Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Την κατέστρεψε πολύ πριν από το διαζύγιο: Η οικονομική «διάλυση» της Αθηνάς Ωνάση από τον Αλβάρο όσο ήταν παντρεμένοι

Με αυτό τον τρόπο συρρίκνωσε την περιουσία της ζητώντας μετά την αποζημίωση

16 Ιανουαρίου 2023 11:24
Την κατέστρεψε πολύ πριν από το διαζύγιο: Η οικονομική «διάλυση» της Αθηνάς Ωνάση από τον Αλβάρο όσο ήταν παντρεμένοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση πέρασε αρκετά δύσκολα από τον Αλβάρο στη διάρκεια του γάμου τους, με την ίδια να δέχεται μια ψυχολογική και όχι μόνο πίεση, φτάνοντας στη «διάλυση» και οικονομικά, τη στιγμή που οργιάζουν οι φήμες για την υγεία της.

Η περιουσία του Αριστοτέλη Ωνάση, είχε εκτιμηθεί τη στιγμή του θανάτου του το 1975 ότι ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που ισοδυναμεί σήμερα με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει προσαρμογής του πληθωρισμού. Η Αθηνά είχε κληρονομήσει το 55% της περιουσίας του παππού της που πέρασε στα χέρια της πολλά χρόνια αφότου είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα της Χριστίνα.

Έπρεπε πρώτα να ενηλικιωθεί για να πάρει στα χέρια της τα χρήματα αυτά. Μέχρι τότε τα διαχειριζόταν το Ίδρυμα Ωνάση στο οποίο κληροδοτήθηκε το άλλο 45% της περιουσίας Ωνάση καθώς είχε δημιουργηθεί στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Ωνάση ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε αεροπορικό δυστύχημα. Αναλυτές εκτιμούν ότι η περουσία της Αθηνάς Ωνάση είναι πολύ λιγότερη από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αν και η ακριβής καθαρή της περιουσία συνεχίζει να παραμένει ένα μυστήριο.

Το... ακριβό χόμπι που συρρίκνωσε την περιουσία

Λάτρης της ιππασίας και έχοντας πολύ ακριβό χόμπι τη... συλλογή καθαρόαιμων αλλά συγχρόνως και πανάκριβων αλόγων, η Αθηνά ξόδεψε τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα. Ερωτευμένη από πολύ νεαρή ηλικία με τον κορυφαίο αθλητή της ιππασίας Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, η Αθηνά στα 20 της χρόνια είχε αυτό που ήθελε: Τον άντρα των ονείρων της και τα άλογα που λαχταρούσε, πιστεύοντας πως με αυτά τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της -παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις 20 ετών- θα κατακτούσαν τη μία νίκη μετά την άλλη σε κορυφαίες ιππικές διοργανώσεις.

Στα έντεκα χρόνια που κράτησε ο γάμος τους, ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα σε αγορά καθαρόαιμων αλόγων ενώ έκανε και επενδύσεις σε ακίνητα, αγοράζοντας ένα σπίτι αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σάο Πάολο και ένα κτήμα για τα άλογά της 10.600 τετραγωνικών, επίσης στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας, τόπο καταγωγής του Αλβάρο.

Διόλου ευκαταφρόνητο όμως ήταν και το ποσό που έδωσε η Αθηνά Ωνάση για το διαζύγιο με τον Αλβάρο όταν εκείνος, σύμφωνα με τις φήμες, «πιάστηκε στα πράσα» να έχει εξωσυζυγική σχέση.

Τότε λεγόταν και γραφόταν ότι ο Αλβάρο τής ζήτησε αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ για το διαζύγιο μιας και είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό. Τελικά, με την έκδοση του διαζυγίου τους το 2017 ο Αλβάρο λέγεται ότι πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι, αποχαιρετώντας οριστικά την Αθηνά Ωνάση και τη ζωή τους.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share