Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Νίκο Ευαγγελάτο: «Δεν έχω όνειρο να ασχοληθώ με την...»

Τι εξομολογήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος;

22 Ιανουαρίου 2023 15:40
Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Νίκο Ευαγγελάτο: «Δεν έχω όνειρο να ασχοληθώ με την...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τον Νίκο Ευαγγελάτο η παρουσίαση του «Live Νews», καθημερινά δεν είναι μια στεγνή παρουσίαση των ειδήσεων τις ημέρας. Είναι μια οπτική της επικαιρότητας με σχόλια και συζητήσεις. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε με τι δεν έχει όνειρο να ασχοληθεί.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν ρίσκο να μπει στη ζώνη αυτή και να καθιερώσει ένα τέτοιο μοντέλο απογευματινής ενημέρωσης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής του πορείας, ενώ έδωσε και μια συμβουλή στους ανθρώπους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο. Με την ευκαιρία, δείτε το σποτ όπου διαφήμιζε βιταμίνες στην αρχή της καριέρας του.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο δημοσιογράφο που ξεκινά τώρα στην τηλεόραση;

«Για εμένα η ενημέρωση στην τηλεόραση είναι η δημοσιογραφία, η πληροφορία, η αναζήτηση, οι πολλές ώρες δουλειάς. Η τηλεόραση είναι ένα μέσο. Η δημοσιογραφία είναι το κέντρο. Έκανα πρώτη φορά ραδιόφωνο το 1986. Έγραψα και διάβασα, μαζί με 3 συναδέλφους μου, το πρώτο δελτίο ειδήσεων της πρώτης μη κρατικής ραδιοφωνίας, στον 9,84, την 1 η Ιουνίου 1987. Τηλεόραση έκανα μετά από 7-8 χρόνια.

Νίκος Ευαγγελάτος όνειρο

Εκείνο το διάστημα λοιπόν το ραδιόφωνο ήταν η ζωή μου και πέρναγα πάρα πολύ ωραία. Μετά ακολούθησε η τηλεόραση, και τώρα το Internet. Τι τα ενώνει όλα αυτά; Η δημοσιογραφία, η είδηση, το κείμενο, το κυνήγι. Αν σου αρέσει η δημοσιογραφία, θα βρεις την κλίση σου».

Θεωρείτε ότι οι νέοι συνάδελφοι ξεκινούν από επόμενη αφετηρία. Ξεκινούν δηλαδή από την τηλεόραση για την αναγνωρισιμότητα;

«Θεωρώ ότι είναι λάθος αν πεις ότι θέλω να κάνω τηλεόραση και θα κάνω δημοσιογραφία για να είμαι στην τηλεόραση. Βρίσκω ότι αυτό είναι τεράστιο λάθος».

Η τηλεόραση όμως θέλει κάποιες παραπάνω ικανότητες λόγω της εικόνας, ή όχι;

«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Δεν θεωρώ ότι κανένα μέσο δημοσιογραφίας απαιτεί από τον δημοσιογράφο κάτι άλλο πέρα από τη δημοσιογραφική του δουλειά. Θυμάμαι κορυφαίους δημοσιογράφους, όπως τη Μαρία Ρεζάν, που έκανε καριέρα στο ραδιόφωνο με όσα θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει μειονεκτήματα, και όμως ήταν κορυφαία. Η τηλεόραση στην ενημέρωση θέλει τους ανθρώπους της να είναι όμορφοι; Ε. όχι. Η εμφάνιση δεν είναι προαπαιτούμενο για να κάνεις καριέρα στην τηλεόραση».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share