεί στην Αθήνα εκτάκτως για μια έκθεση του Μιχαήλ-Άγγελου Βαρθακούρη, σε μια εκδήλωση όπου ήταν παρούσα όλη η οικογένεια. Στο πλαίσιο της επίσκεψής στην πρωτεύουσα, μάλιστα, σύμφωνα με το «Yes Magazine», αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες με γνωστό συμβολαιογράφο.

Σπίτια, επιχειρήσεις, μετρητά και άλλα: Η τεράστια περιουσία που θα κληρονομήσουν τα παιδιά από το γάμο του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη

Ο λόγος αφορά τη διαθήκη, που θα αφήσει για τα παιδιά της, έχοντας να διαχειριστεί μια σημαντική περιουσία. Η Αλιμπέρτη έχει στην κατοχή της ένα πολυτελές σπίτι στα Νότια προάστια κι ένα στην Πάρο, ένα καφέ στην Νάουσα Πάρου και ορισμένες βίλες στο νησί, που μόλις πέρασαν στην ιδιοκτησία της.

Ως προς το τι αποφάσισε η Αλιμπέρτη; Η περιουσία της θα μοιραστεί στα δύο της παιδιά, τον Νίκο και τον Μιχαήλ-Άγγελο, δια του δύο. Το τι θα πάρει ο καθένας δεν είναι σαφές, αλλά σίγουρα θα φροντίσει η άλλοτε παρουσιάστρια να μην αδικηθούν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share