Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πέρασε ένα «Γολγοθά» μετά τη συνεργασία με τον Κανάκη, έκανε το θαύμα και επέστρεψε: Δείτε πώς είναι σήμερα ο Βασίλης Πιπέρης από τους ΑΜΑΝ

Η τεράστια μάχη που έδωσε και η τρομερή στήριξη για να σταθεί ξανά στα πόδια του - Ποια η στάση των σημερινών Ράδιο Αρβύλα

21 Ιανουαρίου 2023 12:13
Πέρασε ένα «Γολγοθά» μετά τη συνεργασία με τον Κανάκη, έκανε το θαύμα και επέστρεψε: Δείτε πώς είναι σήμερα ο Βασίλης Πιπέρης από τους ΑΜΑΝ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ΑΜΑΝ έγραψε μοναδική ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, σε μια μοναδική ιδέα των Αντώνη Κανάκη και Σωτήρη Καλυβάτση, που ξεχώρισε ως μια από τις κορυφαίες σατιρικές εκπομπές όλων των εποχών.

Η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 1996 στο Mega, με παρουσιαστές τους κολλητούς φίλους Αντώνη Κανάκη, Σωτήρη Καλυβάτση και Αντώνη Παραρά. Όμως μετά από τον ξαφνικό θάνατο του τελευταίου, η εκπομπή αναβλήθηκε μέχρι την άνοιξη, όπου ξεκίνησε με παρουσιαστές μόνο τον Αντώνη Κανάκη και τον Σωτήρη Καλυβάτση. Τον Παραρά δεν τον αναπλήρωσε κανείς, μετά από κοινή απόφαση των δύο φίλων. Εικάζεται από τους οπαδούς ότι Α.Μ.Α.Ν. σημαίνει «Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς» και αναφέρεται στον Αντώνη Παραρά, αν και οι δημιουργοί της εκπομπής έχουν αναφέρει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους.

Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα τη Τετάρτη 14 Μαΐου του 1997 και ολοκληρώθηκε τη Τρίτη 8 Ιουλίου του 1997. Η επιτυχία της εκπομπής οδήγησε σε δεύτερο κύκλο επεισοδίων, όμως το φθινόπωρο του 1997 ο ΑΝΤ1 κερδίζει με μεταγραφή τους ΑΜΑΝ και τους εντάσσει στο δυναμικό του γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία για ακόμα 3 σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2000. Έπειτα, οι Κανάκης-Καλυβάτσης μαζί με τον Γιάννη Σερβετά αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους τη νέα σεζόν με την εκπομπή Τα Καθάρματα, η οποία αργότερα μετονομάστηκε ΑΜΑΝ Τα Καθάρματα, με τον Καλυβάτση χρόνια μετά να αναφέρει το λόγο που τελείωσε η εκπομπή.

Ο «Γολγοθάς» του Βασίλη Πιπέρη

Ένας ηθοποιός, που ξεχώριζε τότε στο ΑΜΑΝ από τους συνεργάτες της εκπομπής, ήταν ο Βασίλης Πιπέρης, που μας πρόσφερε επίσης γέλιο με τη συμμετοχή του στα φοβερά σκετσάκια. Ο γνωστός καλλιτέχνης, μετά τη συνεργασία εκείνη, είδε τη ζωή να του παίζει ένα τραγικό παιχνίδι.

Ο ίδιος έδωσε για πολλά χρόνια τη δική του μάχη για να σταθεί στα πόδια του, καθώς ένα βαρύ εγκεφαλικό και δύο ανακοπές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του άλλαξαν ριζικά τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό οι συμπατριώτες του αποφάσισαν να τον βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο. Μια συναυλία αλληλεγγύης.

Στιγμιότυπο από σκετσάκι των ΑΜΑΝ. Με το κόκκινο βέλος ο Βασίλης Πιπέρης, ο μπασίστας με το ανεξάντλητο χιούμορ, το αγαπημένο παιδί της Λάρισας, νοσηλεύτηκε μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με τους γιατρούς τότε να είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, καθώς ο Βασίλης Πιπέρης έδινε τιτάνια μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Βασίλης Πιπέρης στο ΑΜΑΝ

Ομως αποδείχτηκε ότι ο Βασίλης Πιπέρης ήταν αποφασισμένος να παλέψει, να ζήσει και να διαψεύσει όσους θεωρούσαν πως δεν θα τα κατάφερνε. Οπως έκανε και στη συνέχεια, όταν κάποιοι θεωρούσαν ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο 45χρονος μουσικός ούτε μία στιγμή δεν το έβαλε κάτω.

Ηταν 17 Δεκεμβρίου 2010, μεσημέρι, κι ο Βασίλης Πιπέρης βρισκόταν έξω από την ταβέρνα ενός φίλου του. Ηταν η εποχή που δεν πρόσεχε τον εαυτό του, είχε φτάσει να ζυγίζει 170 κιλά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ξαφνικά μεγάλη πίεση και να καταρρεύσει. Τα πάντα έσβησαν και κάπως έτσι άρχισε η περιπέτειά του με τα νοσοκομεία.

Ενάμιση μήνα μετά το εγκεφαλικό (και τις δύο ανακοπές) ο Βασίλης Πιπέρης εισήχθη σε κλινική αποκατάστασης, ωστόσο μια λοίμωξη είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του και πάλι στο νοσοκομείο. Ο γολγοθάς του συνεχίστηκε αρκετό καιρό, ωστόσο οι δυσκολίες δεν τον γονάτισαν. Σήμερα περπατάει φορώντας ειδικούς νάρθηκες και κρατώντας μπαστούνι, αφού κατάφερε να σηκωθεί από το αμαξίδιό του. Ονειρό του είναι να παίξει και πάλι μουσική, γι’ αυτό και αυτήν την περίοδο συνεχίζει ακάθεκτος φυσικοθεραπείες.

«Είμαι από τους τυχερούς, μπόρεσα και σηκώθηκα από το καρότσι μου» λέει ο Βασίλης Πιπέρης στην «Espresso» και συμπληρώνει: «Στο σπίτι δεν περπατάω, έχω ό,τι χρειάζομαι δίπλα μου, να ‘ναι καλά η μητέρα μου, που Ο Γιάννης Σερβετάςαντέχει ακόμη». Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης και η οικογένειά του έχουν περάσει δύσκολα, αφού τον χειμώνα του 1992 έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο 24χρονος -τότε- αδελφός του, Ηλίας.

Βασίλης Πιπέρης εγκεφαλικό

Στο πλευρό του όλοι οι συντελεστές

Στο πλευρό του στάθηκε ένας από τους παλιούς συνεργάτες του στη σατιρική εκπομπή «ΑΜΑΝ τα καθάρματα», ο Γιάννης Σερβετάς. Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε ο Βασίλης Πιπέρης, ο παρουσιαστής του προσέφερε τεράστια ηθική και οικονομική βοήθεια, αφού πλήρωσε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό στο κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλεύτηκε ο μουσικός, καθώς ήταν ανασφάλιστος.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του πρώην εργοδότη του Βασίλη Πιπέρη. Ο μπασίστας εργαζόταν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει στην κλινική αποκατάστασης, ο Τάκης Ντελής έκανε καταγγελία στον εαυτό του και του πλήρωσε 105 ένσημα!

Λαρισαίοι -και όχι μόνο- μουσικοί αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τον αγαπημένο τους Βασίλη Πιπέρη. Ετσι, είχε πραγματοποιηθεί μια συναυλία αλληλεγύης, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει τα 300 ένσημα που έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Βασίλης Πιπέρης στη Λάρισα

Η εξομολόγηση ζωής και το νέο τραγούδι

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια τον έβγαλαν από το προσκήνιο. Τον «βύθισαν» σε μία άβυσσο που πρέπει να παλέψεις σκληρά για να βγεις. Και τα κατάφερε. Δε λύγισε. Και σήμερα είναι εδώ, πάντα με τα χαμόγελο στα χείλη να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα ζωής πως όσο δυνατός και τρανός κι αν νιώθεις μπορεί σε μία στιγμή να αλλάξουν τα πάντα. Γι’ αυτό, τη ζωή μας θα πρέπει να την απολαμβάνουμε σκορπώντας αγάπη και γέλιο στους γύρω μας, κάτι το οποίο δεν έπαψε ποτέ να κάνει ο Βασίλης Πιπέρης.

Και το τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα «Εγώ ο Μετριόφρων» ήρθε να αποδείξει πως ο Βασίλης είναι και πάλι εδώ. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του τραγουδιού, το onlarissa.gr συνομίλησε με τον Βασίλη Πιπέρη, ο οποίος σε μία εξομολόγηση ζωής μιλάει για το πώς προέκυψε η αγάπη του για τη μουσική, πως ξεκίνησε η επαγγελματική του ενασχόληση, πως έγινε μέλος των «ΑΜΑΝ», πως περνούσαν στα γυρίσματα, ποιοι του στάθηκαν στα δύσκολα που αντιμετώπισε…

– Πως προέκυψε η αγάπη και η ενασχόληση σας για τη μουσική;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από 7 ετών, κάνοντας μαθήματα κιθάρας σε έναν καθηγητή, εξελίχθηκα σιγά-σιγά και από 18 χρονών άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το μπάσο, δουλεύοντας νύχτα στη Λάρισα σε διάφορα μουσικά σχήματα».

– Πως γνωριστήκατε με τους συνεργάτες σας στο «ΑΜΑΝ»;

«Η γνωριμία μου με τα παιδιά έγινε στην εκπομπή «Κομφούζιο» που έπαιζε τότε στην ΕΡΤ3 στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όπου συμμετείχα μετά από πρόταση που δέχτηκα από τον αείμνηστο Αντώνη Παραρά. Περνούσαμε πολύ ωραία και για να σας δώσω να καταλάβετε, στην τελευταία εκπομπή κυριολεκτικά γκρεμίσαμε το στούντιο. Έπειτα το «Κομφούζιο» πήγε στο STAR για λίγο καιρό ακόμη, και κατόπιν συμμετείχα στην εκπομπή «Βραδιά Οπλίτη» που έκανε ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος τότε ήταν φαντάρος. Και μετά απ’ αυτό ξεκίνησαν οι «ΑΜΑΝ» το 1997, όντας βασικό μέλος της ομάδας».

– Τι αναμνήσεις έχετε από εκείνη την «χρυσή» εποχή για εσάς;

«Τις καλύτερες. Παρ΄ όλο που ήταν ομολογουμένως δύσκολα καθώς είχαμε πολλά γυρίσματα και έπρεπε και να μοντάρουμε τις εκπομπές για να βγούνε στον «αέρα», κι ‘γω πηγαινοερχόμουνα συνεχώς στη Λάρισα. Οι αναμνήσεις μου όμως από εκείνες τις ημέρες είναι μόνο όμορφες και τις θυμάμαι με νοσταλγία».

– Η συνεργασία σας με τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Σωτήρη Καλυβάτση πως ήτανε;

«Άψογη. Περνούσα πολύ ωραία και το διασκέδαζα με όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό κράτησα χαμηλούς τόνους και δε συμμετείχα στις εντάσεις που προέκυψαν μετέπειτα στη συνεργασία».

– Στάθηκαν στο πλευρό σας στα δύσκολα που αντιμετωπίσατε;

«Όλοι τους με βοήθησαν, και θέλω να τους ευχαριστήσω παρά πολύ γι’ αυτό. Μία αξιέπαινη κίνηση των παιδιών του «Ράδιο Αρβύλα» ήταν η συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων για τη συνέχιση της αποκατάστασης μου στο κέντρο που βρισκόμουνα».

– Έχετε επικοινωνία μαζί τους;

«Ναι, βεβαίως κι έχω, αν κι τις πιο πολλές σχέσεις τις διατηρώ με τον Γιάννη Σερβετά, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και με επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί».

– Όποιος σας γνωρίζει, βλέπει ότι είστε ένας άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη, παρ’ όλο που έχετε περάσει πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή σας με την περιπέτεια της υγείας σας. Όλο αυτό σας έκανε να αναθεωρήσετε τα πράγματα στη ζωή;

«Σαφώς και μ’ άλλαξε η περιπέτεια που πέρασα και σαφώς αναθεώρησα πολλά πράγματα στη ζωή. Το σημαντικότερο που σκέφτηκα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος στη ζωή μας να μη χαμογελάμε και πρέπει να ζούμε το τώρα χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο, προσφέροντας αγάπη και γέλιο στους γύρω μας».

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

«Να υπάρχει αλληλοβοήθεια και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μία λύση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και θα υπάρξει μία κοινωνία πιο όμορφη, πιο καλή και πιο δίκαιη».

– Πρόσφατα, κυκλοφορήσατε και το τραγούδι «Εγώ ο Μετριόφρων». Πως έγινε η επαφή για το τραγούδι που σας επαναφέρει μετά από χρόνια στη μουσική σκηνή;

«Το τραγούδι αυτό είναι πολύ παλιό. Είναι ενός φίλου μου, του Βαγγέλη Δημητρίου, που το έγραψε τη δεκαετία του ’80, και πήραμε την απόφαση να το βγάλουμε τώρα. Ευχαριστούμε τη «Real Music» που κυκλοφόρησε το τραγούδι, να είναι καλά τα παιδιά και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται».

– Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε κι άλλα τραγούδια το επόμενο διάστημα;

«Όχι τόσο άμεσα καθώς ακόμη είναι νωρίς, μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι, όμως υπάρχουν συζητήσεις για κυκλοφορία κι άλλων τραγουδιών σε μεταγενέστερο χρόνο».

– Σας έχει γίνει πρόταση να συμμετέχετε και πάλι σε κάτι τηλεοπτικό;

«Προς το παρόν όχι, όμως θα μ’ ενδιέφερε να συμμετέχω στο μέλλον σε κάποιο σίριαλ ή σε κάποια σειρά σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι».

Το «ξέσπασμα» Κανάκη

Ο Αντώνης Κανάκης, στον αέρα της τελευταίας εκπομπής του Ράδιο Αρβύλα, αναφέρθηκε προ εξαετίας και στον Γολγοθά που περνάει ο άλλοτε συνεργάτης του στο ΑΜΑΝ, ο Βασίλης Πιπέρης.

«Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι αυτό που τραβάει ο Βασίλης Πιπέρης. Είναι ένας παλιός μας συνεργάτης, περάσαμε αρκετά χρόνια μαζί, αρκετά φεγγάρια μαζί στα γυρίσματα του ΑΜΑΝ, στιγμές έντασης, στιγμές γέλιου, μοιραστήκαμε ωραίες στιγμές. Στο Βασίλη η μοίρα επεφύλασσε κάποιες από αυτές τις ανεξήγητες ζαριές που ρίχνει η ζωή μερικές φορές, αυτές τις σκληρές ζαριές. Ο άνθρωπος χτυπήθηκε πολύ άσχημα στην υγεία του, είναι ένας τετραπληγικός άνθρωπος και παλεύει, το ξεπέρασε όσο μπορούσε και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του με κάποιο τρόπο. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένας τετραπληγικός άνθρωπος, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα έχασε και τον πατέρα του…», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share