Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απασφάλισε η Μαρινέλλα - «Σταμάτησα να τρώω κρέας και οι άντρες...»

Όσα αποκάλυψε η ίδια για τη ζωή της

17 Ιανουαρίου 2023 19:58
Απασφάλισε η Μαρινέλλα - «Σταμάτησα να τρώω κρέας και οι άντρες...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δημοφιλής και γνωστή σε όλους μας Μαρινέλλα, η όπως είναι το πραγματικό της όνομα Κυριακή Παπαδοπούλου, ξετυλίγει την προσωπική της ζωή και φανερώνει ιστορίες που κανείς μας δεν γνώριζε ως σήμερα. Το καλλιτεχνικό όνομα της δόθηκε το 1956 από τον τραγουδοποιό Τόλη Χάρμα.

Η 84χρονη σήμερα ερμηνεύτρια μιλώντας στο παρελθόν για τα παιδικά της χρόνια είχε αναφέρει: «Γεννήθηκα στις 20 Μαΐου του 1938 στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα και τα πρώτα 18 μου χρόνια. Είμαι το τέταρτο και τελευταίο μέλος της οικογένειας. Οι γονείς μου πριν εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη, ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και κατάγονταν από τον Πόντο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν φτωχικά, αλλά πολύ ζεστά».

Η Μαρινέλλα ξεκινά να τραγουδά επαγγελματικά από το 1956 και έχει εμφανιστεί σε 18 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η ίδια εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1974 στην πρώτη συμμετοχή της στο θεσμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου”.

Δείτε επίσης: «Αν δε δώσετε τα χρήματα η ζωή σας διατρέχει κίνδυνο...» - Το τηλεφώνημα που έκανε την Μαρινέλλα να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της

Μαρινέλλα

Μιλώντας για τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, η ίδια είχε αναφέρει: «Στα 17 μου, ήμουν ήδη μέλος του θιάσου της Μαίρης Λωράνς και μαζί με τον Κώστα Βουτσά και τη Μάρθα Καραγιάννη κάναμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Από τα μπουλούκια, παρακολουθώντας την χορεύτρια Ντέπυ Φιλοσόφου, έμαθα χορευτικές κινήσεις και ειδικά να κινώ με χάρη τα χέρια μου που αργότερα, έγιναν σήμα κατατεθέν μου.

Ένα βράδυ η τραγουδίστρια του θιάσου αρρώστησε και δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί στη σκηνή. Για να μην ακυρωθεί η παράσταση, εγώ, που ήξερα απ’ έξω τα τραγούδια, προσφέρθηκα να την αντικαταστήσω. Από εκείνη την ημέρα, έγινα η βασική τραγουδίστρια του θιάσου».

Για τις αλλαγές στην καλλιτεχνική της διαδρομή, η ίδια δηλώνει: «Όποτε ένιωθα στάσιμη αναζητούσα κάποια αλλαγή. Είχα ένα ένστικτο που δεν με πρόδωσε ποτέ, με καθοδήγησε σωστά. Όποτε κάτι μέσα μου μου έλεγε ”κάν’ το αυτό”, το έκανα. Ό,τι ωραίο προέκυπτε στη ζωή μου ήθελα να το δοκιμάζω. Αισθάνομαι καμιά φορά σαν ένα δέντρο που τα κλαδιά του έχουν μεγαλώσει προς πολλές κατευθύνσεις και ρίχνει ωραία, βαριά σκιά».

Η αποκάλυψη για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Μαρινέλλα στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη

Η Μαρινέλλα είχε πει για την προσωπική της ζωή: «Με την αδελφή μου τη Λούλα, ζούμε μαζί σχεδόν σαράντα χρόνια, από τότε που τα παιδιά μας ήταν μωρά, και με την οικογένεια της κόρης μου. Όλη η φαμίλια μαζί. Νιώθω προστατευμένη μ’ αυτό το «κουκούλι» γύρω μου. Είμαι καλά. Κοιτάω την κόρη μου, κοιτάω τα εγγόνια μου, κοιτάω το γαμπρό μου, κοιτάω τα ανίψια μου. Όλοι είμαστε μία οικογένεια».

«Ο Στέλιος Καζαντζίδης με άκουσε να τραγουδώ το «Πικρό ψωμί» του Γιώργου Μητσάκη. Και με έκανε ταίρι του, στο πάλκο, αλλά και στη ζωή, έως το 1966. Τον Καζαντζίδη τον γνώρισα από τον Στέλιο Ζαφειρίου. Εγώ δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, δεν τον ήξερα. Μου λέει ”Τραγουδάς ωραία, μπράβο! Σεκόντα ξέρεις να κάνεις;” Λέω ”Ξέρω” και μετά μου λέει ”Ψαρεύεις”; Λέω ”Βεβαίως” και με ρωτά ”Πάμε για ψάρεμα;” Ψαρέψαμε, δεν πιάσαμε τίποτε, αλλά μάλλον έπεσε ένα φλερτάκι εκεί θυμάμαι» αναφέρει η τραγουδίστρια.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share