Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Έλλη Στάη: «Είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου, γιατί...»

Τι αποκάλυψε για τα εφηβικά της χρόνια;

16 Ιανουαρίου 2023 14:56
«Βόμβα» από Έλλη Στάη: «Είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου, γιατί...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλλη Στάη (Ελισάβετ) γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα. Το πραγματικό της επώνυμο είναι Τσαρλαμπά και ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Είναι η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας με τεράστια πορεία στον χώρο. Μάλιστα “παιδί” της ήταν και το site “Τhe Toc” το οποίο στη συνέχεια πούλησε στις Αττικές Εκδόσεις.

Είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του «Λίμπρο ντ’ όρο» (Χρυσό βιβλίο) του νησιού. Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το μεγάλο και ζεστό σπίτι της Έλλης Στάη στην Αθήνα.

 Έλλη Στάη

Η δύσκολη σχέση της Έλλης Στάη με τη μητέρα της

Σε συνέντευξή της έχει πει: «Μπορεί ως κορίτσι να διεκδικούσα, αλλά ήμουν και ντροπαλή. Μπορεί να έβαζα ένα στόχο και να ήταν σιωπηρός.

Δεν υπήρξα αρχηγός στο σχολείο, να τους έχω όλους μαζί μου. Αυτό δεν με ενδιέφερε.Δεν ήμουν το χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας – ήταν ο αδελφός μου ως πρωτότοκος –, διεκδικούσα και εκεί. Είχα το αίσθημα της αδικίας, γι’ αυτό και ανέπτυξα πολύ έντονα το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Στα εφηβικά μου χρόνια είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου. Αυτή την αδυναμία του γονιού προς το παιδί, την ήθελα και εγώ. Ένιωθα αδικημένη στο συναίσθημα και την προσοχή.

Σήμερα πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με τη μητέρα μου και έχουμε μια μεγάλη σχέση αγάπης. Και, όπως αποδείχτηκε, εμένα μου έκανε τελικά καλό. Όπου δίνεις προσοχή και υπερπροστασία δεν κάνεις υποχρεωτικά το σωστό».

Κόλαφος η Έλλη Στάη: «Κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε! Το χειρότερο ήταν ότι…»

Στην Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ είχε δώσει πριν μερικά χρόνια συνέντευξη η Έλλη Στάη, μιλώντας για τη σωματική παρενόχληση που δέχθηκε στα πρώτα βήματα της καριέρας της.

«Μπαίνω νεαρή και φιλόδοξη στον χώρο της δημοσιογραφίας, αθώα. Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, την προσωπική σου ζωή, είσαι προστατευμένος. Σε αγαπάνε, σε αποδέχονται, είσαι αθώος. Προφανώς και απονήρευτος, πονηρεύεσαι αμέσως όμως. Εγώ αντιμετώπισα αυτό που σου περιέγραψα. Με την ευκαιρία δείτε για ποιο λόγο η Μάρα Ζαχαρέα «κάρφωσε» την Έλλη Στάη.

η Έλλη Στάη στο δελτίο ειδήσεων

Το πρώτο πράγμα, ας πούμε, ήταν στην πρώτη εφημερίδα που πήγα και δούλεψα, ήταν ο ήχος όταν πέρναγα των σχολίων των ανδρών -τότε ήμασταν και πολύ λίγες οι νέες γυναίκες στις εφημερίδες- που έκαναν σχόλια για τον σωματότυπό μου, ήταν προφανές αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα… Όμικρον στην καθαρεύουσα… Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου! Είναι πάρα πολύ απλό.

Άρχισα να δέχομαι κάποιες προσκλήσεις για καφέ, μέχρι εκεί ήταν απλά τα πράγματα. Μια μέρα με φώναξε στο γραφείο του να συζητήσουμε, προφανώς, κάτι για δουλειά, έκλεισε την πόρτα και κλείδωσε. Όταν άκουσα το κλειδί, είπα “ωχ”… Και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν.

Του είπα ότι αν δεν ξεκλειδώσει την πόρτα θα βάλω τις φωνές, θα ουρλιάξω αμέσως. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω. Εγώ έφυγα από τη δουλειά… Το χειρότερο είναι ότι μετά μου διεμηνύθη ότι αν δεν γυρίσω ή εν πάση περιπτώσει έτσι όπως έχω φερθεί, δεν θα βρω πουθενά αλλού δουλειά», είπε μεταξύ άλλων η Έλλη Στάη.

Δείτε όσα αποκάλυψε η Έλλη Σταή

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share